Strona 324 z 410 PierwszyPierwszy ... 224274314322323324325326334374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 231 do 3 240 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    I to Ci ostatni będą mieli najwięcej do powiedzenia w tym temacie. Niestety Kolekcjoner ma tutaj rację. Dlatego nie pokazuję tutaj żadnych porównań.
    W myśl zasady że im ktoś więcej posiada teorii a mało praktyku najwięcej wie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

... jako, że wiele wody wylano dyskutując nad tym aparatem jako tygodniowy użytkownik tej puszki swój komentarz ograniczę tylko do wzbudzającego najwięcej kontrowersji układu autofocusu. Wg mnie w trybie ciągłym trafia w zasadzie zawsze ? Klepie wolno, ale trafia. Pracuje lepiej niż ten w 40 D /mam/.
    Sprawdzałem z kilkoma obiektywami systemowymi.

Fotografuję w zasadzie tylko zwierzęta. Biegnący dzik czy sarna to nie bolid F1. Jestem zadowolony.
    Crop i zoom w jednym stali domku.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lisor Zobacz posta
    ... jako, że wiele wody wylano dyskutując nad tym aparatem jako tygodniowy użytkownik tej puszki swój komentarz ograniczę tylko do wzbudzającego najwięcej kontrowersji układu autofocusu. Wg mnie w trybie ciągłym trafia w zasadzie zawsze ? Klepie wolno, ale trafia. Pracuje lepiej niż ten w 40 D /mam/.
    Sprawdzałem z kilkoma obiektywami systemowymi.

Fotografuję w zasadzie tylko zwierzęta. Biegnący dzik czy sarna to nie bolid F1. Jestem zadowolony.
    Kupiłeś piątkę na zwierzęta??? Dla mnie szok. Przecież to strasznie wolne i jeszcze FF zmniejsza ogniskową. A to ciekawostka.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Zablokowany

Domyślnie

w 5dMarkII z punktami bocznymi AF jest tak że są zbyt mało rostawione i niestety często się mylą, co w końcowym rezultacie sprawia że sa mało użyteczne
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    5dMark II ma tyle mpix że śmiało można sobie zrobić aps-c kadrując w kompie
    Ostatnio edytowane przez artor ; 05-03-2011 o 22:13 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

... tak kupiłem, bo cropa mam w d... Klepnałem nimi z trzydzieści tysięcy
    klatek. Mogę poczekać aż podejdą bliżej /zwierzęta/. Mam EF 500 + konwerter więc mi starcza przybliżenia. Niestety żaden crop Canona nie przebije jakości z FF 5DmkII. I tyle.
    ... zoomy też pogoniłem.
    ... w temacie punktów bocznych to mogę tylko powiedzieć, że ich nie używam.
    A wróbli i małego ptactwa w locie nie robię, bo to nie Nikon.
    Ostatnio edytowane przez Lisor ; 05-03-2011 o 22:22 Powód: Automerged Doublepost
    Crop i zoom w jednym stali domku.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie Zawiesił się 5d mark II - zwiecha

Wczoraj, w trakcie robienia zdjęć na długich czasach, nagle aparat zawiesił się przy zapisywaniu pliku na kartę.
    Aparat na statywie, wyzwalany zdalnie rf-602. Naświetlenie w RAW bez żadnych funkcji ulepszających, priorytet podniesionego lustra, czas 8 sekund, ISO 100, podpięty 24-70L, karta Sandisk Extreme III 60 mb/s 8 GB, świeżo sformatowana.. Po kilku zdjęciach, nagle zwiecha. Na ekranie informacja: "zapisywanie pliku" i tak 5 minut, odpinam kabelek wyzwalacza radiowego, dalej nic, wyłaczam aparat, dalej to samo, otwieram gnizado karty pamięci, komunikat: "Proszę zamknąć gniazdo karty pamięci, plik jest zapisywany", Czekam dalsze 5 minut i wyciągam baterię, bo nie mam czasu i muszę kiedyś skończyć te zdjęcia. Po włożeniu baterii, wszystko wraca do normy, następne 2 godziny zestaw pracuje bez żadnych problemów. "Problematyczne" zdjęcie chyba nie trafiło na kartę. Chyba, bo mam kilka tych samych ujęć i nie wiem, przy którym to się stało.
    Czy ktoś z tu obecnych spotkał się z podobnym problemem i miałby jakieś pomysły, co do ew. przyczyny? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że takie problemy mogą wystąpić jednostkowo, mogą być zależne zarówno od hardware/firmware aparatu, jak i od karty pamięci.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

zdarzyło mi się tak 2 razy w trakcie reportaży(seria poszła), zawiesił się i nie chciał zapisać, po wyjęciu akumulatora pracował i pracuje normalnie. Wydaje mi się że to jednostkowa przypadłość która raz od święta może się zdarzyć, nie oznacza to że coś się zepsuło - tak jak komputer czasami zrobi zwiechę i nie wiesz czemu - robisz reset i śmiga dalej

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Zdarzyło się - i to nie tylko na 5d2, ale również na 50d - zawsze przy długich czasach - czemu? Nie mam pojęcia - uznaję jak ArekLodzPl, że to jednostkowa przypadłość i nie ma się czym przejmować.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A takie małe pytanie - na 100% wyłączyłeś odszumianie na długich czasach? Przyznam, mi się piątka jeszcze nie zawiesiła, chyba tylko raz, jak gripa nie do końca dopiąłem.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Na 100% mam wszystkie ficzery wyłączone.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 324 z 410 PierwszyPierwszy ... 224274314322323324325326334374 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów