Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: nowy 5d mk3 z odciskiem palca na ekraniku.

Domyślnie nowy 5d mk3 z odciskiem palca na ekraniku.

Panowie pewnie wielu z Was rozbawi moj temat ale co tam, smiech to zdrowie. Kilka dni temu narreszcie sei spelnilo moje marzenie i upgradnalem sie z 7D na 5D Mark III
    Body zamowilem w zaufanym sklepie w ktorym kupuje prawie wszsytko z fotografia zwiazanego, znam wlasciciela i wiem ze moge mu zaufac. Wiec poprosile m ze cche nowiutki egzemplarz przy ktorym nikt nie majstrowal nie wyciagl i nie ogladal.
    Powiedzial ze jak najbardziej sprzedaje oryginalnei tak jak przychodzi od dystrybutora canon (sklep jest internetowy i tylko towar sie przychodzi osobiscie odebrac wiec nie ma tak ze ludzie z wystawy przychodza i ogladaja towar).
    No wiec wydalem ponad 10k i mailem nie ruszane pudelko w domu po chwili. Zawsz ejak kupuje nowe body delikatnie wyciagm je z pokrowca tak zeby nei dotknac paluchami ekranow i naklejam folie ochronne. Moje zdziwienei bylo ogromne kiedy po wyciagnieciu body zobacyzlem na gornym ekranie odcisk palucha ! tak jak mowie na 100% to nie byl moj! Wiec ktos musial majstrowac przy tym jednak. Dzownilem do goscia i pytam czy na pewno nie wyciagal, mowi ze bron boze ze nawet jak go klient prosi o sprawdzenie sprzetu to uzywa rekawiczek bo wie jak jest. Wiec sie zastanawiam tak tylko czy mozliwe ze u dystrybutora sie ktos bawi np w zmiane menu na polski bo takie bylo po uruchomieniu swiezym co mnie tez zdziwilo. Sprawdzalem liczbe klatek a Canon Shutter Count - EOSCount (Windows and Mac) i bylo 0 wiec tutaj luz. Ale troche mnie drazni ze za takie pieniadze ktos majstruje przy sprzecie. No chyba ze w fabryce bez rekawiczek tez pakuja? Co sadzicie?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: nowy 5d mk3 z odciskiem palca na ekraniku.

Że to nie żona. A przy żonie też pewnie w większości przypadków ktoś majstrował. Canon ma raczej niskie normy jakości. Więc mogło się zdarzyć. Jak AF działa z jasnymi stałkami to się cieszyć i focić.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strumień

Żartujesz, prawda ?

Jeśli nie to masz dwa wyjścia:
    1. wziąć w rękę ściereczkę i szuruburu wytrzeć odcisk palca !
    2. wezwać techników, żeby pobrali odcisk. Udać się do chin. Znaleźć skośnookiego, który to zrobił. Zostawić mu odcisk na czole - Na pewno zapamięta do końca swoich dni.

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Że to nie żona. A przy żonie też pewnie w większości przypadków ktoś majstrował. Canon ma raczej niskie normy jakości. Więc mogło się zdarzyć. Jak AF działa z jasnymi stałkami to się cieszyć i focić.
    mam 85mm 1.8 wydaje mi sie ze dziala ale jaki jest najlepszy test?

a jak to jest z tym polskim menu tez tak mieliscie od razu ustawione po starcie czy bylo ang?
    Ostatnio edytowane przez lukx ; 17-05-2013 o 21:37

Pełne uzależnienie

mam 85mm 1.8 wydaje mi sie ze dziala ale jaki jest najlepszy test?
    Zrobić kilka zdjęć na różnych odległościach (metr, dwa trzy). Jak nie będą przestrzelone to działa.

I nie przejmuj się.

Początki nałogu

Niesamowite, ktoś wreszcie odkrył że Japończycy też mają palce, a na nich linie papilarne...
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

To było samo body czy kit?

Tak ogólnie to oraz mniej nowego towaru typu elektroniki etc. można kupić inaczej niż fabrycznie zapieczętowany Np. kompakty albo Rebele kupowane w sklepie sa często zaklejone taśma i łatwo poznać, że opakowanie w środku jest zupełnie perfekcyjne, dotknięte tylko raz przez dzewicę imieniem Nariko albo jeszcze lepiej przez automat. Tego się nie da pdrobić ani powtórzyć Ale droższy sprzęt foto na którym robi się już różnego rodzaju kombinacje nie jest zwykle zapieczętowany, opakowania sa wymięte niezgodnie z zasadami origami, a kity wygladaja jakby były wrzucone do kartonu na miejscu w magazynie tłustymi paluchami przez śmierdzàcego tytoniem pracownika firmy internetowej z części przysłanych z Japonii osobno w styropianach po tuzinie, jak jaja. Co pewnie faktycznie ma miejsce.

No ale poważni profesjonaliści się tym nie przejmuja. Np. gdybym ja kupował sobie nowy samolot za dziesiatki czy setki milionów to bym chciał folie na oknach i wolantach i niedotykane siedzenia pachnace jak nowy samolot. A tu Boeing przysłał Lotowi "nowego" drimlajnera z wypaluchowanymi guzikami i wygrzanymi siedzeniami i przebiegiem na pewno ponad 10 000 mil.

To bylo samo body.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

A sprawdziłeś czy matryca czysta?

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Może u dystrybutora przechodził upgrade firmware'u i wtedy wlasnie pojawił sie ten odcisk?
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów