Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
pierwsze co mi przychodzi, to lampa wspomagająca focus.
Patrząc przez pryzmat LX3 czy GF1 (super AF, w wypadku nie udanej próby z automatu przejście na hiperfokalną) zapomniałem o tej lampce. Rzeczywiście czasami skuteczna, ale dzieci nie za bardzo by nie powiedzieć wprost lubią jak im się wali po oczach.
OK, pod koniec tygodnia przetestuje na low light hardcore czy jest to potrzebne w e-pl1,
po drugie nie spodziewałbym się tej lampki bo producent ma o wiele lepsze rozwiązanie (niestety droższe) o nazwie VF-2, przez przypadek nie kupiłem i tego do e-pl1

może mocniejszy flash,
Zewnętrzna lampa to imho podstawa, ale bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie rozwiązanie z e-pl1 - w necie jest dużo sampli gdzie lampeczka przytrzymana palcem wali w sufit i... fotki są dobrze naświetlone. Większa GN udupiła by i tak słabą baterię.

lub orientacja fotek (chyba tego nie ma).
Nie pamiętam (mam już przekręcone) czy to jest. Musisz jednak pamiętać, że e-pl1 to konstrukcja budżetowa i tu się tnie wszystko (dosłownie), rekompensuje to jednak:

- AWB
- filtr AA (1D classic deja vue)
- zapomniany (E10) a mega potrzebny one! touch CWB
- taka pierdoła a bardzo potrzebna: własna nazwa plików (u mnie zamiast img jest epl1)
- super fajny interface w iauto; przestawię menu na pl i przetestuję na targecie
- last but not least... CENA

moze gabaryty.
Zawsze jest opcja G1 lnib na alle za 500 zł.