Strona 296 z 410 PierwszyPierwszy ... 196246286294295296297298306346396 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 951 do 2 960 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Trzeba było pisać od razu, że Cię nie stać, a nie że 40stka lepsza. Ale gwarantuję Ci, że za jakiś czas dozbierasz. Jak my wszyscy
    Teraz bardziej mnie nie stać niż wtedy

Nie chciałem tu nikogo atakować, tylko ganić Canona, że spece od marketingu grzebali przy korpusie. Nie pierwszy i nie ostatni raz.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    Nie sądzę, podaż używanych 5DII jest znikoma. Nie spotkałem żadnego z użytkowników 5DII, który wróciłby do cropa.
    Ja mogę wskazać paru takich na Photography-On-The-Net.
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Możesz podać jakiś konkretny przykład?
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Domyślnie

Na forum dpreview jest też jeden taki, który zamienił 5DII na kompakta. Takie jednostkowe przypadki o niczym nie świadczą, co najwyżej o tym, że statystyki dotyczące irracjonalnych zachowań w większych zbiorowościach mniej więcej się potwierdzają.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cheeroki Zobacz posta
    Czy w każdym 5D mk II AF w trudnych warunkach oświetleniowych jest tak wolny a na bocznych punktach AF prawie nie możliwy do złapania ostrości ? ;| Przesiadłem się z 40D 17-55 2.8 IS na tą 5tkę z 24-70 2.8 i jest porażka z tym AF...
    ściema... widocznie masz uszkodzony AF, wiec pozostaje Ci Żytnia

pozd,
    CEzary

www.fotograflublin.pl
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie sądzę, podaż używanych 5DII jest znikoma. Nie spotkałem żadnego z użytkowników 5DII, który wróciłby do cropa.
    Ja 20D uzywam czesciej heh

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Szanuję Twój wybór. 85 f/1.8 częściej podpinasz do 20D? Masz zastosowanie dla 5DII (oprócz filmów), czy pójdzie na sprzedaż?
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Na forum dpreview jest też jeden taki, który zamienił 5DII na kompakta. Takie jednostkowe przypadki o niczym nie świadczą, co najwyżej o tym, że statystyki dotyczące irracjonalnych zachowań w większych zbiorowościach mniej więcej się potwierdzają.
    Witam !

Nie zawsze przejscie docelowo na 5DII jest dobrym rozwiazaniem oraz
    nie kazdy co ma ten aparat wykorzysta wpelni zalety FF.

Czasem cos malego i lekkiego moze byc bardziej funkcjonalne
    i wystarczajace dla uzyskania dobrej odbitki 10x15 czy 13x18.

Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Możesz podać jakiś konkretny przykład?
    Na forum poszukaj postów jacobsen1, w sumie skłamałem, robił zdjęcia 5dmkII przez ponad rok a że aparat my zalało przesiadł się na D700, potem wrócił do C i znów 5dmkII, potem zakupił 7D i stwierdził po naprawdę długich przemyśleniach że 7D ma tak dobrą jakość obrazowania w stosunku do 5DmkII że nie mógł sobie uzasadnić dlaczego trzymać aparat o tyle droższy i sprzedał 5dmkII, czyli nie można powiedzieć że nie miał doświadczenia z FF. To bo chciałeś konkret, jest jeszcze wielu innych którzy sprzedali 5DmkII na rzecz 7D i wielu innych którzy mają oba i tak jak Ben zastanawiają się nad sprzedażą FF np tonylong, teamspeed itd.

Mam nadzieję że taki przykład tobie wystarczy bo więcej to mi się nie chce POTN przekopywać
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tylko mi proszę nie piszcie że to irracjonalne zachowania bo akurat te osoby robią bardzo dobre zdjęcia.

Pozdr
    Ostatnio edytowane przez Entu ; 17-10-2010 o 08:34 Powód: Automerged Doublepost
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Entu Zobacz posta
    Na forum poszukaj postów jacobsen1, w sumie skłamałem, robił zdjęcia 5dmkII przez ponad rok a że aparat my zalało przesiadł się na D700, potem wrócił do C i znów 5dmkII, potem zakupił 7D i stwierdził po naprawdę długich przemyśleniach że 7D ma tak dobrą jakość obrazowania w stosunku do 5DmkII że nie mógł sobie uzasadnić dlaczego trzymać aparat o tyle droższy i sprzedał 5dmkII, czyli nie można powiedzieć że nie miał doświadczenia z FF. To bo chciałeś konkret, jest jeszcze wielu innych którzy sprzedali 5DmkII na rzecz 7D i wielu innych którzy mają oba i tak jak Ben zastanawiają się nad sprzedażą FF np tonylong, teamspeed itd.
    W takim razie 7D musi być naprawdę genialną puszką z pięknym obrazkiem. Muszę się nią jeszcze dłużej pobawić i do niej przekonać.

Na razie robię 5mkII i 1DmkIV i jak nie muszę, to 1ki nie wyjmuję. Właśnie przez jakość obrazka. Wielkość sensora, gęstość upakowania i moje wcześniejsze doświadczenia z 7ką sugerują mi niestety zupełnie inne wnioski niż Twoje. Ale podobno błądzić jest rzeczą ludzką.
    Jarek

Strona 296 z 410 PierwszyPierwszy ... 196246286294295296297298306346396 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów