Strona 175 z 608 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Popadasz troszkę w skrajność, ja nigdzie nie pisałem abyśmy je kupowali aby jak piszesz postawić je na półce tylko dla ratowania Nikona. Nie utrzymają się na rynku to trudno.
    Chodziło mi o konkurencję, aby była ona jak największą i zniknięcie tak potężnej marki związanej z fotografią na pewno by się nie przysłużyło. Więcej firm = większa szansa na lepsze aparaty i akcesoria w tej samej lub niższej cenie.
    Z tym kupowaniem Nikona to oczywiście żart.

Jeśli chodzi o upadek Nikona w przewidywalne przyszłości to chyba jestem spokojny. Sony potrzebuje wielu lat i milionów dolarów wpompowanych w jeszcze agresywniejszy marketing, żeby zbliżyć się do Nikona w segmencie lustrzanek. Rynek profi jest dla nich nieosiągalny przez co najmniej najbliższe 5 lat.

Tu nie chodzi tylko o to, co jest reklamowane w tym miesiącu albo na co jest aktualna promocja. W tej dziedzinie ogromne znaczenia ma coś, co nazywamy całym systemem (wszystkie te posiadane i dostępne szkła, lampy i inne graty) ale również istotny jest dorobek firmy, pewnego rodzaju tradycja i uznanie marki przez "środowisko". Nawet, jeśli używasz Canona, to wiesz co to Nikon a co Sony. Oczywiście dorobek nie uchroni firmy od bankructwa, ale to skrajny przypadek. Mnie łatwiej zmienić markę samochodu niż preferowaną markę foto. Myślę, że tak ma wielu.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    4. New eight-directional double cross central AF point, total 19 cross AF points
    Podwójnie krzyżowe? Gdzieś jest już to stosowane?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    O ile się nie mylę to tak, jest. Od dawna. To są te punkty o zwiększonej precyzji (wtedy właśnie zaczyna działać drugi krzyż) dla obiektywów 2,8 i jaśniejszych.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scanus Zobacz posta
    Z tym kupowaniem Nikona to oczywiście żart.

Jeśli chodzi o upadek Nikona w przewidywalne przyszłości to chyba jestem spokojny. Sony potrzebuje wielu lat i milionów dolarów wpompowanych w jeszcze agresywniejszy marketing, żeby zbliżyć się do Nikona w segmencie lustrzanek. Rynek profi jest dla nich nieosiągalny przez co najmniej najbliższe 5 lat.

Tu nie chodzi tylko o to, co jest reklamowane w tym miesiącu albo na co jest aktualna promocja. W tej dziedzinie ogromne znaczenia ma coś, co nazywamy całym systemem (wszystkie te posiadane i dostępne szkła, lampy i inne graty) ale również istotny jest dorobek firmy, pewnego rodzaju tradycja i uznanie marki przez "środowisko". Nawet, jeśli używasz Canona, to wiesz co to Nikon a co Sony. Oczywiście dorobek nie uchroni firmy od bankructwa, ale to skrajny przypadek. Mnie łatwiej zmienić markę samochodu niż preferowaną markę foto. Myślę, że tak ma wielu.
    Zgadzam się z Tobą. Musiało by być spore trzęsienie na rynku aby tacy giganci nagle zniknęli.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak, np. punkt centralny w 40d.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    O ile się nie mylę to tak, jest. Od dawna. To są te punkty o zwiększonej precyzji (wtedy właśnie zaczyna działać drugi krzyż) dla obiektywów 2,8 i jaśniejszych.
    Ja specjalistą-onanistą nie jestem, ale z tego co przeczytałem np. w instrukcji od aparatu to dla szkieł 2.8+ dane punkty działają w trybie krzyżowym, a dla ciemniejszych szkieł tylko w trybie poziomym.

Ale jak jotes25 napisał później, takowy był np. w 40D centralnym. Fajnie, fajnie..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Jeżeli to faktycznie będzie crop 1.6 to....kicha na maxa . Musiałby kosztować max 5000PLN(nierealne imho), bo do genialnego Nikona D300/s to w/g mnie nadal nie doskakuje (choć już jest blisko), martwi zawłaszcza te najprawdopodobnie zaszumione 18mpix :/.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Ta? A czego mu tak brakuje do D300(s)?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Ta? A czego mu tak brakuje do D300(s)?
    Genialnego i przewidywalnego AF-a, genialnego pomiaru światła, genialnego pomiaru błysku, genialnej ergonomii i uszczelnień, świetnej matrycy z odpowiednią ilością megapikseli w stosunku do rozmiaru, itd itp.

Tak na serio, to wszystko jest kwestią ceny. Dla mnie kolejny korpus z kropem w cenie bliskiej D700/A850 to jest wielki ZIEEEEEW. Jakbym miał wchodzić w kropa to już m4/3 jest dużo lepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jeżeli to faktycznie będzie crop 1.6 to....kicha na maxa . Musiałby kosztować max 5000PLN(nierealne imho), bo do genialnego Nikona D300/s to w/g mnie nadal nie doskakuje (choć już jest blisko), martwi zawłaszcza te najprawdopodobnie zaszumione 18mpix :/.
    Najprawdopodobniej przejedziesz się na tym zaszumieniu. Puszka ma być przełomem dla firmy, a jak do tej pory na rynku matryc to właśnie canon pokazywał, jak się robi dobry obrazek. Mam wrażenie, że tym razem nie zawiedziemy się mimo silnego upakowania punktów.

Co do porównania hipotetycznej nowości ze starym już na rynku d300, to również zalecałbym dużą ostrożność. Przypominam, że jakiś czas temu równie nieuczciwe porównania proponowano zestawiając pierwsze 5D z D3.
    Jarek

Strona 175 z 608 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów