No Ben początkowo też kupił w tym celu, ale wypróbował oba ( głównie fotografuje krajobrazy ) i sprzedał 5D, inni którzy maja oba też piszą że w 95% przypadków nie widzą różnicy poza DOF.
Ja niestety z własnego doświadczenia nie mogę nic powiedzieć.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.
A.Einstein
Pytanie z innej beczki. warunki wymagają użyć iso powyżej 2000. Jak ustawiamy sprzęt by dostać jak najlepsze jakościowo pliki w 10mpix? Wyłączamy całkiem softowe odszumianie i ustawiamy Sraw 1? czy opatentowaliście już lepsze rozwiązania?
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Mój wujek robi obecnie na 2x5dmkII jakiś czas temu bawił się moim 7d,tak mu przypadł do gustu że prawdopodobnie bedzie chciał go kupić i pozbedzie sie jednego 5d,bo w ten sposob stworzy dobrze uzupełniajacy się duet,a zlecenia ma różne różniste prowadząc agencje reklamową,ostatnio robił kalendarz o tematyce przyrodniczej dla jednej z firm,głównie zdjęcia robił 5dmkII +300mm 2.8 is z konwerterem 2x i niestety narzekał przy zdjeciach ptaków że af 5-tki nie wyrabia chwilami,już wtedy myslał o 1dmkIV ale to za duży wydatek więc 7d jest dobrą alternatywą
EOS + L i kupa gratów ...
Przy TC x2 to się nie dziwię że nie wyrabiał![]()
A.Einstein
Ja tak sobie przeglądałem galerię 5DmkII sprzed wyjścia 7D i wtedy o dziwo dało się robić i sport i ptaki i inne rzeczy 5D ale teraz już nie można dziwnym trafem![]()
A.Einstein