Strona 1 z 33 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Talking Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Witam....
    Temat ten został założony po to by każdy z was podzielił się z sytuacjami z życia wzięte (dokładnie chodzi mi o wesela), które są wielką pomyłką i parodią w jednym.

To może znaczne pierwszy:

Tydzień temu w sobotę robiłem zdjęcia na weselu. Zabawa trwała tylko jeden dzień i nie miałem czasu na nudy. Oczywiście pstrykałem zdjęcia tu i tam ale zawsze miałem uczucie, że ktoś z gości zwraca na mnie szczególną uwagę. Oczywiście nie myliłem się to jakiś facio z 3 rzędu w koszulę w kratę która jest już niemodna I tak do końca wesela gostek bacznie mnie obserwował. Nie wiem jak wy ale mnie to trochu krepowało. I tak pod koniec podchodzi do mnie on z jakaś fajną koleżanką i powiedział, że też interesuje się fotografią. Więc powiedziałem "masz tu aparat, zrób mi zdjęcie z koleżanką" oczywiście zapolowaliśmy jakoś i było git. Potem pogaduchy o tym i o tym. Z czego co słyszałem gostek znał się na tym o czym mówił. Oczywiście z góry było wiadome ze mam cyfrową lustrzankę. W pewnym momencie zadaje mi jedno strasznie głupie pytanie. "A pokaż mi jak wkładasz film "czyli klisze" do niego".

:-? Zamarłem. Z Goskiem gadam od Ok 30 minut o cyfrowych lustrzankach i widach ze cos wie na ten temat a ty nagle klops

No i teraz może wy się podzielicie własnymi "doświadczeniami" z wesela

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A gdzie fota z kolezanka?
    ...

Początki nałogu
    Miasto

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakk Wylde
    "NIE MOŻNA WYŚWIETLIĆ STRONY"

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

U mnie działa
    Ale jau i innch tez nie działa to daje nowy link:
    http://www.laizsme.edu.pl/~autosalon/cccwo5.jpg

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czemu tylko na weselach?
    U mnie wczoraj wlasciwie standard - na lotnisku w Radomiu szczelalem 100-400 na maks wysunieciu (a wtedy to sie dluuuuga luufa robi) i jakis koles obok zaczal mnie dreczyc "a ilukrotnie toto przybliza?" , ja pana naprowadzam "znaczy ile ma zooma?" - przytaknal gorliwie... no to nie chcialem go zadreczac wykladem o ogniskowych i tylko podalem ze w porownaniu do standardowego, szerokiego widoku (przyjalem 35mm na fullframe) to ma prawie 20krotnego zooma (640mm na 20D). Pan byl chyba zadowolony z odpowiedzi i jeszcze tylko mnie i Broncobilly (tez mial 100-400 i stalismy obok) pomeczyl by pare fotek pokazac .
    Eh te kompaktowe wychowywanie konsumentow .

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Mieczak :P

Ja zawsze ide w zaparte i podaje max/min. Ciekawe sa reakcje ludzi dowiadujacych sie ze 70do200 ma tylko 2,8 krotny zoom

A i tak najgorsze sa proby zoomowania stalkami...
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez
    A i tak najgorsze sa proby zoomowania stalkami...
    Znaczy krecenie pierscieniem ostrosci przy wlaczonym AF?
    boli, fakt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez
    Mieczak :P

Ja zawsze ide w zaparte i podaje max/min.
    A to nie chcialo mi sie rozpisywac... bo podalem ze ma ogniskowe 100-400 czyli niby 'zoom 4x' , ale widzac mine pytajacego po takim stwierdzeniu ("taka lufa a tylko 4x" ? ) zaraz dodalem ze na "zoom" czyli przyblizenie to sie inaczej przeklada i zrobilem mu wyliczenie na bazie 35mm .

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A czemu tylko na weselach?
    [ciach]
    No wlasnie.
    Wloczylem sie ostatnio po Karkonoszach i przyleglych miasteczkach i w jedym mialem przyjemnosc dostac w lape Smienę Symbol z prosba o zrobienie zdjec starszym paniom. Zeby to jeszcze byla stara Smiena M8, ktora kiedys mialem, to bym wiedzial gdzie sa pokretla. Ale to byla "nowsza" werjsa SYMBOL, gdzie ludzkie oznaczena zamienili na symbole. Ustawilem slonce za chumrka i.... nie znalazlem przyslony. Nie moglem dlugo poszukiwac, zeby nie stracic twarzy zawodowca .
    Z gory wiec przepraszam Szanowne Panie za niedoswietlone zdjecia (bylo pochmurno). Nastepnym razem widzac Smiene uciekne gdzie pieprz rosnie.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Strona 1 z 33 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów