Strona 78 z 410 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotoman Zobacz posta
    Napiszcie coś o tym nowym firmware do 5D II jeśli wgraliście. Lepiej zdjęcia już wyglądają na niskim iso w cieniach? czy nadal są pionowe pasy z szumami?(nie pytam o sraw) Ten problem powstrzymuje mnie przed zakupem 5D II
    Wgrałem i masakra. Nie da się zdjęć robić.

Wczorajsze zdjęcia:

http://www.kubacichocki.pl/galerie/inne/targi09/
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

fakt. z każdym kolejnym firmware coraz gorzej. kolory już nie te co w mk I. rzekłbym takie bardzie nikonowskie ??:

;-)
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 12-01-2009 o 12:32

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Serio sądzisz że ktoś z Canona czyta to nasze forum? gdyby tak było to już zmienili by dystrybutora i serwis poleciałby na bezrobcie.

Czasem mam wrażenie że cały sztab Canona , ksiegowi, inżynierowie, projektanci i cała ta reszta canonludków siedzi gdzieś na odizolowanej od świata wyspie w całkowitym oderwaniu od rzeczywistości. a obserwując poczynania CP mam podejrznia bliskie pewności że Oni też na tą wyspę wyemigrowali.

zatrudnienie kilku ludzi dla monitoringu opinii userów (w sumie tych opiniotwórczych miejsc w necie tak wiele nie jest) , firmy Canon do bankructwa by nie doprowadziło. no chyba że strategia to: czytamy czego userzy chcą i produkujemy dokładnie na odwrót. w sumie to ma sens, bo daje gwarancje że nigdy nie dostaniemy tego czego oczekujemy i ciagle bedziemy kupować kolejne modele w poszukiwaniu tej idealnej puszki.

;-)
    Forum pewnie nie czytają ale wyniki sprzedaży to już na pewno .
    Tyle tylko że pewnie ewentualny spadek sprzedaży powiążą z kryzysem.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czasem mam wrażenie że cały sztab Canona , ksiegowi, inżynierowie, projektanci i cała ta reszta canonludków siedzi gdzieś na odizolowanej od świata wyspie w całkowitym oderwaniu od rzeczywistości. a obserwując poczynania CP mam podejrznia bliskie pewności że Oni też na tą wyspę wyemigrowali.
    Miałem niedawno przyjemność poznać ludzi, o których piszesz. Cały CPL mieści się na dwóch piętrach jakiegoś biurowca na Ochocie. Dział foto, to jeden mały pokoik na niższym piętrze. Dwa zagracone biurka, potężne piłkarzyki na środku pokoju i żywego ducha do pracy.

Sam chciałem nawrzucać komuś za swoje bóle systemowe, ale jakoś wszyscy, z którymi pracowałem twierdzili, że są od drukarek, faksów, czego tam jeszcze.

Na koniec przyszedł wszechwiedzący pan, który mnie zaczął pouczać, czego to nie wiem, i jaki on jest mądry (a w ogóle to dlaczego ja robię zdjęcia jego dyrektorowi a nie on). Jak się później okazało, to był ten słynny pan od 9 punktów AF w nowej 5tce (oczywiście pan długo zaprzeczał, że to powiedział, dopiero jak go ktoś spytał na spotkaniu FFS, czy może chce zobaczyć siebie na nagraniu, to stwierdził, że widocznie się pomylił).

Wracając do tematu. Dział foto leży i kwiczy. Pewnie dlatego, że nie ma z tego za dużych pieniędzy. U nas sprzedają się drukarki i faksy, a sprzęt foto i tak przylatuje ze Stanów albo zza Odry, więc kasy z tego nie będzie. To po co zatrudniać dodatkowych ludzi?
    A kasy nie będzie, do czasu jak się nie zainwestuje, a nie zainwestuje się, bo nie ma zysków. Błędne koło.

O osiągnięciach serwisu na Żytniej wiedzą, ale to niezależna firma i nie mają najmniejszego wpływu.

Strasznie to wszystko przykre biorąc pod uwagę, że wielu użytkowników jest z tą firmą na dobre i na złe, że mimo tego, że nikt nas nie słucha i tak wydajemy dziesiątki tysięcy na ich nowe, nie zawsze idealne zabawki. Wiem, że moich żali nie przeczytają ci, którzy powinni, ale taka nasza dola. Popisać sobie możemy.
    Jarek

Domyślnie

Serio sądzisz że ktoś z Canona czyta to nasze forum?
    Możliwe, że w ramach przerwy w pracy. My głosujemy portfelami. Jest tu kilka osób, które miały ochotę na 5D mk II, a po przeczytaniu specyfikacji stwierdziły, że nie kupią. Wiele osób pewnie się nie odzywa, ale czyta i wyciąga wnioski. Na canonrumors, gdy koleś uznał 5D mk II za najlepszą lustrzankę roku to się posypały komentarze w których twierdzono, że to raczej najgorsza lustrzanka roku. Nie przypadek.

Czasem mam wrażenie że cały sztab Canona , ksiegowi, inżynierowie, projektanci i cała ta reszta canonludków siedzi gdzieś na odizolowanej od świata wyspie w całkowitym oderwaniu od rzeczywistości.
    Niemniej liczą pieniądze. Tego możesz być pewien. A konkurencja poczyna sobie ostatnio dużo lepiej. Dlatego jeśli jeszcze nie teraz to za chwilę zaczną się interesować tym co sądzą użytkownicy i na co narzekają.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Śmieszą mnie te posty coraz bardziej
    Cieszy mnie Twój dobry nastój. Ale swoje zadowolenie mogłbyś przelać na komentarz do tego porównania:
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=688
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    fakt. z każdym kolejnym firmware coraz gorzej. kolory już nie te co w mk I. rzekłbym takie bardzie nikonowskie ??:

;-)
    O, o, coś w tym pewnie jest
    Ostatnio edytowane przez arra ; 12-01-2009 o 12:42 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    (...)

Wracając do tematu. Dział foto leży i kwiczy. Pewnie dlatego, że nie ma z tego za dużych pieniędzy. U nas sprzedają się drukarki i faksy, a sprzęt foto i tak przylatuje ze Stanów albo zza Odry, więc kasy z tego nie będzie. To po co zatrudniać dodatkowych ludzi?(...)
    Jakiś czas temu pisałem dokładnie to samo na forum, gdyż znam pewną osobę, która kiedyś dyrektorowała tam. Foto nie jest priorytetem dla CPL.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Cieszy mnie Twój dobry nastój. Ale swoje zadowolenie mogłbyś przelać na komentarz do tego porównania:
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=688
    Oczywiście, podczas robienia zdjęć mkII był włączony TV (dość odlegle od kadru z prawej strony, jednak na tyle skutecznie by spowodować zafarb na doniczce, nawet widać z prawej strony doniczki odbijające się światło, którego nie ma na zdjęciach na mkI).

Ja różnicy w kolorystyce na korzyść żadnego z aparatów nie widzę, a zrobiłem już równolegle obydwoma puszkami kilka reportaży.

Jedyną różnicą jest to, że zdjęcia z mk1 wyglądają na monitorze lepiej niż na LCD w aparacie, a w mkII jest na odwrót
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Niemniej liczą pieniądze. Tego możesz być pewien. A konkurencja poczyna sobie ostatnio dużo lepiej. Dlatego jeśli jeszcze nie teraz to za chwilę zaczną się interesować tym co sądzą użytkownicy i na co narzekają.
    Dokladnie.
    Przeszkadzaja nam elementy ktore producent swiadomie kastruje, AutoISO zrobic moze, AF'y lepsze tez ma w szufladzie. Ktos skalkulowal ze taka konfiguracja 5DmkII zapewni sprzedaz i jednoczesnie wiecej zapasowych nowych bajerow dla kolejnych mk moze w szafie lezec.
    Jak sprzedaz spadnie mocno to wierze ze Canon nadrobi straty. Gdyby puszki nie odstawaly to by klienci nie uciekali do N, majac to samo zmieniac sie nie oplaca. Oplaca sie gdy konkurencja daje wiecej.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Dokladnie.
    Przeszkadzaja nam elementy ktore producent swiadomie kastruje, AutoISO zrobic moze, AF'y lepsze tez ma w szufladzie. Ktos skalkulowal ze taka konfiguracja 5DmkII zapewni sprzedaz
    tak sobie myśłe. a gdyby kiedyś canon poszedł na odważny ekperyment i skroił puche pod oczekiwania userów. ot takie mkIIx ale z 16 mpx + AF 9 krzyżowych + gratis WIFI w puszce ( do studia bardzo przydatna sprawa). no i puścił to na rynek w cenie powiedzmy 3,5 do 4 K euro.

taka puszke mógłby z powodzeniem sprzedawać przez kolejne 4-5 lat. za to ominąłby kolejne rafy z wprowadzaniem coraz to nowszych modeli, problemy z dystrybucją która teraz leży i kwiczy, zmianę linii technologicznych itd itp. Zamiast wsłuchiwaniac sie w chore strategie księgowych zająć sie w tym czasie problemami z serwisowaniem i supportem. zrobić jeden porządny euro serwis. jaka róznica dla usera czy wysyłać kurierem do wawy czy do berlina.

wolumen sprzedaży takiego mkIIx w okresie kilkuletnim byłby podobny do sumy mkII+mkIII. za to linia produkcyjna zarabiałyby na siebie przez 5 lat a nie 3. a i cenę takiego mkIIx można by przez długi czas utrzymywać na stałym poziomie skoro nie byłoby planowych następców przez kolejne 4-5 lat. a nawet jeśłi konkurencja wymusiłaby obniżki to byłoby z czego zjeżdzac z ceną bo cała technologia produkcji dawno by sie zwróciła .łatwiej dać cash back niż wprowadząć na rynek nowy model. dośiwadczenie cash backów canona uczy że to dobre posunięcie.. rynku puszek profi takie 5dmkIIx by też nie zabiło bo tam potrzebne sa także pancerne body a takim 5dmkIIx w założeniu by nie był.

Userzy . hmmm. w zasadzie nam by taki rozwój sytuacji też pasował. puszka jak z naszych marzeń. do tego sprawniejsza dystrybucja i kompetentny serwis. przeceiż własnie tak swój sukces zbudowała firma RED . czyli można i przynosi to konkretne efekty.
    . Wskażcie proszę gdzie są błędy w moim rozumowaniu?
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 12-01-2009 o 13:37

Strona 78 z 410 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów