Strona 272 z 303 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 711 do 2 720 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

To do czego jest ten kabel USB w komplecie?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie ma takiej potrzeby

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Czyli mam rozumieć, że Mutiprofiler komunikuje się z monitorem bez kabla USB i np. wystarczy samo połączenie dvi-dvi, DisplayPort-DisplayPort...
    Dziękuję.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W przypadku braku połączenia USB Multiprofiler kalibruje monitor przez DDC/CI. USB jest potrzebne, jeśli np. stery karty są dupiane i mają źle zaimplementowane DDC/CI, albo po to by wykorzystać monitor jako hub USB.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Mam takie pytanie do specjalistów od monitorów :

Dlaczego monitor Eizo S2100 mimo że jest to dosyć stary model, jest tak drogi, w porównaniu do nowszych a co za tym idzie lepszych modeli Eizo ?

http://www.ceneo.pl/228234?se=E9Kkry...FceC3godYTNetQ
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 05-06-2011 o 15:35

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Nowszych niekoniecznie lepszych. Precyzją, S2100 zamiata po S2433W.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

bezpośrednie porównanie dwóch ekonomicznych DELLi na IPS ?

- 2209WA http://www.ceneo.pl/2237591
    - U2311H http://www.ceneo.pl/7660325

Który ?
    Nie potrzebuje zawodowej ultradokładności za 3500zł, jednak mój 7-letni LG ma takie przekłamania kolorów i 17", że potrzebuję czegoś nowego o dobrym stosunku cena/jakość.

zastosowania - programowanie (tu 16:9 wygrywa) no i obróbka zdjec.
    filmy okazyjnie, gry - nie mam czasu
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 07-06-2011 o 09:31

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    bezpośrednie porównanie dwóch ekonomicznych DELLi na IPS ?

- 2209WA http://www.ceneo.pl/2237591
    - U2311H http://www.ceneo.pl/7660325

Który ?
    Nie potrzebuje zawodowej ultradokładności za 3500zł, jednak mój 7-letni LG ma takie przekłamania kolorów i 17", że potrzebuję czegoś nowego o dobrym stosunku cena/jakość.

zastosowania - programowanie (tu 16:9 wygrywa) no i obróbka zdjec.
    filmy okazyjnie, gry - nie mam czasu
    No i na mnie przyszedł czas przesiadki z umierającej iiyamy 17''.
    Miałem opisać wymagania i oczekiwania , ale kolega Loome ładnie wszystko opisał [no może bez programowania] i podał dwa modele, które mnie też interesują.
    A że nikt nie udzielił wcześniej odpowiedzi, to podbijam posta.
    Tak wiem, że Eizo lub Nec, ale...
    Dzięki za każdą pomoc.
    Ostatnio edytowane przez szycho ; 10-08-2011 o 11:29
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Cały czas jest aktualizowana. "Wycofany" są utrzymywane jako wskazówki dla tych co szukają "poleasingowych".
    Ja bym wskazał jedno usprawnienie, przynajmniej mnie by się przydało, ale sądzę że wielu trafiającym ze szczątkową wiedzą na tę listę. Oznaczenie które są szerokogamutowe, a które wąsko. Ja szerokiego gamutu unikam jak ognia i nie przekonuje mnie że to przyszłość. Teraźniejszość jest taka że potrzebuje poprawnych kolorów wszędzie, a nie tylko w kilku programach obsługujących profile. Gdybym miał wydzielony komputer do grafiki/zdjęć - jeszcze miałoby to dla mnie jakiś sens, ale na razie nie ma. Rozumiem że są osoby o kompletnie odwrotnych zapatrywaniach. Dla naszych obu grup takie rozróżnienie na liście (inny kolor, pochylona czcionka?) byłoby wielce pomocne.

pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredi Zobacz posta
    Ja bym wskazał jedno usprawnienie, przynajmniej mnie by się przydało, ale sądzę że wielu trafiającym ze szczątkową wiedzą na tę listę. Oznaczenie które są szerokogamutowe, a które wąsko. Ja szerokiego gamutu unikam jak ognia i nie przekonuje mnie że to przyszłość. Teraźniejszość jest taka że potrzebuje poprawnych kolorów wszędzie, a nie tylko w kilku programach obsługujących profile. Gdybym miał wydzielony komputer do grafiki/zdjęć - jeszcze miałoby to dla mnie jakiś sens, ale na razie nie ma. Rozumiem że są osoby o kompletnie odwrotnych zapatrywaniach. Dla naszych obu grup takie rozróżnienie na liście (inny kolor, pochylona czcionka?) byłoby wielce pomocne.

pozdrawiam
    Bo wiele osób zapomina, że w fotografii monitor zazwyczaj służy do przygotowania zdjęć do druku, a nie do maksymalizowania jego osiągów, wyciskania każdego możliwego tonu i nasycenia, jakie da radę uzyskać. Taka oto moja dygresja w tym temacie :-)

Strona 272 z 303 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów