Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

To ja mam taki problemik ... mianowicie przymierzam się do przeorganizowania stanowiska pracy, do tej pory mam 2 monitorki 24 cale główny i 24 cale narzędziowy z boku wszystko podpięte do jednej karty graficznej przez DVI ( 1920x1200 ) do tego dojdzie niedługo jeszcze jeden monitor 21 cali (1600x1200) no i przy okazji chciałbym na stałe podpiąć telewizor HD (1920x1080) w komputerze mam tylko 1xPCI-E16 ... myślę o dołożeniu jeszcze jednej katy ( np. NVIDIA Quadro NVS 290 x 1 PCIe ) pracował ktoś kiedyś na czymś takim ? głównie chodzi mi o pracę 2 różnych kart graficznych ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    pracował ktoś kiedyś na czymś takim ? głównie chodzi mi o pracę 2 różnych kart graficznych ...
    Miałem swego czasu taki zestaw, z dwoma kartami Nvidii (GF6600 i GF7900), podpięty do: LCD, CRT i TV (i jedno DVI w rezerwie na projektor ). Działało bez zarzutu (pod Linuxem). Nie bawiłem się w profilowanie ale spodziewałbym się jakichś ograniczeń typu "da się jedno wyjście na kartę", albo wręcz tylko główny. Ale działać będzie.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam,
    Wyszukiwarka CB nie dała mi odpowiedzi, a tysiąca siedmiuset postów z tego wątku nie jestem w stanie przebrnąć (brak czasu...) - pytanie brzmi:
    czy jest sens kupować takie "coś":
    http://www.allegro.pl/item777723433_..._lidering.html
    http://www.allegro.pl/item777731671_..._gw_24m_c.html
    http://www.allegro.pl/item777727790_..._gw_24m_c.html
    Mam stary monitor CRT i nadszedł czas na zmianę. Docelowo ma to być monitor za ok. 2,5-3 kzł, ale chwilowo z braku funduszy szukam rozwiązania przejściowego.
    Zastosowanie - oczywiście obróbka zdjęć.
    CanOn Can'tOff

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    Witam,
    Wyszukiwarka CB nie dała mi odpowiedzi, a tysiąca siedmiuset postów z tego wątku nie jestem w stanie przebrnąć (brak czasu...)
    Witam. A my mamy znaleźć czas aby Panu odpowiedzieć?
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Witam. A my mamy znaleźć czas aby Panu odpowiedzieć?
    Szczerze mówiąc, na to właśnie liczyłem.
    Nie wymagam, żeby ktoś za mnie ZNALAZŁ odpowiedź w tym czy innym wątku. Nie znam na monitorach i dlatego muszę szukać i pytać. A jeśli ktoś się zna/ma doświadczenie w tej kwestii, na podstawie swojej wiedzy będzie mógł napisać np. "daj sobie spokój, bo..." i taka odpowiedź zabierze mu 2 minuty.
    CanOn Can'tOff

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    Szczerze mówiąc, na to właśnie liczyłem.
    Nie wymagam, żeby ktoś za mnie ZNALAZŁ odpowiedź w tym czy innym wątku. Nie znam na monitorach i dlatego muszę szukać i pytać. A jeśli ktoś się zna/ma doświadczenie w tej kwestii, na podstawie swojej wiedzy będzie mógł napisać np. "daj sobie spokój, bo..." i taka odpowiedź zabierze mu 2 minuty.
    Odpowiedź jest właśnie sporo dłuższa. Mówiono na ten temat dość szczegółowo na forum oraz sąsiedzkim forum nikona. Proszę na spokojnie poszukać i poczytać. Monitor nie zając.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    (...)Proszę na spokojnie poszukać i poczytać. Monitor nie zając.
    Po czterech godzinach gapienia się w monitor i po przebrnięciu kilkuset postów typu "co Pan sądzi o monitorze Belinea XYZ? Czy może lepiej kupić Eizo XYZ" mam dosyć. Dowiedziałem się o problemach i rozterkach innych użytkowników, poznałem masę nowych pojęć i parametrów technicznych - w dla moich zastosowań zupełnie zbędnych, a odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem :-?. Pewnie za słabo/za krótko szukałem...
    Chyba będę musiał zrobić rozpoznanie ogniem - kupię używkę i przynajmniej będę mógł doradzić innym, borykającym się z podobnymi problemami.
    CanOn Can'tOff

Uprawnienia umieszczania postów