Woyd, Jak z ostrością np. na 50%?
A magię 5d/5dmkII już rozgryzłem - wyprane kolory, subtelne przejścia tonalne, brudne tony.
No i napisz coś o AF.
Woyd, Jak z ostrością np. na 50%?
A magię 5d/5dmkII już rozgryzłem - wyprane kolory, subtelne przejścia tonalne, brudne tony.
No i napisz coś o AF.
robiłem wydruki z Pixmy na A4 i nie stwierdziłem rozbieżności z tym, co widziałem wcześniej na ekranie. Co do AF-u - hm... chyba w setkach można by liczyć posty, w których opisano AF w nowej piątce. Niestety kiszka. Nie miałem starej, więc nie mam porównania, ale mam mocne wrażenie, że w 40D było lepiej.
Ale żeby nie było wątpliwości - jestem z tego, co dostałem za swoje 8.599PLN CHOLERNIE ZADOWOLONY.
woyd: A możesz gdzieś RAWa wystawić? Niech się malkontenci suwakami pobujają w softach od RAW i już. Ja też chętnie se pomajtam ;-)
Ostatnio edytowane przez miklo ; 20-01-2009 o 16:32
chętnie, tylko tak za dłuższą chwilę, ponieważ a) zasysam właśnie film "War photographer" z TVP a to przy moich 256 Mb neta trochę potrwa, b) muszę znaleźć miejsce na niego, bo na moim hostingu właśnie z powodu wystawiania bezpośredniego fotek na CB bandwich mi się skończył
Wrzucę późnym wieczorkiem i dam znać
Spoko maroko. Chyba nikomu się nie spieszy![]()
W linku poniżej strzały tej samej sceny 5Dmk2, 1DsMk3, 50D i 5D, przy ISO 100, 400, 800 and 1600
http://wyofoto.com/EOS_IQ_shootout_2...tout_2008.html
mam to samo wrażenie
na tym teście zamiótł pod dywan deesa (przynajmniej na jedynie słusznym iso100 - na resztę nigdy nie patrzę)
pozdrawiam
Tomek