Strona 173 z 608 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 721 do 1 730 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Pojawienie się 7D jest ciekawe z nieco innego punktu widzenia - mianowicie, zmiany pewnej filozofii firmy. Dotychczas Canon i Nikon dzieliły się rynkiem, a ich oferta nieco się zazębiała. Pojawienie się tego aparatu zwiastuje spore zmiany, które spowodowane są zapewne oddechem Playstation na plecach, które bynajmniej nie zważa na innych, tylko próbuje się rozpychać tak, że w chwili obecnej boję się otworzyć lodówkę w domu w obawie, przed ujrzeniem tam kolejnej reklamy SONY. Za dużo jest tu do stracenia. Wypuszczenie bezpośredniego konkurenta dla D300 może świadczyć o tym, że pewne sentymenty pomału się kończą..a zaczyna się coraz ostrzejsza walka. A ten aparat zapewne jest do niej wstępem. Co zaś do samej siódemki...

-aps-c 18 mpix. Największe "hmm" w tym zestawieniu. Granica dyfrakcyjna znów niżej, wymagania co do optyki znów większe. Ciekawym też, jak sobie poradzą z szumami i DRem przy takim "upakowaniu" fotosensorów na matrycy.

Reszta zapowiada się bardzo dobrze.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    filmy to jedno ale zdjecia seryjne 30fps w trybie live view....
    Ja to sobie myślę, że to musi być straszne. Później wybierz z tych 100 zdjęć to najlepsze, jak różnice są właściwie żadne ;-)
    Ja mam ten problem jak mam 2-3 zdjęcia, a co dopiero tyle..

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agent Orange Zobacz posta
    Ciekawym też, jak sobie poradzą z szumami i DRem przy takim "upakowaniu" fotosensorów na matrycy.
    najskuteczniejsza bronia na takie watpliwosci: marketingiem.

18 to jest bardzo zaje... liczba. wieksza niz 15 w 50D czy 14 w Sony/Nikonie. wiec sila rzeczy nabywca 18 bedzie mial wiekszego penisa niz nabywca 14.

tak, owszem, konsumenci sa takimi losiami. naprawde
    www albo tez flickr

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Kwestię marketingowe pomijam, interesuje mnie raczej aspekt technologiczny - choć podejrzewam że w tej kwestii za wiele się nie zmieni Nikon nie ma żadnego czternastopikselowca na chwilę obecna, więc marketingowo jest za playstation i kserononem. D3x kosztuje majątek, choć jak znam Nikona to jest duża szansa że dadzą jakiegos D700x z 24 mpix.

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

A ja jeszcze podbiję do nowych szkieł.

18-135 raczej szału robić nie będzie i nikt się tego nie spodziewa btw z wyglądu bardzo przypomina mi 55-250 IS

Ale jeśli chodzi o 15-85 któremu bardzo kibicuję to z tego co widzę na wszystkich zdjęciach jakie wypływają z sieci i na których widać 7D to własnie podpiete jest do niego 15-85 z tego można wnioskować że to będzie "kit" do 7D

No a żeby na 18Mpx to jakoś w miarę wyglądało to szkło musi dawać radę:-P

Czy sobie tylko wmawiam?

Btw na opublikowanych MTFach się średnio znam. Jeżeli lewy=wide to jest duży krok do przody w stosunku do 17-85 a jeśli chodzi o tele to jest trochę gorzej. Dobrze to rozumuję?
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja to sobie myślę, że to musi być straszne. Później wybierz z tych 100 zdjęć to najlepsze, jak różnice są właściwie żadne ;-)
    Ja mam ten problem jak mam 2-3 zdjęcia, a co dopiero tyle..
    sa sytulacje gdzie 30fps jest potrzebne, a nie mozna liczyc na szczescie

przyklad: http://www.youtube.com/watch?v=_AuyVz89AXg

podobnie jest np z siatkowka czy tenisem, zlapac pilke na rece, kiju czy rekiecie przy 10fps jest trudne
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Oj, nie myslalem o sporcie sobie i trochę to z żartem mówiłem. Ale szczerze mówiąc to ten filmik jest niezły..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agent Orange Zobacz posta
    Wypuszczenie bezpośredniego konkurenta dla D300 może świadczyć o tym, że pewne sentymenty pomału się kończą..a zaczyna się coraz ostrzejsza walka.
    Tak - tego nie było od lat. Ale kończy się też powoli era swoistego duopolu. Być może w Canonie zrozumieli, że ktoś musi oddać kawałek tortu.
    Nie jestem wcale pewien czy to zapowiada coś pozytywnego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Nie zrozumcie mnie źle, ale mam wrażenie że jeżeli ktoś ma asa w rękawie to tylko Canon. Mam dziwne przeczucie, że oni ciągle bawią się w kotka i myszkę. Jak reszta coś pokaże to oni też to pokażą. A to, żę technologie mają od lat...skoro nie ma konkurencji to sobie leży w sejfie. W związku z tym, patrząc na problemy finansowe Nikona, boje się, że żółta firma nie powalczy za długo w ten sposób. Oby tak nie było..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

rynek cyfrowych aparatow w tym tez lustrzanek jest juz dosc mocno nasycony wiec kazdy nie szuka juz SWOJEGO kawalka tortu ale KAZDEGO kawalka tortu

dla nas na chwile obecna to oczywiście dobrze, wieksza konkurencja to nizsze ceny, jednak boje sie troche polityki Sony, ktora moze okazac sie dosc mocno wyniszczajaca, zeby taki Canon dobrze funkcjonowal musi na nas duzo zarabiac,
    świat korporacyjny to niestety nasza przyszlosc, a raczej przyszlosc naszych dzieci i wnukow, wiekszy wygrywa i zostaje na rynku, widzimy to juz zwlaszcza w motoryzacji (marka Ferrari nalezy do Fiata, itp)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 173 z 608 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów