Możesz podać jakiś konkretny przykład?
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Na forum dpreview jest też jeden taki, który zamienił 5DII na kompakta. Takie jednostkowe przypadki o niczym nie świadczą, co najwyżej o tym, że statystyki dotyczące irracjonalnych zachowań w większych zbiorowościach mniej więcej się potwierdzają.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
ściema... widocznie masz uszkodzony AF, wiec pozostaje Ci Żytnia
pozd,
CEzary
www.fotograflublin.pl
Regulamin pkt 8.
Szanuję Twój wybór. 85 f/1.8 częściej podpinasz do 20D? Masz zastosowanie dla 5DII (oprócz filmów), czy pójdzie na sprzedaż?
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Na forum poszukaj postów jacobsen1, w sumie skłamałem, robił zdjęcia 5dmkII przez ponad rok a że aparat my zalało przesiadł się na D700, potem wrócił do C i znów 5dmkII, potem zakupił 7D i stwierdził po naprawdę długich przemyśleniach że 7D ma tak dobrą jakość obrazowania w stosunku do 5DmkII że nie mógł sobie uzasadnić dlaczego trzymać aparat o tyle droższy i sprzedał 5dmkII, czyli nie można powiedzieć że nie miał doświadczenia z FF. To bo chciałeś konkret, jest jeszcze wielu innych którzy sprzedali 5DmkII na rzecz 7D i wielu innych którzy mają oba i tak jak Ben zastanawiają się nad sprzedażą FF np tonylong, teamspeed itd.
Mam nadzieję że taki przykład tobie wystarczy bo więcej to mi się nie chce POTN przekopywać
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tylko mi proszę nie piszcie że to irracjonalne zachowania bo akurat te osoby robią bardzo dobre zdjęcia.
Pozdr![]()
Ostatnio edytowane przez Entu ; 17-10-2010 o 08:34 Powód: Automerged Doublepost
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.
A.Einstein
W takim razie 7D musi być naprawdę genialną puszką z pięknym obrazkiem. Muszę się nią jeszcze dłużej pobawić i do niej przekonać.
Na razie robię 5mkII i 1DmkIV i jak nie muszę, to 1ki nie wyjmuję. Właśnie przez jakość obrazka. Wielkość sensora, gęstość upakowania i moje wcześniejsze doświadczenia z 7ką sugerują mi niestety zupełnie inne wnioski niż Twoje. Ale podobno błądzić jest rzeczą ludzką.
Jarek