Strona 297 z 410 PierwszyPierwszy ... 197247287295296297298299307347397 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 961 do 2 970 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    moje wcześniejsze doświadczenia z 7ką sugerują mi niestety zupełnie inne wnioski niż Twoje.
    Tylko że to akurat nie są MOJE wnioski
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Entu Zobacz posta
    zakupił 7D i stwierdził po naprawdę długich przemyśleniach że 7D ma tak dobrą jakość obrazowania w stosunku do 5DmkII że nie mógł sobie uzasadnić dlaczego trzymać aparat o tyle droższy i sprzedał 5dmkII/.../ jest jeszcze wielu innych którzy sprzedali 5DmkII na rzecz 7D i wielu innych którzy mają oba i tak jak Ben zastanawiają się nad sprzedażą FF
    Posiadacze 5dmkII kupują 7d raczej dla jego AF-a i ew. dla większej szybkości zdjęć seryjnych/ do zdjęć ptaków, samolotów, sportu, itp./, a nie dla jego "jakości obrazowania" Z obecnych na tym forum oboma tymi puszkami operuje np. koraf - moze zabierze głos w tej sprawie .

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No Ben początkowo też kupił w tym celu, ale wypróbował oba ( głównie fotografuje krajobrazy ) i sprzedał 5D, inni którzy maja oba też piszą że w 95% przypadków nie widzą różnicy poza DOF.

Ja niestety z własnego doświadczenia nie mogę nic powiedzieć.

A.Einstein

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Posiadacze 5dmkII kupują 7d raczej dla jego AF-a i ew. dla większej szybkości zdjęć seryjnych/ do zdjęć ptaków, samolotów, sportu, itp./, a nie dla jego "jakości obrazowania" Z obecnych na tym forum oboma tymi puszkami operuje np. koraf - moze zabierze głos w tej sprawie .

tez się z tym spotkałem i też się zastanawiam właśnie nad takim wykorzystaniem i ewentualnym zakupem, szkoda 5d2 na sport bo cienki seryjny i ciężko ustrzelić coś fajnego a tu 8 klatek i przede wszystkim crop co jest zaleta przy zoomach
    Canon FF

Dopiero zaczyna Awatar Cheeroki

Domyślnie

Pytanie z innej beczki. warunki wymagają użyć iso powyżej 2000. Jak ustawiamy sprzęt by dostać jak najlepsze jakościowo pliki w 10mpix? Wyłączamy całkiem softowe odszumianie i ustawiamy Sraw 1? czy opatentowaliście już lepsze rozwiązania?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cheeroki Zobacz posta
    czy opatentowaliście już lepsze rozwiązania?
    Najlepiej robić rawy 21 mpx (bez względu z jakim odszumianiem, bo na rawy i tak nie ma ono wpływu), a zmniejszać je do odpowiedniego rozmiaru dopiero w postprodukcji. Wtedy też stosować odszumianie, jeśli jest konieczne.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Mój wujek robi obecnie na 2x5dmkII jakiś czas temu bawił się moim 7d,tak mu przypadł do gustu że prawdopodobnie bedzie chciał go kupić i pozbedzie sie jednego 5d,bo w ten sposob stworzy dobrze uzupełniajacy się duet,a zlecenia ma różne różniste prowadząc agencje reklamową,ostatnio robił kalendarz o tematyce przyrodniczej dla jednej z firm,głównie zdjęcia robił 5dmkII +300mm 2.8 is z konwerterem 2x i niestety narzekał przy zdjeciach ptaków że af 5-tki nie wyrabia chwilami,już wtedy myslał o 1dmkIV ale to za duży wydatek więc 7d jest dobrą alternatywą
    EOS + L i kupa gratów ...

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przy TC x2 to się nie dziwię że nie wyrabiał

A.Einstein

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

eh.. ciagle te narzekania na AF...
    5D II trafia naprawde celnie nawet w ciemnicach gdzie 40D mi sie nie wyrabia...
    a sport można i kopatkem zrobić jak się umie, poniżej przykłady szybkich akcji i ... 5dII@2.8

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tak sobie przeglądałem galerię 5DmkII sprzed wyjścia 7D i wtedy o dziwo dało się robić i sport i ptaki i inne rzeczy 5D ale teraz już nie można dziwnym trafem

A.Einstein

Strona 297 z 410 PierwszyPierwszy ... 197247287295296297298299307347397 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów