Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Tak czytam i czytam... ireasumuje.
seria xxD to 1,5 roczny interwał premiery (wyjątek 50D - rok od 40D i był strzałem w kolano)
1D/1Ds - ff pro + Aps-h pro
5D/7D - semi pro ff + semi pro APS-H
xxD - semi pro crop 1.6
xxxD - amatorska puszka 1.6
xxxxD - wstęp do lustrzanek
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Jełśi ten 7D to ma być crop 1,6 to z czego wy się cieszycie?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Bo to może być świetna puszka dla przyrodników i sportowych. Super AF, 8 kl/s i wszystko, co się da, tylko z matrycą aps-c.
EDIT:
Kubak82 - no właśnie. Aps-h to taki nie pies, ni wydra. Z jednej strony "wydłuża" ogniskową, a z drugiej pasują do niego tylko szkła EF. Przez to nie można mieć ani prawdziwego UWA, ani fajnych, uniwersalnych zoomów. To wydłużenie, które jest przydatnie do sportu i zwierząt też nie jest jakieś bardzo duże. Crop 1.6 te sprawy załatwia.
Ostatnio edytowane przez MatusP ; 30-08-2009 o 21:51
Jeżeli ta specyfikacja się potwierdzi i testy pokażą, że te 18 Mpix to nie jest jakaś kaszana a cena puszki będzie oscylowała około 5000 zł to sprzedaję 10D a 40D oddaję żonie![]()
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Ja bym był spokojny o jakość matrycy. Dynamika tonalna i szumy nie mogą być gorsze niż w 50D, bo nikt by jej nie kupił. Tym bardziej że to ma być bardziej profi seria.
Bardzo możliwe że matryca to jakaś nowa technologia. Może nawet się okaże że szumy będą na poziomie 5D? Tylko wtedy oby też cena nie była podobna...
C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8