Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: fotocela do starej lampy blyskowej

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie fotocela do starej lampy blyskowej

witam,
    chcialbym sie dowiedziec jakie fotocele wspolpracuja ze starymi modelami lamp blyskowych (dokladnie chodzi o mirande 700cd). Fotocela, ktora mam, dziala z nowa lampa, ze stara jednak wspolpracowac nie chce. Bede wdzieczny jezeli ktos z Was sie orientuje i podzieli sie ze mna wiedza
    pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

kazda bedzie działac o ile da sie podłączyc. jak nie masz wejscia na kabel to potrzebujesz do lampy sanek z wejsciem na fotocele. Sanki 5-10 zł.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

wejscia na kabel nie mam.
    swoja droga tak wyglada fotocela, z ktora lampa nie dziala
    http://allegro.pl/item521208231_przy...ca_stopka.html

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

wygląda, ze lampa cos nie tak.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

lampa dziala dobrze, wyzwala blysk na 'TEST'. z tego co wyczytalem, moze to byc roznica napiec czy cos takiego...

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

błysk test nie oznacza, ze przyjmuje sygnal ze stopki. Zaloz na aparat i sprawdz czy blyska z aparatu.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

na aparat nie zaloze bo jest zbyt duza roznica napiec i mi body spali, po to potrzebna mi fotocela

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

z tymi napięciami na stopce to IMO jakies bzdety,jak nie ma dokładnie napisane w instukcji że nie możesz założyć na aparat innej lampy niż tam wyszczegolnione to pewnie można zaskarzyć producenta.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    z tymi napięciami na stopce to IMO jakies bzdety,jak nie ma dokładnie napisane w instukcji że nie możesz założyć na aparat innej lampy niż tam wyszczegolnione to pewnie można zaskarzyć producenta.
    Zazwyczaj w każdej instrukcji jest napisane o zakładaniu lamp firmowych i że producent nie bierze odpowiedzialności za używanie produktów innych firm. I raczej nie proponuj koledze zakładania lampy która może mieć na stopce kilkaset volt jak cyfra powinna mieć max. kilkanaście.
    A lampę możesz sprawdzić zwierając przewodem wyjścia na jej stopce. I co fotocel to niektóre właśnie wymagały wysokiego napięcia na ich stykach pochodzącego właśnie z lampy błyskowej. Błysk tylko otwierał bramkę triaka do ich wyzwolenia.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

tak, zapewne mozna, ale po co mam biegac potem przez pol roku z aparatem i usilowac im udowodnic, ze to przez nich sie spatolil aparat

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów