Strona 89 z 194 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Jaki optycznie jest olkowy 14-150?
    http://www.dpreview.com/lensreviews/...-150_4-5p6_o20

po dokładny opis z sample zapraszam na forum olympusa i post/y JankoMuzykanta i innych użytkowników.
    Ja ze swojej strony mogę napisać, że poświęciłem tą ostrość w narożnikach (14-140OIS) kosztem rozmiaru.
    Niestety z braku czasu dopiero z raz tego zuma przestrzelałem i w większości przypadków tragedii nie ma a czasami potrafi ostro zaskoczyć.

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    oki większość szkieł rozumiem, tylko nie bardzo jednego wyboru.
    20mm zamiast 14mm (parametry tech. zrozumiałe). jestem miłośnikiem raczej szerokiego spojrzenia. taka mała rada z praktyki czy aby na 100% lepiej na początek 20mm ??
    Jak chcesz 14mm bo lubisz 28mm to OK, bierz 14-tkę, akurat niedawno widziałem na na Alle.
    Mi bardziej chodziło o to, że 20/1.7 to imho pod każdym względem rewelacja a że ukazała się już rok temu to teraz będzie w lepszej cenie niż 14mm/nowość, której cena na Alle wysoka nie jest
    Twój wybór i jedno i drugie szkło jest ostre, tylko jedno extremalnie ostre i dodatkowo wystarczająco jasne dla consumera.
    Wejść w m/43 i nie kupić tego Panasa to trochę dziwne dla mnie

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

jasne dzięki
    czekam tylko na wolną kasę i qpuję... cosik na pewno.
    w sumie jak już wczesniej pisałem, nie spieszy mi się, więc czas jest moim sprzymierzeńcem.
    może jakieś świąteczne promocje lub noworoczna wyprz!

dzięki za pomoc
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Początki nałogu

Domyślnie

43rumors podaje, że w 2011 panasonic ma pokazać dwa zupełnie nowe produkty u43, być może tańszą kamerę i aparat typu dalmierz lub fuji x100. Będzie się działo w przyszłym roku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    43rumors podaje, że w 2011 panasonic ma pokazać dwa zupełnie nowe produkty u43, być może tańszą kamerę i aparat typu dalmierz lub fuji x100. Będzie się działo w przyszłym roku
    Na dpreview snują domysły, że skopiują wszystkie linie z kompaktów na m/43.

Domyślnie

Mogę kupić za 2,1k nowego E-PL1+ ED 14-150mm czy warto dopłacić zamiast kita 14-42 za 1,4k?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Mogę kupić za 2,1k nowego E-PL1+ ED 14-150mm czy warto dopłacić zamiast kita 14-42 za 1,4k?
    Ja bym się nie zastanawiał i brał w tej cenie zanim ktoś mnie uprzedzi Normalnie taki zestaw kosztuje 2800, a sam 14-150 2100 zł. Ten ultrazoom jak na swój zakres jest kosmicznie mały i lekki, ostrzy szybko z e-pl1 (testowalem w mm).

Domyślnie

Myślę, że komuś robisz bardzo niedobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Myślę, że komuś robisz bardzo niedobrze.
    Nie rozumiem.

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Mogę kupić za 2,1k nowego E-PL1+ ED 14-150mm
    a możesz kupić dwa??
    jeden dla mnie (czarny)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Patrząc przez pryzmat LX3 czy GF1 (super AF, w wypadku nie udanej próby z automatu przejście na hiperfokalną) zapomniałem o tej lampce. Rzeczywiście czasami skuteczna, ale dzieci nie za bardzo by nie powiedzieć wprost lubią jak im się wali po oczach.
    OK, pod koniec tygodnia przetestuje na low light hardcore czy jest to potrzebne w e-pl1.
    mam do Cię pytanko jeszcze jedno.
    napisz z własnego doświadczenia, czy E-PL1 poradzi sobie w ciemnawej knajpce z ostrością bez tej cholernej lumpy wspomagającej i bez flash'a ??
    pomijam szumy, zapomnijmy o takim, czy innym WB.
    chodzi mi o to czy przez szukanie ostrości nie umknie mi mina, poza, moment czy ciekawa sytuacja ??
    Ostatnio edytowane przez grzeSiuu ; 24-11-2010 o 19:26 Powód: Automerged Doublepost
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Początki nałogu

Domyślnie

grzeSiuu,
    o ile to możliwe, możesz w kilku słowach napisać co powoduje, że patrzysz bardziej w stronę Pena niż GF1?
    Żadnych podtekstów w pytaniu nie ma. Po prostu sama jestem na etapie wyboru, może nawet na finiszu... i... wiesz jak jest;-)
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Strona 89 z 194 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów