Strona 332 z 410 PierwszyPierwszy ... 232282322330331332333334342382 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 311 do 3 320 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ja mam co prawda tylko jeden oryginał, ale też jakiś czas temu zniknął jeden kwadracik.
    Żadnych innych następstw nie stwierdzam. Trzyma diabelnie długo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jeżeli uważasz że 5DII jest dia Ciebie najgorszy, to go sobie odpuść i tyle.
    Uważam, że 5DII jest dla mnie najlepszy. Co nie znaczy, że na tle konkurencji nie ma żadnych wad. Jedną z nich jest właśnie struktura szumu w rozjaśnianych cieniach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez denv`er Zobacz posta
    Dinderi, całkowita racja. Na odbitkach nie widać "gorszości" względem np. D700...
    Jeśli odbitki były odpowiednio duże, widać byłoby "gorszości" jednego i drugiego aparatu - na jednym banding, na drugim brak detali w porównaniu do drugiego. A przy wydrukach 20x30 czy zdjęciach na ekranie HD nie ma mowy różnicach.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 06-05-2011 o 14:41 Powód: Automerged Doublepost
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie to nie tak, ze względu na funkcje video no i na sam fakt, że na puszce pisze Canon, firma - imho - puszcza na rynek egzemplarze, które Za Wodą określa się mianem lemon bo i tak się sprzeda* - ot cała tajemnica dlaczego jedni oddali by życie na forach, za swoją (sprawną Piątkę) a innych trafia szlag, że nie tylko jedyny serwis w kraju robi z nich idiotów, ale także centrala z siedzibą w Eurokołhozie.

* - wymyśliłem nowe hasło: Canon, yes we'll sell
    Ja bym je zmienił na - "Canon - yes we can sell sith (to z gwiezdnych wojen)".

Woziłem się z moim 5D w którym wymieniono płytę główną (bez poprawy obrazu) no i zostałem z bandujacym egzemplarzem, gdyby nie to już dawno bym sprzedał A900 a tak to muszę się bujać z dwoma systemami.

W teście Optycznych 5dmk2 nie wykazuje takich wad jak u mnie, foty podciągane o 4EV są czyste jak łza - więc coś jest nie tak.

http://optyczne.pl/92.8-Test_aparatu...s_tonalny.html

Goście z serwisu na Żytniej robią sobie ze mnie jajca, ale dzięki temu zyskali gorącego zwolennika....
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Kolega ma d700, a Ja 5d 2 i cieszę się że nie mam Nikona. Nie podoba mi się obrazek z d700, zwłaszcza na wysokim iso gdzie wszystkie kolory są jakby zżółkłe. Gdy pokazywałem mu kilka rzeczy na Capture One i PS zdziwiłem się że przy wyciąganiu ze zdjęcia zrobionego Nikonem przejścia kolorów jakby były dużo gorsze.

Szumy w cieniach 5d podejżewam że są spowodowane tym że bazowe iso 5d jest 100 a d700 200. iso 100 jest sztucznie obniżane z 200 przez co zyskuje 1ev w cieniach i traci w światłach.
    Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mylisz się. 5D2 bardziej szumi na bazowym ISO, bo po prostu bardziej szumi na bazowym ISO i nie ma sensu dorabiać do tego ideologii. W ujęciu globalnym są to duperele, ale fakty są faktami - pod względem DR matryce Canona dostają od nowych konstrukcji Soniacza konkretny łomot w ****la i cześć pieśni. Prawda jest też taka, że juzerzy trochę sami są sobie winni, bo z tego co trochę pogadałem z osobami z drugiej strony, to np. taki C5D2 schodzi jak świeże bułeczki i księgowi nie bardzo mieli ochotę zmieniać ten stan rzeczy. No ale wróble ćwierkają, że za niebawem bardzo być może pojawi się to albo i owo, to wtedy pogadamy o bandingach, DR-ach i innych duperelach...

Coś już napisał

Domyślnie

Nie rozumiem, to mamy nie kupować 5D mII w ramach protestu dla polityki firmy? Dla mnie oglądanie szumu pod lupą nie ma sensu, mam użyteczne ISO 3200, więcej mi nie potrzeba. Jedyna konkurencja (D700) daje dużo mniej detali i nie ma szkieł jakie są w moim zakresie finansowym (17-40L, 70-200/4Lis) a jakie chciałbym mieć. Cała ta nagonka na 5D mII zaczyna się robić zbiorową histerią, jak tak zacząłem czytać forum doszedłem do wniosku, że moim aparatem to się już zdjęć nie da robić...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ależ kupuj, ależ rób, na zdrowie. Tylko co nas obchodzi Twoje nieszczęście?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bruinen Zobacz posta
    Dla mnie oglądanie szumu pod lupą nie ma sensu
    Szum o którym mowa widać nawet na wydruku 10x15 w postaci siatki. Można się delektować tą przymusową cyfrową stylizacją - jednak ciężko się jej pozbyć.

mam użyteczne ISO 3200, więcej mi nie potrzeba.
    Czytanie ze zrozumieniem powinno być wymogiem przy rejestracji na każdym forum.

Cała ta nagonka na 5D mII zaczyna się robić zbiorową histerią, jak tak zacząłem czytać forum doszedłem do wniosku, że moim aparatem to się już zdjęć nie da robić...
    Dzielny Bruinen ugasił pożar racjonalnym spojrzeniem na nieznany mu temat.
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Pod względem cieni 5dmk2 to chyba najgorszy dostępny obecnie na rynku Fulfrejm, no ale za to jedyny z relatywnie dobrym video.
    Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Woziłem się z moim 5D w którym wymieniono płytę główną (bez poprawy obrazu) no i zostałem z bandujacym egzemplarzem {...}
    W teście Optycznych 5dmk2 nie wykazuje takich wad jak u mnie, foty podciągane o 4EV są czyste jak łza - więc coś jest nie tak.
    Czyli mamy znowu do czynienia z Syndromem Wyspy Bahama? Tym razem ogólnie dotyczącej modelu aparatu, na podstawie oceny szumów z zepsutej puszki?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    *miało być "dotyczącym".
    Ale w sumie, w czasach kiedy kanony piekna kobiecego ciała definiowane sa przez mężczyzn kochających mężczyzn, a pozostali zamiast regularnie chodzić z dzidą do lasu, na siłę starają sie być "metroseksualni", to i "syndrom" może być rodzaju żeńskiego A co!? Zwłaszcza, że edycja, jak nie działała, tak nadal nie działa.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 06-05-2011 o 23:52 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Panowie - jakie szumy? Jaki banding? Jak się źle naświetli klatkę to babole zawsze wylazą nawet z ISO 3.5 ... ale po to bozia dała rozum i sprawne rączki aby tak pokombinować (co tu kombinować? spot lub korekcja to podstawa obsługi aparatu) aby wszystko było cacy.

Pisanie o 5D2 w kontekście szumów to objaw skrajnego szumofobizmu i onanizmu pixelowego, które należało by leczyć klinicznie.

Strona 332 z 410 PierwszyPierwszy ... 232282322330331332333334342382 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów