Chciałem to dać zarówno w :
Wasz pulpit? jak i w Co prawdziwy onanista powinien mieć na tapecie ? ale oba wątki już umarły i nie chciałem wygrzebywać...
Zapoznajcie się z poniższym eksperymentem
http://www.youtube.com/watch?v=IlrOD...mbedded#t=343s
Chciałem to dać zarówno w :
Wasz pulpit? jak i w Co prawdziwy onanista powinien mieć na tapecie ? ale oba wątki już umarły i nie chciałem wygrzebywać...
Zapoznajcie się z poniższym eksperymentem
http://www.youtube.com/watch?v=IlrOD...mbedded#t=343s
to we współczesnych książkach o fotografii już o tym nie piszą?
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
"This video has been removed by the user.
Sorry about that."
C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:
Nie wiem czy piszą czy nie, wiem że wielu użytkowników CB pisze, że "u nich WB wygląda dobrze", nie zastanawiając się nad tym na co patrzyli przed oceną zdjęcia
Skubańce...
Wykop : http://www.wykop.pl/link/879093/film...awego-bbc-eng/
Może dodadzą mirrory.
Ostatnio edytowane przez micles ; 16-09-2011 o 18:03
A czy wiedza, że obiektywem o ogniskowej 12mm nie robi się portretów to elementarz, czy już wyższa szkoła jazdy?
Nie rozumiem co chcesz udowodnić, zatem odpowiem, żeby się dowiedzieć jaki będzie dalszy przebieg wypowiedzi : według mnie to raczej nie elementarz (bo w książkach typu "podstawy fotografowania" o takich rzeczach zazwyczaj nie traktują), ale też nie wyższa szkoła jazdy (bo każdy rozgarnięty albo to zjawisko zauważy na podstawie własnych obserwacji, albo znajdzie informację w jakimś źródle).
A dlaczemu się nie robi?
Pozwól artyście decydować czym będzie robił portrety![]()
A wracając do tematu w latach osiemdziesiątych (w moim przypadku tak w połowie) na każdym kółku fotograficznym przy MDK i w co drugiej książce było o tym traktowane...więc wybacz me zdziwienie i pytanie.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
A teraz mamy lata dziesiąte (w naszym przypadku tak początek) i mało jest kółek fotograficznych przy MDKach, mało kto czyta książki, a i te ostatnie coraz bardziej powierzchownie o wszystkim napominają. Dla mnie powyższy dokument był bardzo ciekawy (nie wiedziałem, że sędziowie taekwondo podświadomie faworyzują zawodników ubranych w stroje z elementami czerwonego koloru (kask, klata) i ta sama walka będzie oceniona diametralnie różnie (podczas eksperymentu cyfrowo zmienili kolory strojów zawodników na nagraniu jednej walki i sędziowie przychylali się do zwycięstwa osoby w czerwonym)), a wyżej wymieniony fragment filmu z eksperymentem odnośnie "przyzwyczajania się oczu" to tak jak już pisałem powyżej, dla tych co wiedzą - ciekawe potwierdzenie "w praktyce" i pokazanie jak szybko zjawisko następuje, a dla tych co nie wiedzą - oświecenie ich.
Jeżeli uważasz, że wątek nic nie wnosi, bo przecież takie rzeczy są w książkach i MDKach, to zgłoś go do moderatorów. Radziłbym jednak poświęcić ten czas na ćwiczenie własnego warsztatu.
Ostatnio edytowane przez micles ; 16-09-2011 o 19:03
Ja radziłbym wrócic do tematu wątku
Czy istnieje "nieralatywność" postrzegania czegokolwiek lub kogokolwiek?
Ostatnio edytowane przez janmar ; 16-09-2011 o 20:30