no tylko ze porownujac LX3 z 14-45 nie mozna zapominac o roznicach w jasnosci obiektywu, wlasciwie mamy przewage 2EV na korzysc LX3, znaczy to tyle ze jak Panasem zrobimy fotke na ISO 800, np w jakims pomieszczeniu to w przypadku 14-45 bedziemy musieli dac ISO 3200, czy roznica w jakosci obrazu bedzie wtedy zauwazalna? wlasciwie zadna
nie ma zadnych racjonalnych przeslanek aby dla zestawu body + kit kupowac cos z wymienna optyka,
Zgadzam sie. Jedyny powod to wtedy lepszy JPG z PEN'a.
Pozdrawiam!
Coś na rzeczy jest, co mówicie. Wezmę go do sklepu może![]()
Entuzjastyczny Neofita
Jeżeli jest założenie, że obiektywy nie będą wymieniane i ma być aparacik kieszonkowy to w czym problem. PEN plus 14-42 nie jest kieszonkowy, a wymienne obiektywy są jedną z głównych jego cech.
Jutro premiera Panasa GF2! Link
Ja się zdecydowałem na E-PL1, kolor, AWB, filtr aa nie do pobicia. AF ze szkłami Panasa i nowszymi Oly powinien być OK.
GF2 to mniejszy niż Nex korpus (LX deja vue?), niestety (patrz testy w necie) z matrycą z G2.
Dodatkowo mają wrzucić touch screen i to chyba tyle.
Panas jasno daje do zrozumienia, że nowinki najpierw wpycha do GH, która dla mnie zbyt bardzo przypomina (rozmiarem) Rebela i z automatu odpada.
GF2 - pierwszy korpus-ik m43, który szczególnie z 14/2.5 wejdzie w "każdą" kieszeń.
the silence is deafening
Moze jeden komentarz - w przypadku RAW - czy to E-PL1, czy Gx, GFx - masz to samo.
Olympusowi zajelo 1.5 roku (21010-02) wypuszczenie puszki E-PL1 dajacej ten sam poziom szczegolowosci w przypadku zdjec co Panas G1 (2008-09). Daty za Optycznymi.
Jak komus zalezy na JPG prosto z puszki, to Oly bedzie lepszym wyborem oczywiscie, wiec na pewno bedziesz zadowolony![]()
Pozdrawiam!