Canon jest bogatszy niż Sony, więc specjalnie jakoś się o niego nie macie co bać. Ja się niestety obawiam, że najbardziej na tym może ucierpieć niestety Nikon.
Canon jest bogatszy niż Sony, więc specjalnie jakoś się o niego nie macie co bać. Ja się niestety obawiam, że najbardziej na tym może ucierpieć niestety Nikon.
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
Canon wchłonie upadającego Nikona i znowu będzie o czym plotkować ;-) . Całkiem możliwa wizja przyszłości. Po nieudolnym ratowaniu Minolty przewidywałem przejęcie Nikona przez inną firmę. Czas pokaże. Jak widać, firmy, które zajmują się tylko jedną dziedziną nie wytrzymują konkurencji.
Macro "L" ze stabilizacją...robi się ciekawe. Z 1DsmkIV wyjdzie 35LmkII czy raczej 24-70mkII IS ?
Ostatnio edytowane przez BuRton ; 30-08-2009 o 10:41
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Sony+Minolta
Samsung+Pentax
Z firm które produkują elektronikę zostało Panasonik ale on do Olka ma najbliżej
jeśli Nikon miał by się z kimś połączyć to najbardziej prawdopodobne że z sigmą. W tedy mając cały szereg obiektywów rożnej jakości i ceny, dopracowane matryce sigmy i świetne korpusy Nikona, wypuszczając aparaty pod dwoma markami
będzie mocną konkurencja dla wszystkich.
Popadasz troszkę w skrajność, ja nigdzie nie pisałem abyśmy je kupowali aby jak piszesz postawić je na półce tylko dla ratowania Nikona. Nie utrzymają się na rynku to trudno.
Chodziło mi o konkurencję, aby była ona jak największą i zniknięcie tak potężnej marki związanej z fotografią na pewno by się nie przysłużyło. Więcej firm = większa szansa na lepsze aparaty i akcesoria w tej samej lub niższej cenie.
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
Wedle Forbes'a (link):
2000 Największych firm Światowych:
82. Sony
122. Canon
EDIT: Chociaż przyznam, że wartość rynkową to Canon ma większą.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Dokładnie o tym pisałem.