Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 104

Wątek: Forum sprzętowe i nic poza tym?

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    A dlaczego nie? Albo co w tym złego?
    Nic w tym złego. Wam chodzi o wygląd i wodotryski. Niektórzy wolą czyste formy bez niepotrzebnego lukru ala pudelek.
    Co do tych dobrych i złych zdjęć nie otrzymałem odpowiedzi kto Miclesowi dał prawo do określania które zdjęcia są dobre a które nie. W jego mniemaniu może coś być ładnym, co niekoniecznie może być zgodne z oceną większości użytkowników - czy na przykład ludzi o bardziej ugruntowanej wiedzy na temat fotografii i artyzmu (no chyba że on uważa inaczej). Podobnie może być z oceną "ładności" forum.
    Puśćcie propozycję w sondzie - będzie wtedy jakaś ocena.

Choć i tak właściciel zrobi co będzie uważał za stosowne. Co mnie osobiście bardzo cieszy.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Właścicielowi chodzi raczej o przyciągnięcie jak największej liczby użytkowników (duży ruch = kasa z reklam), a większa ilość galerii, konkursy, battle'e, komentarze raczej przyniosłyby taki efekt, nie umniejszając żadnego z pozostałych dóbr (Baza danych? Transfer? - zwykłe forum dyskusyjne też zżera)

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Normalnie Micles idzie na moda !

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A z tym to też się dziwię, że mi jeszcze nie proponowali, bo i data rejestracji dość stara, i postów odpowiednia ilość, i poświęcany czaaas...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A z tym to też się dziwię, że mi jeszcze nie proponowali, bo i data rejestracji dość stara, i postów odpowiednia ilość, i poświęcany czaaas...
    A zajrzałeś do swojej kolekcji kartek by tam poszukać odpowiedzi?

A poza tym dziwny pomysł by każdemu nadal aktywnemu forumowiczowi z "odpowiednią" (bliżej niedoprecyzowaną) datą rejestracji i "odpowiednią" (bliżej niedoprecyzowaną) ilością postów dawać uprawnienia moderatora.

Nie na tym polega to stanowisko by było wyróżnieniem "za zasługi" .
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 22-08-2011 o 20:55

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ooj tam Prawie wszystkie "Expired" ^^

Domyślnie

micles - ja jestem po Twojej stronie - sam byłem kiedyś młody i chciałem wszystko zmieniać i "ulepszać", ale życie mnie utemperowało. Wiem jednak, że gdyby nie było takich ludzi jak Ty, to świat stałby w miejscu, a ludzie zastanawialiby się czy koło jest aby na pewno potrzebne. Nie zgadzam się ze wszystkim co piszesz, ale to szanuję, bo walczysz mimo wszystkim przeciwnościom, banom i kartkom.

Co do umieszczania swoich zdjęć, również jestem po Twojej stronie. Dlaczego mam wierzyć radom pana X, polecającego super świetny sprzęt marki Y, jeśli nie widzę efektów jego pracy (cóż z tego, że ma 5496 postów).

Sposób na zachęcenie do publikacji zdjęć? - nagroda pieniężna za fotkę miesiąca (100zł) gwarantuję, że przyciągnie wiele osób. Pracowałem kiedyś w regionalnym portalu www.portEl.pl , gdzie jest dział "fotka miesiąca", w którym publikują swoje prace amatorzy regionalnej fotografii, i dziwiło mnie dlaczego poziom tych prac jest często wyższy niż w ogólnopolskim forum zrzeszającym użytkowników aparatów Canon - odpowiedź to: kasa, a myślę, że takie forum jak canon-board ma jej więcej niż jakiś "podrzędny regionalny portalik.

Reasumując: gdybym nie lubił, doceniał i nie szanował tego forum, to na pewno bym tego nie pisał (i micles pewnie też). Warto czasem dać głos i posłuchać młodych ambitnych ludzi, bo tylko tacy będą (młodzi i ambitni) nowymi użytkownikami tego forum.

Pozdro
    D3

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    a myślę, że takie forum jak canon-board ma jej więcej niż jakiś "podrzędny regionalny portalik.
    A możesz rozwinąć tę uwagę - dlaczego tak uważasz?

Czyli dlaczego uważasz, że darmowe forum hobbystyczne, na którym zyski z reklam ledwo wystarczają na pokrycie kosztów hostingu, ma mieć niby więcej kasy niż komercyjny portalik ze sponsorami itp?

Wyczuwam tu słaby stereotyp "są reklamy = gruba forsa się klepie z takiego forum" . A o kosztach utrzymania że o kosztach ew. rozwoju nie wspominając to już nikt nie pomyśli, zagapiony w sam fakt istnienia jakiegoś bannerka...
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 23-08-2011 o 00:40

Domyślnie

A dlaczego uważasz, że tak nie jest? Sprzedając reklamy na rynku lokalnym masz 5000 odbiorców i kilku reklamodawców. Na rynku ogólnokrajowym trzeba pomnożyć to razy co najmniej kilka. (i nie chodzi mi tu tylko o adwordsy czy inne banery, ale konkursy fotograficzne sponsorowane itp. itd)

Jeśli tak nie jest jak mówię, to zacytuję Vitez właśnie Ciebie: "to jest (Twój) Wasz problem", że nie macie ludzi, którzy mają potencjał, żeby uczynić to forum Najlepszym i Najprzychylniejszym dla użytkowników, jednocześnie dając Wam zarobić godziwe pieniądze.

Pozdro

P.S. A co do zysków z adwordsów i ledwo pokrycia z nich hostingu, to śmieje się do łez. Chcesz mi powiedzieć, że nie zarabiacie na nich 300zł na rok?! Jak nie, to macie u mnie hosting za taką cenę bez żadnych limitów (i nie traktuj tego jak reklamę).

I są tak jak napisałem wyżej, inne możliwości uatrakcyjnienia forum niż zamieszczanie banerów (a banerki lecą i tak, tylko za grosze).

...a i jeszcze jedno... mówisz o kosztach rozwoju, a wyszukiwarki nie możecie naprawić co najmniej tak długo jak ja odwiedzam to forum.

Pozdro!
    Ostatnio edytowane przez Janek1977 ; 23-08-2011 o 00:56
    D3

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta

P.S. A co do zysków z adwordsów i ledwo pokrycia z nich hostingu, to śmieje się do łez. Chcesz mi powiedzieć, że nie zarabiacie na nich 300zł na rok?! Jak nie, to macie u mnie hosting za taką cenę bez żadnych limitów (i nie traktuj tego jak reklamę).

...a i jeszcze jedno... mówisz o kosztach rozwoju, a wyszukiwarki nie możecie naprawić co najmniej tak długo jak ja odwiedzam to forum.

Pozdro!
    ojojoj... poczytaj sobie posty Viteza na tematy techniczne - ruchu generowanego na forum itp. chyba że masz za 300zł na rok dedykowany - osobny - serwer z szybkimi dyskami, parunastoma Gb RAMu (na bazę danych na której można założyć dużo indexów które zmieszczą się w RAMie - to do uwag o wyszukiwarce), łącze około 40-50Mbit "do zapchania" no i transfer miesięczy bez limitów (bo o ile pamiętam mówimy o kilkuset gigabajtach w skali miesiąca), aha - zapomniałem o zapasowej maszynie i backupach itp.- i czy to możesz zaoferować za 300zł rocznie? dziwne bo jakoś inni prowajderzy złośliwie chyba chcą za takie rzeczy kilka razy więcej (i to miesięcznie a nie roczne)..
    jak na powyższe odpowiedź brzmi "TAK" to pewnie właściciel forum byłby zainteresowany..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 23-08-2011 o 01:06
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów