Strona 174 z 608 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 731 do 1 740 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Canon jest bogatszy niż Sony, więc specjalnie jakoś się o niego nie macie co bać. Ja się niestety obawiam, że najbardziej na tym może ucierpieć niestety Nikon.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agent Orange Zobacz posta
    Canon jest bogatszy niż Sony, więc specjalnie jakoś się o niego nie macie co bać. Ja się niestety obawiam, że najbardziej na tym może ucierpieć niestety Nikon.
    To by nie było zbyt przyjemne i wszyscy byśmy na tym stracili. Nie trzeba nikogo przekonywać że potrafią zrobić świetną puchę i szkła. Ale myślę ze nikon jest zbyt znaną marką by mogla tak nagle upaść. W końcu ma duży kawałek tortu.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    To by nie było zbyt przyjemne i wszyscy byśmy na tym stracili. Nie trzeba nikogo przekonywać że potrafią zrobić świetną puchę i szkła. Ale myślę ze nikon jest zbyt znaną marką by mogla tak nagle upaść. W końcu ma duży kawałek tortu.
    Dla dobra sprawy powinniśmy kupić sobie po puszce Nikona - bez szkieł, tak, żeby tylko stał na półce.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Canon wchłonie upadającego Nikona i znowu będzie o czym plotkować ;-) . Całkiem możliwa wizja przyszłości. Po nieudolnym ratowaniu Minolty przewidywałem przejęcie Nikona przez inną firmę. Czas pokaże. Jak widać, firmy, które zajmują się tylko jedną dziedziną nie wytrzymują konkurencji.

Macro "L" ze stabilizacją...robi się ciekawe. Z 1DsmkIV wyjdzie 35LmkII czy raczej 24-70mkII IS ?
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 30-08-2009 o 10:41
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Canon jest bogatszy niż Sony,
    Słucham?
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Sony+Minolta
    Samsung+Pentax
    Z firm które produkują elektronikę zostało Panasonik ale on do Olka ma najbliżej
    jeśli Nikon miał by się z kimś połączyć to najbardziej prawdopodobne że z sigmą. W tedy mając cały szereg obiektywów rożnej jakości i ceny, dopracowane matryce sigmy i świetne korpusy Nikona, wypuszczając aparaty pod dwoma markami
    będzie mocną konkurencja dla wszystkich.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scanus Zobacz posta
    Dla dobra sprawy powinniśmy kupić sobie po puszce Nikona - bez szkieł, tak, żeby tylko stał na półce.
    Popadasz troszkę w skrajność, ja nigdzie nie pisałem abyśmy je kupowali aby jak piszesz postawić je na półce tylko dla ratowania Nikona. Nie utrzymają się na rynku to trudno.
    Chodziło mi o konkurencję, aby była ona jak największą i zniknięcie tak potężnej marki związanej z fotografią na pewno by się nie przysłużyło. Więcej firm = większa szansa na lepsze aparaty i akcesoria w tej samej lub niższej cenie.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Słucham?
    Tak, dobrze widzisz. Sprawdź sobie chociażby rankingi Forbesa, notowany jest wyżej niż Sony. A to co się komu wydaje, nie ma tu znaczenia.

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Tak, dobrze widzisz. Sprawdź sobie chociażby rankingi Forbesa, notowany jest wyżej niż Sony. A to co się komu wydaje, nie ma tu znaczenia.
    Wedle Forbes'a (link):
    2000 Największych firm Światowych:
    82. Sony
    122. Canon

EDIT: Chociaż przyznam, że wartość rynkową to Canon ma większą.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Dokładnie o tym pisałem.

Strona 174 z 608 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów