Strona 87 z 410 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    podpisuje się pod pytaniem... mam taki sam przycisk w 40D i też mnie zaciekawił jaki był zamysł konstruktorów z kraju kwitnącej wiśni
    to zależy - zamysł był ok bo domyślnie jest tam także blokada ekspozycji i czasem jest nieporządane razem ich używać.. a dzięki temu można to rozbić czyli AF na przycisku AF-on a AElock pod spustem..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    podpisuje się pod pytaniem... mam taki sam przycisk w 40D i też mnie zaciekawił jaki był zamysł konstruktorów z kraju kwitnącej wiśni
    Jak komuś często przychodzi kląć z powodu powiązania AF z pomiarem ekspozycji, to na pewno się przyda. Ja kiedyś próbowałem, ale jakoś nie mogę się przekonać.

U mnie przydawał się tylko wtedy, gdy czekałem wycelowany na ujęcie, a obiekt się delikatnie przesuwał. Wtedy kciukiem mogłem doostrzyć bez puszczania spustu w najmniej odpowiednim momencie.
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek220 Zobacz posta
    Pytanie do użytkowników 5DMkII
    Czy ktoś używa przycisku AF-On i ma tak ustawiony aparat że tego przycisku używa do nastawiania ostrości a spustu tylko do wyzwalania migawki?
    I jeżeli tak to czy jest to wygodne?
    Ja właśnie od jakiegoś czasu używam przycisku AF-On, a przydaje mi się to gdy AF pracuje mi w trybie Servo, przy śledzeniu obiektów - mam wtedy również możliwość przekadrowania - po prostu puszczam AF-On przekadrowuję i strzelam fotkę.

Ale użyteczność tego przycisku chyba tylko zależy od opanowania manualnego aparatu i własnych preferencji...

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Ja właśnie od jakiegoś czasu używam przycisku AF-On, a przydaje mi się to gdy AF pracuje mi w trybie Servo, przy śledzeniu obiektów - mam wtedy również możliwość przekadrowania - po prostu puszczam AF-On przekadrowuję i strzelam fotkę.

Ale użyteczność tego przycisku chyba tylko zależy od opanowania manualnego aparatu i własnych preferencji...
    Czytałem że jest on (tryb ustawiania ostrości przyciskiem AF-On) ceniony przez fotoreporterów i jestem ciekawy w jakim trybie go używają Servo czy pojedyńczym.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Coś już napisał Awatar sitek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zyyys Zobacz posta
    To oficjalny komunikat? Z tego co wiem Canon przelicza walutę na bieżąco tak przynajmniej informował jeden ze sklepów w Warszawie.

Ja puchę kupuję w marcu więc mam nadzieję, że wszystko się do tego czasu unormuje i z dostępnością i z pozycją złotego.
    To nie jest komunikat, tylko info od PH tej firmy, widziałem cenniki i porównywałem z tymi z listopada
    Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
    www.fotografialodz.com

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sitek Zobacz posta
    To nie jest komunikat, tylko info od PH tej firmy, widziałem cenniki i porównywałem z tymi z listopada
    Ciekawe że jak dolar spadał to w polskich sklepach tego nie było widać. Ja swój obiektyw za tanie dolary kupiłem w stanach a nie w Polsce . teraz dolar idzie w górę i od razu ma to mieć odzwierciedlenie na cenach u nas.

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

oglądając sample 5dII - w tym sample Cichego zauważam (może to subiektywne) że odwzorowanie koorów nie jest najlepsze:

- mam wrażenie że zdjęcia są lekko przeładowane kolorem niebieskim (a w zasadzie granatowym) - takim w ciepłej tonacji, można powiedzieć że jest to dodatek ciemnoniebieski z nutą czerwieni

np. moja 40d "barwi" na czerwono-żółto
    - jak na moje oko 5dII barwi na niebiesko-czerwono,
    brakuje mi też jaskrawej zieleni, którą można było często spotkać w starej piątce...

a Wy jakie macie odczucia w kwestii kolorków ?

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

pisałem już o tym że 5DmkII ma gorszą kolorystykę od starego 5D wszytko jest niebiesko-czerwone i nie da się tego skorygować WB.
    Dynamika obrazu też nie najlepsza nawet na iso 100 widać czerwone plamy (już pisałem o tym wcześniej)
    natomiast detale w obrazie są ok.

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Nie wydaje mi się to prawdą ... niedawno robiłem zdjęcia na plaży 5DmkII a żona 20D wnioski - w 5DmkII autoWB działa lepiej kolory w tym trybie są wierne 20D leci zdeczko w żółte kiedyś miałem Minolte Dimage7 i tam to dopiero w niebieskie szło choć zdjęcia robiła zacne ... ale przecież to nie problem wszystko można skorygować.
    P.S. 75 % męszczyzn jest daltonistami znaczy nie biały/czarny tylko np. turkus to już nie wiadomo czy zielony bardziej czy niebieski do tego kalibracja monitora i dyskusja robi się trochę oderwana od rzeczywistości
    Ostatnio edytowane przez Alde ; 14-01-2009 o 18:01
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Strona 87 z 410 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów