To prawda, ja nadalprzezywam duzy szok, ale dzis na spacerze staralem wykorzystac rady z tym pobieraniem probek najpierw na ciemna zielen i tak ustawianiem sobie czasow, tlyko ogolnei to mozolna praca, mam nadzieje ze z czasmenabiore takeij wprawy ze nie bede musial ustawiac zdjecia 2 minuty tlyko cyk myk i juz. Ale jest to trudne, najbardziej podoba mi sie pomiar skupiony, i ustawilem sobie wlasny balans bieli lub robie na chmurce. Chpoc nadal nie rozumeim czemu zdjecia typu ciasniejszy portret lub zblizenia na rozne rzeczy ustawiaj sie bezprobelmu zarowno barwowo tonalnie jak i pomiarowo (wychodza super) a te szersze 17-20mm sa najciezsze do zrobienia zeby efekt byl choc w miare dobry. Co do filtru to mam uv tamrona dedykowana i sam sie zastanawiam bardzo nad wymiana tego, tlyko ze pytalem sie WAS moi mili i nikt z was nic mi sensownego nie doradzil, chcialbym kupic B+W polarke przyzwoita(i zastapic uv nia)bo uv to co jest raczej az mega lepszej nie znajde. Jak macie jakies sugestie to z checia wyslucham.
Pozdrawiam T.