Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Wątek: Forum sprzętowe i nic poza tym?

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ojojoj... poczytaj sobie posty Viteza na tematy techniczne - ruchu generowanego na forum itp. chyba że masz za 300zł na rok dedykowany - osobny - serwer z szybkimi dyskami, parunastoma Gb RAMu (na bazę danych na której można założyć dużo indexów które zmieszczą się w RAMie - to do uwag o wyszukiwarce), łącze około 40-50Mbit "do zapchania" no i transfer miesięczy bez limitów (bo o ile pamiętam mówimy o kilkuset gigabajtach w skali miesiąca), aha - zapomniałem o zapasowej maszynie i backupach itp.- i czy to możesz zaoferować za 300zł rocznie? dziwne bo jakoś inni prowajderzy złośliwie chyba chcą za takie rzeczy kilka razy więcej (i to miesięcznie a nie roczne)..
    jak na powyższe odpowiedź brzmi "TAK" to pewnie właściciel forum byłby zainteresowany..
    Nie czytałem żadnych postów o ruchu na forum, ale jeśli faktycznie jest taki wielki, to skąd ta "bieda"? I tak zamieszczacie reklamy i tak, więc nie lepiej zamieszczać je za większe pieniądze? Możliwości nie brakuje szczególnie w tej branży.

Jeśli podrzędny portalik, który przedstawiłem w poście powyżej generuje ruch taki , i zarabia bez problemu na siebie, hosting, rozwój, moderatorów, pracowników innych działów (a nikt tam charytatywnie nie pracuje) i jeszcze z własnej kasy sponsoruje "fotkę miesiąca" i jeszcze jeden konkurs foto (nie zamieszczając ogromu banerów i nie mając sponsora), to jakie dopiero możliwości daje takie wielkie forum jak TO?

Myślicie, że nie byłoby chętnych sklepów ze sprzętem foto, które za sam podpis pod konkursem: "Nagrodę w konkursie na foto miesiąca ufundował sklep xxx" nie zasponsorowałoby atrakcyjnej nagrody?
    Ostatnio edytowane przez Janek1977 ; 23-08-2011 o 01:48
    D3

Uprawnienia umieszczania postów