Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Matryce w laptopach mogą sobie być podświetlane choćby brylantowymi LED - i tak będzie to padlina. Pozytywne opinie o tego typu sprzęcie może pochodzić wyłącznie od bezkrytycznych daltonistów. Wraz z zakończeniem produkcji Thinkpada T60p z Flexview era znośnych matryc w laptopach zakończyła się definitywnie.
a ewentualnie sam monitor podświetlany diodami led jakiś powiedzmy 22calowy?
Canon 40d + Sigma 18-50 f2.8, canon 50 f1.4 + canon 580EXII
www.fotopalmer.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Dzięki za infomacje. teraz wiem czego nie kupować.
A jaki monitor polecicie do obróbki zdjęć do 1200zł?
Canon 40d + Sigma 18-50 f2.8, canon 50 f1.4 + canon 580EXII
www.fotopalmer.pl
dobry RGB LED nie jest zły, ale kosztuje krocie. Natomiast podświetlenie na pseudo-białych LED-ach (w rzeczywistości niebieskich z żółtym luminoforem) nie powala jakością na kolana. Jest eko-sreko i to tyle w kwestii zalet.
Używany Eizo L997 lub NEC 2180UX, nieco przekraczając budżet - nowe Eizo S1921 lub NEC P221W
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 16-11-2009 o 17:18 Powód: Automerged Doublepost
Przepraszam z OT ale Ledy chyba nieźle sprawdzą się w TV dzięki czemu będą znacznie bardziej energooszczędne przy 52" pobór jakies 100W a nie 400-450W jak to bywało przy Plazmie bądź Świetłówkach.
5D + L
Przyszedł czas na zmianę monitora, wysłużonego Samsunga 19 chcę zamienić na coś odpowiedniego co ucieszy oko prawidłowym odwzorowaniem a nie zrujnuje kieszeni (az tak bardzo) Po obejrzeniu ostatnio iMaca 27 stwierdziłem, że nie chcę mniejszego ekranu. Zastanawiam się również nad tym dużym jabłkiem ale glare mnie trochę zniechęca.
Może ktoś już przerobił te wątpliwości i dzisiaj jest już po wyborze i zakupie? Jakie są Wasze propozycje? Budżet na monitor około 3k pln.