Strona 80 z 410 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Wlacze sie w ten mega OT. Niech mi ktos uczony wytlumaczy dlaczego na rynku wtornym nie ma w ogole starych 5D? Zupelna posucha. Nie pamietam takiej sytuacji aby po wyjsciu upgrade'u do starego modelu byl tak slaby wysyp starego modelu na rynku wtornym. Czyzby byl to wskaznik oceny przez rynek atrakcyjnosci nowego 5D Mark II?
    bo mk II to towar wirtualny. 5dmkII z PL dystrybucji jest nieosiągalny .i takiej sytuacji nie pamiętasz bo nigdy jej nie było. CP dał ciała jak nigdy i tyle. po za tym wiekszość posiadaczy mkI wymieni go na mkIII. taki przeskok na co drugi model to najrozsądniejsze rozwiązanie i przez wielu praktykowane

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wlacze sie w ten mega OT. Niech mi ktos uczony wytlumaczy dlaczego na rynku wtornym nie ma w ogole starych 5D?
    Ja CI wytłumaczę. Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzeda go za 3500 zł, by dopłacać równe 5000 zł do lepszego LCD/filmów/21 Mpx/uszczelek* (niepotrzebne skreślić).

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    bo mk II to towar wirtualny. 5dmkII z PL dystrybucji jest nieosiągalny .i takiej sytuacji nie pamiętasz bo nigdy jej nie było. CP dał ciała jak nigdy i tyle. po za tym wiekszość posiadaczy mkI wymieni go na mkIII. taki przeskok na co drugi model to najrozsądniejsze rozwiązanie i przez wielu praktykowane
    Osiągalny. Tylko z De za 9000, a cena z PL skoczyła do 8200-8500, ale nadal nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 12-01-2009 o 14:39 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

za 9 K to dokładnie tak jakby go nie było. w każdym razie dla mnie za 9K to mogą go wogóle do oferty CP nie wprowadzac (co zresztą ze 100% skutecznością czynią)
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 12-01-2009 o 14:45

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

za 9 K to dokładnie tak jakby go nie było. w każdym razie dla mnie za 9K to mogą go wogóle do oferty CP nie wprowadzac .
    Bardziej podobało mi się, jak napisałeś przed edycją posta "Kurczę, znowu muszę zgodzić się z Cichym. Jakiś zły tydzień mam"

za 9 K to dokładnie tak jakby go nie było. w każdym razie dla mnie za 9K to mogą go wogóle do oferty CP nie wprowadzac .
    Jak to jakby nie było ? Jest, a z dystrybucji PL będzie tylko parę stówek tańszy (o ile od lutego znowu czegoś nie podniosą).
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 12-01-2009 o 14:44 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Uwazam, ze prawdziwe AutoISO (takie wyidealizowane, w ktorym nie ma spadku jakosci w rozsadnych granicach) wyzwala fotografa od bezproduktywnego myslenia o dodatkowym parametrze. Wymarzoną dla mnie sytuacją jest ustawianie czasu i przyslony, bez myslenia o tym, ze sa one powiazane poprzez tajemniczy parametr ISO. Taki tryb M ale zawsze dobrze naswietlony. Takie AutoISO wpisuje sie w filozofie WYSIWYM, dlatego uwazam, ze jest to jak najbardziej porzadana "kompaktowa" funkcja.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Uzależniony

Domyślnie

Cichy Ja pisząc " jakby go nie było" miałem na myśli że sytuacje że go nie ma wogóle czy że stoi w sklepach za 9K jest dla mnie porównywalna.

tak czy inaczej czekamy na godz ZERO czyli 16 stycznia. albo bedzie mkII albo plany zakupowe odejdą w zółtą stronę wraz z lutową podwyżką Canona
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 12-01-2009 o 14:52

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Uwazam, ze prawdziwe AutoISO (takie wyidealizowane, w ktorym nie ma spadku jakosci w rozsadnych granicach) wyzwala fotografa od bezproduktywnego myslenia o dodatkowym parametrze. Wymarzoną dla mnie sytuacją jest ustawianie czasu i przyslony, bez myslenia o tym, ze sa one powiazane poprzez tajemniczy parametr ISO. Taki tryb M ale zawsze dobrze naswietlony. Takie AutoISO wpisuje sie w filozofie WYSIWYM, dlatego uwazam, ze jest to jak najbardziej porzadana "kompaktowa" funkcja.
    Takie autoISO ma Pentax w K20.
    I bardzo mi się podobało to rozwiązanie, właśnie w trybie M.

Bywalec

Domyślnie

OK, ale wtedy tryb manual już nie jest manulanym, bo posiada automatykę panującą nad ISO.

----
    Nie mówię, że Auto ISO jest całkowicie nie potrzebne, kto chce niech używa, ale moim zdaniem jest to drugorzędna funkcja. 90 % fot robię na manualu i nie potrzebuję automatyki w trybie manual. Wszystko zależy od typu fotografii jaki uprawiamy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Takie autoISO ma Pentax w K20.
    I bardzo mi się podobało to rozwiązanie, właśnie w trybie M.
    Tak działa chyba wszedzie, oprócz Canona. W Nikonie w M też dobiera odpowiednie ISO.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    OK, ale wtedy tryb manual już nie jest manulanym, bo posiada automatykę panującą nad ISO.
    Przecierz zawsze masz 2 tryby manualne: z autoiso ON i z autoiso OFF. Masz wybór.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 12-01-2009 o 15:01 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmm, panowie.. Właśnie sobie pstrykam i... JEST AUTO ISO w 5d mark II
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 12-01-2009 o 15:16

Strona 80 z 410 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku