Strona 102 z 163 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Ten sampel to jakiś bubel, 6400 w d700 na 100% wygląda zdecydowanie lepiej. To że wybrali fragment poza go też dużo mówi.

Aż z ciekawości sprawdziłem i antyk 1ds mk2 już lepiej wypada(3200+1ev, 1/80 2.8 ): <klik>

A d700 to przecież inna liga jeśli chodzi o wysokie iso, coś słabo z wiarygodnością tego portalu.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 02-12-2009 o 00:29

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sugeruje ZAWSZY porownujac szumy - ROZROZNIAC RAW i JPG.

Dana firma moze miec nieciekawy JPG, nienajgorszy RAW i odwrotnie.

Malo tego, nawet porownanie JPG roznych puszek jest dyskusyjne, gdyz w kazdej z nich mozna ustawic rozne poziomy odszumiania (czyt. balans szum vs detale)...
    Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tym, że dobry jpg daje też informację jaki potencjał tkwi w danej puszce 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tym, że dobry jpg daje też informację jaki potencjał tkwi w danej puszce 8).
    A zly nie oznacza, ze RAW jest do kitu
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

@ gietrzy: debilny chwyt jest tylko w zupelnym entrylevel. A5x0 maja normalny, a tez sa cropami.
    @ akustyk: obejrzyj sobie fotki z A550. Nie dali tam idiotycznego 18mega i obraz nawet na wysokich iso jest bardzo dobry, bez kolorowych plam.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Aż z ciekawości sprawdziłem i antyk 1ds mk2 już lepiej wypada(3200+1ev, 1/80 2.8 ): <klik>
    Wow, dobrze, że w 7D naprawili banding - mimo wszystko dsII wymiata.

A550 vs. D700 - to jakieś żarty ten link, nawet Niedźwiedź pisał, że woli swoje D3 od 5D bo ma piękne (używalne) 6400, ja mam ten próg jeszcze bardziej odjechany

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    @ gietrzy: debilny chwyt jest tylko w zupelnym entrylevel. A5x0 maja normalny, a tez sa cropami.
    Tak, ale sklepy kupują od Sony PL za swoje a jak ten towar schodzi zapytaj się tych, którzy płacą za ten... uchwyt.
    Sony b. dużo straci jak straci sympatię właścicieli sklepów foto, Martyna (respect!), dominik i tompac sprawy nie załatwią.

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    @ akustyk: obejrzyj sobie fotki z A550. Nie dali tam idiotycznego 18mega i obraz nawet na wysokich iso jest bardzo dobry, bez kolorowych plam.
    Idiotyczny sensor 18 MPx? Chyba wrzucę tego cropa z 17-55, 12800, 1/10, oczywiście otwarty. Tak jak pisałem w wątku o 7D - ten sensor wyznacza kierunek rozwoju konkurencyjnych sensorów do 2012 włącznie.

Kolorowe plamy? Tak są na 12800 zdecydowanie rzadsze niż chociażby na 6400 w 50D. Oczywiście w 1:1 na 18 MPx, na odbitkach njiet. Tylko widzisz w Canonie zostaje mi marchewka, za którą od kilku lat goni Sony a marchewka nazywa się detal/szczegół, którego chyba nie zaprzeczysz ?! na kropie Michu_Pentax po prostu ni ma.
    Ale dosyć tego, wszyscy tu kibicujemy Sonówce, bo tylko Sony/Nikon/Pentax (jak pisze nawet canonrumors) gwarantuje ruch w ef-s także ja chcę ef-s 20/1.8!!!
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-12-2009 o 08:46
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Kolorowe plamy? Tak są na 12800 zdecydowanie rzadsze niż chociażby na 6400 w 50D. Oczywiście w 1:1 na 18 MPx, na odbitkach njiet. Tylko widzisz w Canonie zostaje mi marchewka, za którą od kilku lat goni Sony a marchewka nazywa się detal/szczegół, którego chyba nie zaprzeczysz ?! na kropie Michu_Pentax po prostu ni ma.
    Yhm-hmmm... Znaczy Gietrzy - nie chciałbym niczego sugerować, ani tym bardziej rozpętywać jakiejkolwiek wojenki systemowej - zważywszy na fakt, że po pierwsze mi wysokie ISO i tak zwisa a po drugie uważam, że aparat służy do robienia zdjęć i tyle, ale skoro powołujesz się na link, który zapodaję, to może skup się dokładniej na tym, co oznacza słowo PRAWA i LEWA. Sampel zapodany przeze mnie ma ZNACZNIE więcej szczegółów z matrycy cropowej (co sugeruje postęp w matrycach Sony). Podobne porównanie K-x i 7D przy ISO 6400 pokazuje, że mimo wszystko te 18MPxl nie robi za dobrze Canonowi.
    Jak wspomniałem - nie prowadzę żadnej krucjaty, i sam za Sony nie przepadam, ale uważam, że siłowe naginanie faktów i tworzenie własnych praw fizyki (Najkon nigdy nie będzie miał pełnej klatki, bo to fizycznie niemożliwe) i teorii (Zdjęcia z Canona nie mają duszy) po prostu ośmiesza daną osobę za czas jakiś.
    Mi samemu nie do końca chce się wierzyć w tak znakomite osiągi tychże matryc, więc po prostu proponuję z wszelkimi wnioskami wstrzymać się do ukazanie się testów na jakiś Opacznych czy innych Deprewiewach.
    Tymczasem zaś życzę spokoju i pogody ducha.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Yhm-hmmm... Znaczy Gietrzy - nie chciałbym niczego sugerować, ani tym bardziej rozpętywać jakiejkolwiek wojenki systemowej - zważywszy na fakt, że po pierwsze mi wysokie ISO i tak zwisa a po drugie uważam, że aparat służy do robienia zdjęć i tyle, ale skoro powołujesz się na link, który zapodaję, to może skup się dokładniej na tym, co oznacza słowo PRAWA i LEWA. Sampel zapodany przeze mnie ma ZNACZNIE więcej szczegółów z matrycy cropowej (co sugeruje postęp w matrycach Sony). Podobne porównanie K-x i 7D przy ISO 6400 pokazuje, że mimo wszystko te 18MPxl nie robi za dobrze Canonowi.
    Jak wspomniałem - nie prowadzę żadnej krucjaty, i sam za Sony nie przepadam, ale uważam, że siłowe naginanie faktów i tworzenie własnych praw fizyki (Najkon nigdy nie będzie miał pełnej klatki, bo to fizycznie niemożliwe) i teorii (Zdjęcia z Canona nie mają duszy) po prostu ośmiesza daną osobę za czas jakiś.
    Mi samemu nie do końca chce się wierzyć w tak znakomite osiągi tychże matryc, więc po prostu proponuję z wszelkimi wnioskami wstrzymać się do ukazanie się testów na jakiś Opacznych czy innych Deprewiewach.
    Tymczasem zaś życzę spokoju i pogody ducha.
    Trochę się już zgubiłem o jakie porównania chodzi ale generalnie dla mnie są to porównania - co dany soft wyciąga z danej matrycy przy danym szkle. Tylko o tym możemy mówić, a nie o jakichś przełomach w technologii matryc bo ich już od wielu lat nie ma .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Gietrzy, mialem na mysli DR, ktory w 7D jest bardzo lichy. Jak tak dalej pojdzie, to jego nastepca dorowna w tej kwestii Olkowi, niestety. A to byl wlasnie szczegol, ktory mnie powstrzymal przed zakupem tego aparatu.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

A Wy tylko rozprawiacie nad tymi d*mi sratami zamiast zdjęcia robić...
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Strona 102 z 163 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów