Sorry, jeśli było, ale ciężko się przebić przez ten wątek:
czy boczne punkty i w ogóle AF działają lepiej np. w warunkach studyjnych (bez pilotów) ze wspomaganiem z lampy EX ?
Sorry, jeśli było, ale ciężko się przebić przez ten wątek:
czy boczne punkty i w ogóle AF działają lepiej np. w warunkach studyjnych (bez pilotów) ze wspomaganiem z lampy EX ?
Ktos to 2.0.7 juz ma? Jakies nowe fuckupy? :]
Witam,
właśnie wymieniem 7D na 5D2..... nie jestem profesjonalistą nie znam się na tych wszystkich szczegółach nie skupiam się na jednej dziedzinie fotografii – po prostu się dobrze bawię i.... wyraźnie widzę różnice w jakości… szczególnie barw na korzyść 5D2 oczywiście. AF - trochę inny ale nie mam problemów z celnością. AF w 7D robił większe wrażenie i był szybszy, zresztą 7D w ogóle był szybszy. Z pewnością 7D jest bardziej naładowany elektroniką i bajerami co zawsze robi wrażenie ale nie zawsze się przydaje w praktyce w praktyce.
Jestem zadowolony z tej zmiany póki co… pozdrawiam
Logar4; Canon 5DmII trochę szkła i innych rupieci.
Jejku, jak miło się czyta takie posty. Sorry, że komentuję, ale ja tak zupełnie na serio. Bez narzekania, bez biadolenia. Podpisuję się pod tym oburącz! Ja dodam ze swej strony to, czym mnie ta pucha wciąż rozwala: piękna praca w cieniach. Aż mi się humor poprawił w ten deszczowy poniedziałek :-)
hehehe tez sie zakochalem w tym sprzecienie chce juz nic innego, w pracy mam nikona d90 i eh co tu duzo mowic aparat spoko ale 5d2 rozwala go obrazkiem bez dwoch zdan
Canon FF
Na 5DII przesiadłem się z 450D. Na 450D przesiadłem się z analoga, 2 lata temu. Przez 2 lata nie mogłem przywyknąć do jakości obrazu z cyfry, do tego co widze w wizjerze, do pracy światłomierza, do odwzorowania barw, nawet po zakupie ColorChecker'a i oprofilowaniu aparatu.
Od 2 tygodni, kiedy patrze na zdjęcia z mojego nowego aparatu, wreszcie czuje się ponownie jakbym oddychał pełna piersią, jakbym wrocił do domu po długiej podróży.
I wcale nie widzę, tego co tu sie czasem czyta, że niby AF jest problematyczny. Dla mnie jest bardzo dobry. Póki co, nie zawiódł mnie ani razu.
Oddech 'pełną klatą', to coś czego mi długo brakowało.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Czy ktoś z was używa matówki z klinem i mikrorastrem z 5D2 ?
Logar4; Canon 5DmII trochę szkła i innych rupieci.