Strona 176 z 608 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 751 do 1 760 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jeżeli to faktycznie będzie crop 1.6 to....kicha na maxa . Musiałby kosztować max 5000PLN(nierealne imho), bo do genialnego Nikona D300/s to w/g mnie nadal nie doskakuje (choć już jest blisko), martwi zawłaszcza te najprawdopodobnie zaszumione 18mpix :/.
    ahhh.. cala mentalność ludzi... jeszcze nie widzieli puszki na oczy a już największym zmartwieniem to szumy na matrycy...ahh nie ma jak to pomartwić się na zapas ))
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Najprawdopodobniej przejedziesz się na tym zaszumieniu. Puszka ma być przełomem dla firmy.
    Obyś miał rację, wtedy to będzie zupełnie innaczej przeze mnie odbierane body. Oczywiście jeszcze pozostaje kwestia ceny, bo jak pojadą z cena pod 5DII to.....

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    np. w instrukcji od aparatu to dla szkieł 2.8+ dane punkty działają w trybie krzyżowym, a dla ciemniejszych szkieł tylko w trybie poziomym.
    dokladnie tak - dlatego poza kupnem skondinad fajnej puszki, trzeba miec szklo 2,8 lub jasniejsze by wykorzystac w pelni zalety jego af.. w 1d dodatkowo centralny dziala jako krzyzowy przy f4.. ciekawe jak bedzie w 7d i czy np. tez bedzie dzialac z tc przy f8..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirgerwazy Zobacz posta
    ahhh.. cala mentalność ludzi... jeszcze nie widzieli puszki na oczy a już największym zmartwieniem to szumy na matrycy...ahh nie ma jak to pomartwić się na zapas ))
    Słuchaj, tak wygląda polityka Canona do wyboru w klasie średniej masz:
    1. Aparat z fajną matrycą i syfiastym* AF (5DII)
    2. Aparat z syfiastą* matrycą i fajnym AF (7D)

I co zadowolony? Masz kase na oba?

*syfiasty jest użyte na wyrost

www.pbase.com/arra

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Z centralnym krzyżowym to chyba wiele puszek tak ma. Choćby 20D już tak miała i chyba też dla szkiłem od f4?

Mnie ciekawi precyzja podwójnie krzyżowego, ale co tam...narazie nie zmieniam puszki..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Jestem pod wrażeniem Twoich pełnych opinii na temat puszki, która nawet nie wiadomo czy istnieje w głowach chłopaków z Canona
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 30-08-2009 o 18:23 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Najprawdopodobniej przejedziesz się na tym zaszumieniu. Puszka ma być przełomem dla firmy, a jak do tej pory na rynku matryc to właśnie canon pokazywał, jak się robi dobry obrazek. Mam wrażenie, że tym razem nie zawiedziemy się mimo silnego upakowania punktów.
    Obyś miał rację. Niestety już 15Mpix na cropie w wydaniu Canona jest baaardzo cienkie i trzeba bardzo uważać na co się naświetla. Myslę, że w 7d będzie jeszcze gorzej i nominalne 18MPix bedzie do użytku tylko przy niskich ISO, natomiast dla szumofobów będą jakieś sRAW-y.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

zgadzam się w 100% z allxages
    nawet nie wiadomo czy puszka istnieje(mowa o 7d) a już tak dalekie wnioski ))
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Z centralnym krzyżowym to chyba wiele puszek tak ma. Choćby 20D już tak miała i chyba też dla szkiłem od f4?

Mnie ciekawi precyzja podwójnie krzyżowego, ale co tam...narazie nie zmieniam puszki..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Jestem pod wrażeniem Twoich pełnych opinii na temat puszki, która nawet nie wiadomo czy istnieje w głowach chłopaków z Canona
    Nie no, ale cos w krzyżu czuję że tak będzie, tak zawsze w przypadku Canona było, no chyba, że firma sie faktycznie zmienia i dostarczy coś fajnego za normalne pieniądze, ale jak słyszę crop 1.6 w jednocyfrowym body to niestety słabnę.

www.pbase.com/arra

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

ale jak słyszę crop 1.6 w jednocyfrowym body to niestety słabnę.
    bo ta puszki powinna się nazywać 60D i koniec. w ogóle nie rozumiem dlaczego ma być 7D, bo wtedy co będzie w 60D? a nie wierze ze zamkną serie xxD bo to totalnie bezsensu z punktu marketingowego (chociaz posiadanie jednocyfrowca to tez chwyt marketingowy).

tak wiec jak dla mnie to 60D bedzie jakas totalna porazka bo nie moga dac tego samego co do tego niby 7D. a skoro tak, to 7D bedzie w cenie 5dmkII co ma sens. z jednej strony entry-level FF z kiepska reszta, z drugiej strony ultimate APS-C. kto co woli. tak to widze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

bo ta puszki powinna się nazywać 60D i koniec. w ogóle nie rozumiem dlaczego ma być 7D, bo wtedy co będzie w 60D?
    to co w 50d + filmiki

Strona 176 z 608 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów