Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-08-2009 o 21:03
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tyle, że optyki dla SONY'ego jest bardzo dużo - nie dość, że są Zeiss'y, Sony, to jest jeszcze cała masa starszych szkieł Minolty zarówno AF jak i MF. Ja bym się o optykę nie martwił. Chciałbym mieć możliwość bezpośredniego przypięcia do EOS'a szkieł FD...
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Sony na razie niczego nie pozycjonuje lecz bada gdzie da się wcisnąć ze swoimi lustrzankami. Mają taki potencjał że sobie robią ten sam korpus w kilku wersjach np. różniący się tylko matrycą albo wizjerem i patrzą gdzie to da się opchnąć i za ile. Za rok będą następne 2-3 modele i o obecnych szybko wszyscy zapomną.
Badania, badaniami ale jak będzie w sklepie D300s i A850 za podobne pieniądze to wielu się mocno zastanowi co dalej.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
Kapitan Wagner
A, to zwracam honor. Wydawało mi się, że w jakichś specs'ach widziałem takie info i za diabła mi się to nie zgadzało ze zdrowym rozsądkiem.
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
powiem tak, podobają mi się te alfy i szkiełka do nich
zapominacie o producentach niezależnych jeśli chodzi o optykę
i o tym że takie np. sigmy z winy canona z canonem chodzą jak chodzą ale z nikonem czy sony lepiej
a nie każdy potrzebuje aparatu ze strawnym iso 1600