Nie było chyba nic o monitorku SAMSUNG 27'' 275T który można chyba z powodzenim skalibrować I1D2?
Matryca PVA chyba nie powinno być źle.
Może Koledzy znawcy się wypowiedzą.
Dziękuję z góry.
Naturalnie chodzi o zastosowania codzienne + foto.
5D + L
Pytanie dlaczego sprzedaje?
Co do komfortu, Dell oferuje sprzęt korporacyjny, strojony do pracy w jasnym biurach. Zdecydowanie nie jest komfortowy. Minimalna jaskrawość jest większa niż 140 nitów.
Wszystko fajnie, tylko te rodzynki są nadgniłe, z terminem przydatności do spożycia który minął kilka lat temu.
Widać sobie nie zasłużył.
Nie można.
Do Trabanta wsadzili jakiś czas temu silnik VW, i co przestało być źle?
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-10-2009 o 10:50 Powód: Automerged Doublepost
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
To ja mam taki problemik ... mianowicie przymierzam się do przeorganizowania stanowiska pracy, do tej pory mam 2 monitorki 24 cale główny i 24 cale narzędziowy z boku wszystko podpięte do jednej karty graficznej przez DVI ( 1920x1200 ) do tego dojdzie niedługo jeszcze jeden monitor 21 cali (1600x1200) no i przy okazji chciałbym na stałe podpiąć telewizor HD (1920x1080) w komputerze mam tylko 1xPCI-E16 ... myślę o dołożeniu jeszcze jednej katy ( np. NVIDIA Quadro NVS 290 x 1 PCIe ) pracował ktoś kiedyś na czymś takim ? głównie chodzi mi o pracę 2 różnych kart graficznych ...
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
Miałem swego czasu taki zestaw, z dwoma kartami Nvidii (GF6600 i GF7900), podpięty do: LCD, CRT i TV (i jedno DVI w rezerwie na projektor). Działało bez zarzutu (pod Linuxem). Nie bawiłem się w profilowanie
ale spodziewałbym się jakichś ograniczeń typu "da się jedno wyjście na kartę", albo wręcz tylko główny. Ale działać będzie.
Witam,
Wyszukiwarka CB nie dała mi odpowiedzi, a tysiąca siedmiuset postów z tego wątku nie jestem w stanie przebrnąć (brak czasu...) - pytanie brzmi:
czy jest sens kupować takie "coś":
http://www.allegro.pl/item777723433_..._lidering.html
http://www.allegro.pl/item777731671_..._gw_24m_c.html
http://www.allegro.pl/item777727790_..._gw_24m_c.html
Mam stary monitor CRT i nadszedł czas na zmianę. Docelowo ma to być monitor za ok. 2,5-3 kzł, ale chwilowo z braku funduszy szukam rozwiązania przejściowego.
Zastosowanie - oczywiście obróbka zdjęć.
CanOn Can'tOff
Szczerze mówiąc, na to właśnie liczyłem.
Nie wymagam, żeby ktoś za mnie ZNALAZŁ odpowiedź w tym czy innym wątku. Nie znam na monitorach i dlatego muszę szukać i pytać. A jeśli ktoś się zna/ma doświadczenie w tej kwestii, na podstawie swojej wiedzy będzie mógł napisać np. "daj sobie spokój, bo..." i taka odpowiedź zabierze mu 2 minuty.
CanOn Can'tOff
Po czterech godzinach gapienia się w monitor i po przebrnięciu kilkuset postów typu "co Pan sądzi o monitorze Belinea XYZ? Czy może lepiej kupić Eizo XYZ" mam dosyć. Dowiedziałem się o problemach i rozterkach innych użytkowników, poznałem masę nowych pojęć i parametrów technicznych - w dla moich zastosowań zupełnie zbędnych, a odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem :-?. Pewnie za słabo/za krótko szukałem...
Chyba będę musiał zrobić rozpoznanie ogniem - kupię używkę i przynajmniej będę mógł doradzić innym, borykającym się z podobnymi problemami.
CanOn Can'tOff