Strona 234 z 410 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 331 do 2 340 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

dla mnie też absurd, ale nie znalazłem zamienników bez ładowarek.
    już jeden mam, teraz kupię innego producenta i kolejna ładowarka, trochę to chore, szczególnie kiedy się dźwiga wszystko na plecach
    no cóż, gdyby cena nie była aż 6 razy wyższa za oryginał, nie było by tematu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Nie rozumiem ludzi którzy wywalają 9k na samo body, drugie tyle na szklarnie, a potem jęczą, że bateryki za drogie. To jest dopiero absurd. Ja tam bym w życiu nie wpychał do 5-ki jakiegoś chińskiego syfu.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie rozumiem ludzi którzy wywalają 9k na samo body, drugie tyle na szklarnie, a potem jęczą, że bateryki za drogie. To jest dopiero absurd. Ja tam bym w życiu nie wpychał do 5-ki jakiegoś chińskiego syfu.
    To nie tak. Jeżeli baterie działałyby podobnie jak do starej piątki, to nie widzę problemu. Jeżeli coś jest przecenione przez producenta to po prostu szkoda kasy.

Natomiast nowe LP-E6 jest naprawdę dobre, trzyma w nieskończoność, dokładnie pokazuje poziom, ładuje się b.szybko..więc imo warto za to zapłacić i nie szukać odpowiedników, które od 1,5 roku jakoś nie działają w pełni...
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Uzależniony

Domyślnie

Ten "chinski syf" w 40D trzymal znacznie lepiej niz oryginal.
    Seryjna bateria 5D trzyma mi srednio 300zdjec, zamiennik za 30PLN nie wiem ile bo jeszcze robie, ale 500 juz wykonal.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Mnie w 40stce też zamiennik wytrzymywał dłużej ale szybciej rozładowywał się samoistnie tzn. w oczekiwaniu na sezon. Tylko kwestia czasu kiedy wyjdą do nowej piątki zamienniki w pełni kompatybilne . Ale uwaga na opisy. To że bateria pokazuje stan naładowania , to może być prawda , tyle że na dołączonej ładowarce.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 03-12-2009 o 17:14

Domyślnie

"Ten "chinski syf" w 40D trzymal znacznie lepiej niz oryginal.
    Seryjna bateria 5D trzyma mi srednio 300zdjec, zamiennik za 30PLN nie wiem ile bo jeszcze robie, ale 500 juz wykonal."

Kolego jeśli nowy i oryginalny akumulator wytrzymywał Ci tylko 300 zdjęć, to należało go oddać do reklamacji.
    Co do zamienników do 5D Mk II to raczej są marne szanse, aby się szybko ukazały i były w doberj cenie.
    Technologię, którą zastosował Canon, od lat z powodzeniem stosuje Sony i dopiero od niedawna można kupić poprawnie działające zminniki, ale są one produkowane przez firmy, które płacą Sonemu za używnie ich technologii.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Zamiennik jako zasilanie "alarmowe" - tak na w razie czego - dlaczego nie . Skoro do Soniaka już są pełne zamienniki , to może dogadają sie też z Canonem !?. Patrząc jednak na współpracę Canon - Sigma to ??? - czarno widzę .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

To ja nie zorientowany jestem ze LP-E6 ma jakie "udziwnienia", moge dostac jakiegos linka zeby sie oświecić?

A czy na akumulatorach AA do koszyczka do gripa da sie troche popracowac?

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

da sie ale niewiele zrobisz na tym fotek ... okolo 200-300 u mnie wyszło, co do oryginalnych aku do piątki to sa z prockiem w środku
    Canon FF

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Canon 5DmkII kręci filmy.
    W EU obowiązuje standard PAL, w USA NTSC.

Czy 5DmkII ma możliwość wyboru w menu w jakim standardzie kręci film? Czy aparat kupiony w USA będzie przydatny w tym temacie w UE?
    Czy każdy egzemplarz może zapisywać w PAL oraz NTSC, czy może egzemplarze z USA mają tylko NTSC, a te w UE tylko PAL?

Ktoś wie jak to wygląda? Czy (biorąc na razie pod uwagę tylko możliwości video) jest sens kupować aparat w USA?

Strona 234 z 410 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284334 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów