Strona 77 z 410 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W trybie 'M' ustawia na stałe na ISO 400. Krótko mówiąc nie działa
    Miedzy innymi za taki chamski numer nie dam Canonowi zarobić i nie kupię tej puszki.
    Dlatego po kilku próbach stwierdziłem, że na manualu samemu trzeba ustawiać ISO i w 70% przypadków mam 800.

ps. taka mnie naszła myśl...gdyby Canon chciał, to mógł to zmienić w firmware, zgadza się?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    ps. taka mnie naszła myśl...gdyby Canon chciał, to mógł to zmienić w firmware, zgadza się?
    Przecież każde dziecko wie jak powinna wyglądać użyteczna funkcja AutoISO a w Canonie nie pracują sami idioci, którzy nie wiedzą o co chodzi :-). Canon chciał mieć jeszcze coś do "poprawiania" w następnych modelach 5D i dlatego celowo zablokował działanie AutoISO w trybie 'M' a w pozostałych zrobił taką atrapę, która pożytecznie się zachowuje tylko w określonych przypadkach nie dając użytkownikowi kontroli nad ograniczeniem maksymalnego czasu a narzuceniem z góry że to będzie 1/ogniskowa.
    O ile w portrecie przy używaniu 85L czy 135L bez błysku to takie rozwiązanie jest pożyteczne to już przy krótszych ogniskowych np. 35mm i niżej będzie czas za długi.
    W przypadku fotografowania szybkiego ruchu i konieczności użycia np. czasów krótszych niż 1/400s to przy pracy typowym zoomem 70-200 AutoISO w 5d2 do niczego się nie nadaje.

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ojej nie bijcie nie bijcie Nikon wygrał na Fotokinie 2008 i to fakt w 2009 roku górą będzie Canon.

Przepraszam za błędy we wcześniejszym poście.

Fakt Nikon D90 ma jeden krzyżowy - coś mi się popie....yło i zbyt wysoko to oceniłem.

Ja i tak będę używał Canona, bo to bardzo dobry sprzęt i już.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez sylwester Samluk ; 12-01-2009 o 02:34
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

No dobra, ale co z tymi kolorami z DPP, czy faktycznie 5D II ma inne niż stare 5D? Bo jeżeli tak to chyba możemy zapomniec o magii, jaką dawała stara piątka (jak oglądam galerie, to pierwsze na co zwracam uwage to ciekawa kolorystyka fotek z 5D).

Pozdro

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Ojej nie bijcie nie bijcie Nikon wygrał na Fotokinie 2008 i to fakt w 2009 roku górą będzie Canon.
    No i co z tego? Może sobie wygrywać czy przegrywać, od tego AutoISO czy AF nie będą lepsze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    No dobra, ale co z tymi kolorami z DPP, czy faktycznie 5D II ma inne niż stare 5D? Bo jeżeli tak to chyba możemy zapomniec o magii, jaką dawała stara piątka (jak oglądam galerie, to pierwsze na co zwracam uwage to ciekawa kolorystyka fotek z 5D).
    Śmieszą mnie te posty coraz bardziej
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Napiszcie coś o tym nowym firmware do 5D II jeśli wgraliście. Lepiej zdjęcia już wyglądają na niskim iso w cieniach? czy nadal są pionowe pasy z szumami?(nie pytam o sraw) Ten problem powstrzymuje mnie przed zakupem 5D II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ygd Zobacz posta
    ludzie no..kupcie sobie Nikony i skończcie te narzekania na biednego Canona

[...]

Sprzeda się i tak w wystarczającej ilości egzemplarzy
    Jakbym się zupełnie nie znał i miał podjąć decyzję to wszedłbym na takie forum i poczytał. Jakbym zobaczył, że jest tyle narzekania na ten model to raczej bym gniota nie kupił. Liczę więc na to, że się sprzeda tej puszki mniej niż to sobie Canon założył i następnym razem księgowi pójdą do inżynierów i powiedzą: zróbcie to tak, żeby się sprzedawało lepiej niż u Nikona, bo już drugi rok z rzędu po tyłku od konkurencji dostajemy i jest obawa, że prezes się wkurzy i nas księgowych zwolni.

Natomiast gdy my użytkownicy będziemy ciągle chwalić i chwalić to na bank kolejne aparaty będą szły ze zmianami w kierunku w jakim poszedł ten biedny 5D mk II. A wtedy to już rzeczywiście nie pozostanie nic innego jak tylko przesiadka na Nikona.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ygd Zobacz posta
    Kurczę, tak czytam te posty i czytam...ludzie no..kupcie sobie Nikony i skończcie te narzekania na biednego Canona i 5D Mark II, nikt was przecież przy tym systemie nie trzyma na siłę, na pewno znajdą się tacy, którzy od was chętnie szkła odkupią i jeszcze pocałują w przysłowiową rękę.
    Prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach rządzą księgowi we wszystkich firmach, puszki idealnej nie ma co się spodziewać, co więcej, po co robić puszkę, która będzie spełniała oczekiwania większości grup, sporo można zrobią taką, z której będą zadowoleni np. tylko studyjni? Sprzeda się i tak w wystarczającej ilości egzemplarzy, firma zarobi na interesie, za kilka miesięcy, czy za rok puści model dla ślubnych...i zarobi na tym jeszcze więcej...
    Ot cała filozofia. Poza tym proponuję wszystkim sprawdzić możliwości wysłużonego 5D Mark I, ale tak w 100% i dopiero wtedy psioczyć na Canona, IMO ta puszka nadal wyprzedza Nikona i jego D700...
    Więc może chciałbyś kupić mój system ? Dawno nikt nie całował mnie po rękach !

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta

Natomiast gdy my użytkownicy będziemy ciągle chwalić i chwalić
    Serio sądzisz że ktoś z Canona czyta to nasze forum? gdyby tak było to już zmienili by dystrybutora i serwis poleciałby na bezrobcie.

Czasem mam wrażenie że cały sztab Canona , ksiegowi, inżynierowie, projektanci i cała ta reszta canonludków siedzi gdzieś na odizolowanej od świata wyspie w całkowitym oderwaniu od rzeczywistości. a obserwując poczynania CP mam podejrznia bliskie pewności że Oni też na tą wyspę wyemigrowali.

zatrudnienie kilku ludzi dla monitoringu opinii userów (w sumie tych opiniotwórczych miejsc w necie tak wiele nie jest) , firmy Canon do bankructwa by nie doprowadziło. no chyba że strategia to: czytamy czego userzy chcą i produkujemy dokładnie na odwrót. w sumie to ma sens, bo daje gwarancje że nigdy nie dostaniemy tego czego oczekujemy i ciagle bedziemy kupować kolejne modele w poszukiwaniu tej idealnej puszki.

;-)
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 12-01-2009 o 12:25

Strona 77 z 410 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów