Strona 295 z 410 PierwszyPierwszy ... 195245285293294295296297305345395 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 941 do 2 950 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghosthunter Zobacz posta
    Czemu wystarczy? Jeżeli Canon wypuszcza takie niedoróbki w body za duże pieniądze (przy polskich zarobkach) to my mamy prawo o tym głośno mówić. W ogóle 5D mk II to dziwny aparat. Płaci się za to, że ma pełnoklatkowy sensor ale resztą ficzerów przegrywa nawet z 40D.
    Masz ten aparat czy po prostu naczytałeś się głupot?
    Dlatego piszę, że wystarczy bo było o tym nie raz.
    Jak ktoś nie potrafi robić zdjęć to narzeka na sprzęt. I tyle.
    Koledzy wyżej napisali, że nie mają problemów z AF nawet w ciemnicy. Ja to potwierdzam. A wg. mnie jeśli ktoś narzeka na AF w 5D2 to może jeszcze po prostu musi dojrzeć do tego body?
    Twoje porównanie 5D2 z 40D zostawię już bez komentarza.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Masz ten aparat czy po prostu naczytałeś się głupot?
    Dlatego piszę, że wystarczy bo było o tym nie raz.
    Jak ktoś nie potrafi robić zdjęć to narzeka na sprzęt. I tyle.
    Koledzy wyżej napisali, że nie mają problemów z AF nawet w ciemnicy. Ja to potwierdzam. A wg. mnie jeśli ktoś narzeka na AF w 5D2 to może jeszcze po prostu musi dojrzeć do tego body?
    Twoje porównanie 5D2 z 40D zostawię już bez komentarza.

popieram cała wypowiedz jak to mówią słabej baletnicy, to i rąbek spódnicy
    Canon FF

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Macie częściowo rację
    Ale niektórzy jak coś kupią to twierdzą że lepszego już niema
    Ja zamiast zastanawiać się w jakim miejscu mam łapać ostrość żeby AF szybko zadziałał wolałbym złapać ostrość tu gdzie chcę i martwić się o inne rzeczy.
    Prawdą jest że jak piknie to się nie myli.

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

A kto tutaj twierdzi, że AF w 5d(2) jest najlepszy ? Jest jaki jest - specyfikacja jest znana, opinii nt. tego jak działa 'w terenie' mnóstwo, można pożyczyć do testów albo przynajmniej w sklepie 'przestrzelać' - nie pasuje, to nie kupuj, w podobnej klasie masz d700 i a850, zagłosuj swoim portfelem i zmuś Canona, żeby w następnym modelu dał lepszy moduł AF.

Bo kupowanie 5d(2) i potem ciągłe narzekanie na forach jak nam to źle z jego autofocusem powoduje, że chce mi się rzygać... Naprawdę... Nie pasuje - sprzedaj i kup coś od konkurencji albo ciułaj na jedynkę albo w ogóle znajdź sobie inną pasję.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Tak się składa, że na forach na 5DII, najczęściej narzekają te osoby, które go nie posiadają. Ja też naczytałem się różnych głupot, w tym o AF i niepotrzebnie odłożyłem zakup. To nie jest żaden „dziwny aparat”. Jeżeli na dzień dzisiejszy miałbym kupić nowy egzemplarz, to bez wahania wybrałbym 5DII.
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    Tak się składa, że na forach na 5DII, najczęściej narzekają te osoby, które go nie posiadają.
    Może użytkownicy po prostu przywykli albo nie chcą krytykować sprzętu na który wydali taką kwotę?

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    Ja też naczytałem się różnych głupot, w tym o AF i niepotrzebnie odłożyłem zakup. To nie jest żaden „dziwny aparat”. Jeżeli na dzień dzisiejszy miałbym kupić nowy egzemplarz, to bez wahania wybrałbym 5DII.
    Mądrze napisane. Miałem w rękach piątkę i jakoś nie przekonała mnie, fakt matryca w normalnym rozmiarze to silny argument ale spojrzałem na body przez pryzmat ceny i odpuściłem sobie myślenie o tym aparacie. Może zrobiłem to pochopnie ale z drugiej strony nie jest mi taki aparat w tym momencie potrzebny.

Zgadzam się w 100%, że kiepski fotograf i z 1Ds nic nie poradzi. Aparat to narzędzie i po prostu fajnie gdy jest jak najlepszy.

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Może użytkownicy po prostu przywykli albo nie chcą krytykować sprzętu na który wydali taką kwotę?
    Nie sądzę, podaż używanych 5DII jest znikoma. Nie spotkałem żadnego z użytkowników 5DII, który wróciłby do cropa.
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    A kto tutaj twierdzi, że AF w 5d(2) jest najlepszy ? Jest jaki jest - specyfikacja jest znana, opinii nt. tego jak działa 'w terenie' mnóstwo, można pożyczyć do testów albo przynajmniej w sklepie 'przestrzelać' - nie pasuje, to nie kupuj, w podobnej klasie masz d700 i a850, zagłosuj swoim portfelem i zmuś Canona, żeby w następnym modelu dał lepszy moduł AF.

Bo kupowanie 5d(2) i potem ciągłe narzekanie na forach jak nam to źle z jego autofocusem powoduje, że chce mi się rzygać... Naprawdę... Nie pasuje - sprzedaj i kup coś od konkurencji albo ciułaj na jedynkę albo w ogóle znajdź sobie inną pasję.
    Częściowo zgadzam się. Ale kupiłem, bo to w moim przypadku najlepszy wybór. Lecz nie wszystko musi mi w nim pasować. Sprzymierzeńcami klientów jest konkurencja i wybór. I jeżeli wszyscy by chwalili to canon stwierdziłby że nie trzeba nic robić. Ale jak będą opinie niezbyt przychylne, to może zastanowią się, czy obecni użytkownicy nie myślą o zmianie systemu.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Miałem w rękach piątkę i jakoś nie przekonała mnie, fakt matryca w normalnym rozmiarze to silny argument ale spojrzałem na body przez pryzmat ceny i odpuściłem sobie myślenie o tym aparacie.
    Trzeba było pisać od razu, że Cię nie stać, a nie że 40stka lepsza. Ale gwarantuję Ci, że za jakiś czas dozbierasz. Jak my wszyscy

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

prawda jest jednak taka ze zawsze będziemy szukali dziury w całym , drugiego dna, będziemy zawsze niezadowoleni i zawsze będzie coś lepszego ... no cóż taka mentalność większości populacji
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    oraz ... osoby ktore nie mogą go mieć muszą znaleźć wady aby wytłumaczyć sobie ze to złom niewarty ceny, osoby które maja wkurzają sie bo nie wychodzi tak jak trzeba zapominając ze liczy się tez warsztat ... szkła i obeznanie w ps aby tworzyć to co niejednokrotne powala nas na kolanach w sieci ...wiec panowie trochę dystansu
    Ostatnio edytowane przez arrow ; 16-10-2010 o 20:14 Powód: Automerged Doublepost
    Canon FF

Strona 295 z 410 PierwszyPierwszy ... 195245285293294295296297305345395 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów