Strona 90 z 163 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

A wiesz może jak się ta funkcja nazywa, albo jak ją znaleźć w menu?

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koy Zobacz posta
    Z tego co wiem to w kompaktach Canona, taki program jest w już w aparacie. Dzieli ekran na kilka części i dopasowujesz po kolei do siebie. Wiem, bo kiedyś w A70 się bawiłem i powiem że efekty wychodzą całkiem przyzwoite.
    Hmm.. A70 łączył te zdjęcia w aparacie? Bo w S3 też bawiłem się w panoramę, ale mozna ją było zmontować dopiero w sofcie na kompie.

Cytat Zamieszczone przez Henio.eu Zobacz posta
    A wiesz może jak się ta funkcja nazywa, albo jak ją znaleźć w menu?
    W menu tego chyba nie ma (ew. w IXUS'ach). W Canonach serii A, S ,G powinno być to na kółku trybów pracy.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Hmm.. A70 łączył te zdjęcia w aparacie? Bo w S3 też bawiłem się w panoramę, ale mozna ją było zmontować dopiero w sofcie na kompie.
    Masz rację. Potem trzeba było to softem poskładać, ale pamiętam, że to wszystko automatem szło i żadna filozofia to była.

Domyślnie

w HX-1 masz całkiem inaczej to zrobione. Naciskasz spust i przesówasz aparat w prawo/lewo lub w góre/dół i on jakby nagrywał film, po tym PROCESSING i masz gotową panoramę 270stopni. We wszystkich innych aparatach jakie widzialem tryb panoramy byl tak jak mowisz, pojawiala sie klatka i nastepna sie "nakladalo" i tak 3 razy. ogolnie srednio to wychodzilo.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

No to się ruszyło u konkurencji:
    A850: http://www.dpreview.com/news/0908/09082705sonya850.asp
    A500 i A550: http://www.dpreview.com/news/0908/09...nya550a500.asp
    28-75mm F2.8: http://www.dpreview.com/news/0908/09...mm75mmlens.asp

Tak patrzę na specyfikację tej A850 i jedyne różnice jakie zauważyłem względem A900 to 98% zamiast 100% w wizjerze i trochę mniej zdjęć w serii. Dziwnie SONY pozycjonuje sprzęt.

Poza tym to jest najtańsza pełna klatka w momencie premiery:
    5D - $3300
    A900 - $3000
    D700 - $3000
    5D2 - $2700
    A850 - $2000
    Czekam na następny krok Canona i Nikona
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 27-08-2009 o 15:33 Powód: Automerged Doublepost
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony

Domyślnie

1000$ mniej za wizjer to praktycznie obnizka cenowa A900

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

I filmów niet . widzę, że w Sony robią w galoty żeby im rynek kamer nie tąpnął.
    Co do aparatów to rynkowo jest to mocna oferta i spodziewam się dalszej ekspansji. Ciekawe którego "mocnego" konkurenta podgryzą bardziej?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

A może to oznacza, że SONY wprowadza A850 tylko po to, żeby za pół roku wprowadzić konkurenta dla 1D i D3x za $4000
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie no to jest dość logiczne uzupełnienie oferty. Mają praktycznie w każdym segmencie bliźniacze modele. Co do ryku pro to tu im będzie bardzo trudno się przebić.
    Kapitan Wagner

Strona 90 z 163 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów