Strona 93 z 163 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pytanie amatora.
    Kilka osób mówi że Sony nie ma szkieł dla pro. No ale ja tak sobie patrze:
    1. Od CZ jest 16-35, 24-70, stałka 85
    2. Jest 35 mm, 50 mm, 135 też, może nie L-ki, ale są
    3. 70-200 F2.8, 300 F2.8, 70-400

Wiec czego tu brakuje. Pomijam oczywiście koszty tych obiektywów, to czy są lepsze czy gorsze od odpowiedników Canona/Nikona. Jednak na moje oko, jest całkiem ok z tymi szkłami.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poohutch Zobacz posta
    A, to zwracam honor. Wydawało mi się, że w jakichś specs'ach widziałem takie info i za diabła mi się to nie zgadzało ze zdrowym rozsądkiem.
    Sony robiło matryce CCD dla nikona (ale wg ich specyfikacji, której sony nie mogło wykorzystać) a CMOS'a do D700 już nie produkują

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    i o tym że takie np. sigmy z winy canona z canonem chodzą jak chodzą ale z nikonem czy sony lepiej
    a nie każdy potrzebuje aparatu ze strawnym iso 1600
    Sigmy nie chodzą dobrze z Canonem nie z winy canona tylko sigmy bo nie kupili specyfikacji protokołu transmisji pomiędzy szkłami a korpusem tylko lecą na tym co sami "wyczają" przypinając puszki itp. do różnych analizatorów itp. tamron np. kupił specyfikację i jakoś nie ma takich przygód jak sigma
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Przecież ta matryca w Alfonsie 900 to jest generator szumów[...] Z czym do ludzi? Z szumem?
    Wazne, zeby potencjalni nabywcy, wiedzieli jakiego szumu sie spodziewac i tyle.
    A na pewno nie wszyscy potrzebuja wysokich ISO.

Jak dla mnie - im wieksza konkurencja, tym lepiej, taniej.

A850 [Imaging Resource]: http://www.imaging-resource.com/PRODS/AA850/AA850A.HTM

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Wazne, zeby potencjalni nabywcy, wiedzieli jakiego szumu sie spodziewac i tyle.
    A na pewno nie wszyscy potrzebuja wysokich ISO.
    Jak dla mnie - im wieksza konkurencja, tym lepiej, taniej.
    Dokładnie, wg ostatnich plotek 7D to ma być może nie killer ale na pewno godny przeciwnik dla D300/s, ile czekaliśmy na tego bydlaka? Od czasów D100 (D60?)... gdyby nie Sony A900/D700 nadal pstrykalibyśmy na 3200 5D za $2500.
    Osobiście czekam na kolejne (nie 11) prawdziwe gie albo na 24mm w kolejnym S - gwarantem Panasonic/Oly i Sony. Poza tym jak mnie najdzie na plastikowe zdjęcia to (coraz częściej) używam statywu ...

FF za $2k to wspaniała nowina - nowej, konkurencyjnej cenowo puszki raczej nie dadzą, ale 5DII poleci (rabatami już instant czyli bez kłopotów) na pysk w ciągu roku, spokojnie (spring/fall rabate) na $2k.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 28-08-2009 o 08:19
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    FF za $2k to wspaniała nowina - nowej, konkurencyjnej cenowo puszki raczej nie dadzą, ale 5DII poleci (rabatami) na pysk w ciągu roku, spokojnie (spring/fall rabate) na $2k.
    Obyś miał rację
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Warszawa & Mysiadło
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ten sam co w poście #924?
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    póki co Alfons nie jest jednak konkurencją dla Wielkiej Dwójki, szczególnie w FF. Z czym do ludzi? Z szumem?
    Nie rozumiem tych narzekań na sonego. Nie jest to sprzęt dla mnie ponieważ bardzo często używam wysokich czułości ale do studia i landszaftów jest ok. Ma sporo megapikseli, solidną budowę. Konkurencja jest pożyteczna. Należy się cieszyć, że pojawia się coraz więcej aparatów z pełną klatką.

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ten sam co w poście #924?
    Przegapiłem... Nid mor kofi...

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie rozumiem tych narzekań na sonego. Nie jest to sprzęt dla mnie ponieważ bardzo często używam wysokich czułości ale do studia i landszaftów jest ok. Ma sporo megapikseli, solidną budowę. Konkurencja jest pożyteczna. Należy się cieszyć, że pojawia się coraz więcej aparatów z pełną klatką.
    Ja się przyłapałem na kalkulowaniu na co w Sonym by mnie było stać, gdybym sprzedał wszystkie zabawki Canona... Ta puszka na prawdę jest niezła.

Strona 93 z 163 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów