Strona 334 z 410 PierwszyPierwszy ... 234284324332333334335336344384 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 331 do 3 340 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Chciałbym zobaczyć takiego miszcza, co to naświetli scenę o rozpiętości >14EV "poprawnie" i jakiej to wielce-mi-korekty użyje w tym wypadku.

Wyraźnie widać, że konkurencja używa ostatnio na matrycach lepszych ADC czy tam wzmaków, w każdym razie zakres tonalny jest większy i lepiej odcięty od szumu tła. Inna sprawa, czy to komu przeszkadza, jest potrzebne czy nie, ale jest to ewidentne i z faktami nie ma sensu dyskutować.
    Zamiast pisać elaboraty w temacie 5DII jaki to jest zły produkt, zmień po prostu system i po kłopocie. Co Cię powstrzymuje ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Kolego, nie przesadzaj.
    5D2 to żadna świętość i daleko mu do ideału. Każdy ma prawo krytykować, w szczególności jeśli jest to zasadne.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jak Bóg mi miły - na poprzedniej stronie miałem cię o to zapytać, te wszystkie słodkości o Canonie (przyszłej 5D jak mówisz)... z twoich ust takie coś, Marcin, na Boga jak ty się przyzwyczaisz do tych nienormalnych zumów!?
    Od kiedy mam swój ploter, mam parcie na wyższe rozdziałki.

Od zaś kiedy dobrałem się do RAW-ów z tej puchencji, zakochałem się w jakości D3X - ale jego cenę traktuję w kategoriach osobistej zniewagi. Nikon coś się op...la z wprowadzeniem 24MP matrycy - nazwijmy to - HDR za rozsądną cenę (i wg moich źródeł nic takiego się nie kroi, choć oczywiście ciężko wyczuć, bo jest lekka histeria z tajnością), złośliwie za to wprowadzając puszki DX z matrycami HDR (D7000, D5100).

Natomiast w Canonie chodzą słuchy, że kroi się jakiś mordulec, więc kalkuluję sobie, że gdyby toto miało matrycę HDR z >=24MP to może bym się skusił... Optyka mnie nie interesuje, do tego można założyć wszystko, a w zamierzeniu to ma być taka mała kamerka techniczna, najchętniej założyłbym do tego TS-E.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Zamiast pisać elaboraty w temacie 5DII jaki to jest zły produkt, zmień po prostu system i po kłopocie. Co Cię powstrzymuje ?
    Nie mam 5D2 - a nawet gdybym miał, to nie bardzo jest na co zmienić.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Natomiast w Canonie chodzą słuchy, że kroi się jakiś mordulec
    Ale w dalmierzu czy 3D?
    the silence is deafening

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

niestety - bez komentarza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ale w dalmierzu czy 3D?
    W jakim dalmierzu? Dajcie spokój, mamy XXI wiek.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    W jakim dalmierzu? Dajcie spokój, mamy XXI wiek.
    Taaa - i Leica nie może nadążyć z produkcją M9-tek...

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ciekawe czy robi Oskarkowy swoje plenery ?
    Jak go widziałem kiedyś w kościele to miał chyba 5DII.
    Jeśli plenery też robi tą puszką to wszyscy ktytykanci powinni schować głowy w piasek.
    Bo jemu udaje się zmieścić i światła i cienie.

Domyślnie

Taaa - i Leica nie może nadążyć z produkcją M9-tek...
    Bo siedzi ich tam kilku i ręcznie składają te aparaty, to nie nadążają. Canon by im pokazał, jak w ciągu roku zrobić milion sztuk...

A tak serio, to Leica to przypadek bez precedensu. Canon, jeśli chciałby iść jej śladem (i mam nadzieję, że jednak by nie chciał), nie powtórzyłby jej sukcesu tylko dlatego, że nie pasuje do tej bajki. Masowość, popularność i użyteczność nie idzie w parze ze snobistycznym luksusem w stylu retro i przestarzałą technologią, do której mamy sentyment.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Ale Marcin jest w innym systemie więc to tak trochę kulą w płot trafiłeś .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 334 z 410 PierwszyPierwszy ... 234284324332333334335336344384 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów