Strona 172 z 378 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 711 do 1 720 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    Tom01, a jak można ocenić przydatność IIYAMA VM pro 513,514 (CRT) do obróbki zdjęć. Na aukcjach pojawają się takie "rodzynki" używane, ale za niewielkie pieniążki. Zastanawiam się nad zakupem takiego czegoś do domowych potrzeb. Nowych LCD za parę koła nie kupię. Na co dzień używam lapka acera aspire 1680, ale męczy mnie już trochę
    Tysiąc razy było napisane, by dać spokój starym złomom CRT i ewentualnie zainteresować się starymi złomami LCD.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Nie było chyba nic o monitorku SAMSUNG 27'' 275T który można chyba z powodzenim skalibrować I1D2?
    Matryca PVA chyba nie powinno być źle.
    Może Koledzy znawcy się wypowiedzą.
    Dziękuję z góry.
    Naturalnie chodzi o zastosowania codzienne + foto.
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolturi Zobacz posta
    witam, mam pytanie odnosnie dela UltraSharp 3008WFP,kolega sprzedaje kilku miesieczny monitor za 700euro czy wart jest on tych pieniedzy??czy moze kupic cos innego(eizo,nec)800e to max kwota jaka moge przeznaczyc na monitor!spedzam przed monitorem okolo 8h dziennie wiec zalezy mi na komforcie pracy.
    Pytanie dlaczego sprzedaje?

Co do komfortu, Dell oferuje sprzęt korporacyjny, strojony do pracy w jasnym biurach. Zdecydowanie nie jest komfortowy. Minimalna jaskrawość jest większa niż 140 nitów.

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    Tom01, a jak można ocenić przydatność IIYAMA VM pro 513,514 (CRT) do obróbki zdjęć. Na aukcjach pojawają się takie "rodzynki" używane, ale za niewielkie pieniążki. Zastanawiam się nad zakupem takiego czegoś do domowych potrzeb. Nowych LCD za parę koła nie kupię. Na co dzień używam lapka acera aspire 1680, ale męczy mnie już trochę
    Wszystko fajnie, tylko te rodzynki są nadgniłe, z terminem przydatności do spożycia który minął kilka lat temu.

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Nie było chyba nic o monitorku SAMSUNG 27'' 275T
    Widać sobie nie zasłużył.

który można chyba z powodzenim skalibrować I1D2?
    Nie można.

Matryca PVA chyba nie powinno być źle.
    Do Trabanta wsadzili jakiś czas temu silnik VW, i co przestało być źle?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-10-2009 o 10:50 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

To ja mam taki problemik ... mianowicie przymierzam się do przeorganizowania stanowiska pracy, do tej pory mam 2 monitorki 24 cale główny i 24 cale narzędziowy z boku wszystko podpięte do jednej karty graficznej przez DVI ( 1920x1200 ) do tego dojdzie niedługo jeszcze jeden monitor 21 cali (1600x1200) no i przy okazji chciałbym na stałe podpiąć telewizor HD (1920x1080) w komputerze mam tylko 1xPCI-E16 ... myślę o dołożeniu jeszcze jednej katy ( np. NVIDIA Quadro NVS 290 x 1 PCIe ) pracował ktoś kiedyś na czymś takim ? głównie chodzi mi o pracę 2 różnych kart graficznych ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    pracował ktoś kiedyś na czymś takim ? głównie chodzi mi o pracę 2 różnych kart graficznych ...
    Miałem swego czasu taki zestaw, z dwoma kartami Nvidii (GF6600 i GF7900), podpięty do: LCD, CRT i TV (i jedno DVI w rezerwie na projektor ). Działało bez zarzutu (pod Linuxem). Nie bawiłem się w profilowanie ale spodziewałbym się jakichś ograniczeń typu "da się jedno wyjście na kartę", albo wręcz tylko główny. Ale działać będzie.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam,
    Wyszukiwarka CB nie dała mi odpowiedzi, a tysiąca siedmiuset postów z tego wątku nie jestem w stanie przebrnąć (brak czasu...) - pytanie brzmi:
    czy jest sens kupować takie "coś":
    http://www.allegro.pl/item777723433_..._lidering.html
    http://www.allegro.pl/item777731671_..._gw_24m_c.html
    http://www.allegro.pl/item777727790_..._gw_24m_c.html
    Mam stary monitor CRT i nadszedł czas na zmianę. Docelowo ma to być monitor za ok. 2,5-3 kzł, ale chwilowo z braku funduszy szukam rozwiązania przejściowego.
    Zastosowanie - oczywiście obróbka zdjęć.
    CanOn Can'tOff

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    Witam,
    Wyszukiwarka CB nie dała mi odpowiedzi, a tysiąca siedmiuset postów z tego wątku nie jestem w stanie przebrnąć (brak czasu...)
    Witam. A my mamy znaleźć czas aby Panu odpowiedzieć?

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Witam. A my mamy znaleźć czas aby Panu odpowiedzieć?
    Szczerze mówiąc, na to właśnie liczyłem.
    Nie wymagam, żeby ktoś za mnie ZNALAZŁ odpowiedź w tym czy innym wątku. Nie znam na monitorach i dlatego muszę szukać i pytać. A jeśli ktoś się zna/ma doświadczenie w tej kwestii, na podstawie swojej wiedzy będzie mógł napisać np. "daj sobie spokój, bo..." i taka odpowiedź zabierze mu 2 minuty.
    CanOn Can'tOff

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    Szczerze mówiąc, na to właśnie liczyłem.
    Nie wymagam, żeby ktoś za mnie ZNALAZŁ odpowiedź w tym czy innym wątku. Nie znam na monitorach i dlatego muszę szukać i pytać. A jeśli ktoś się zna/ma doświadczenie w tej kwestii, na podstawie swojej wiedzy będzie mógł napisać np. "daj sobie spokój, bo..." i taka odpowiedź zabierze mu 2 minuty.
    Odpowiedź jest właśnie sporo dłuższa. Mówiono na ten temat dość szczegółowo na forum oraz sąsiedzkim forum nikona. Proszę na spokojnie poszukać i poczytać. Monitor nie zając.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    (...)Proszę na spokojnie poszukać i poczytać. Monitor nie zając.
    Po czterech godzinach gapienia się w monitor i po przebrnięciu kilkuset postów typu "co Pan sądzi o monitorze Belinea XYZ? Czy może lepiej kupić Eizo XYZ" mam dosyć. Dowiedziałem się o problemach i rozterkach innych użytkowników, poznałem masę nowych pojęć i parametrów technicznych - w dla moich zastosowań zupełnie zbędnych, a odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem :-?. Pewnie za słabo/za krótko szukałem...
    Chyba będę musiał zrobić rozpoznanie ogniem - kupię używkę i przynajmniej będę mógł doradzić innym, borykającym się z podobnymi problemami.
    CanOn Can'tOff

Strona 172 z 378 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów