Ja sie moge dostosowac w sumie do dowolnego dnia, pod warunkiem ze po godzinie 15 by to bylo:P No i przynajmneij dzien wczesniej wypadaloby wiedziec.. a najlepiej 2 dni wczesniej.
Wersja do druku
Ja sie moge dostosowac w sumie do dowolnego dnia, pod warunkiem ze po godzinie 15 by to bylo:P No i przynajmneij dzien wczesniej wypadaloby wiedziec.. a najlepiej 2 dni wczesniej.
ktory michal? ;]
sobota - szatany w mega
niedziela - boks/jujitsu bytom
tydzien wolny ;]
witam jestem z Tychów i chętnie przyłączyłbym się do jakiegoś pleneru jeśli nie macie nic przeciwko...
Ja nie widze problemu :)
Jesli chodzi o tydzien to najbardziej nie ukrywam, ze pasuje mi czwartek pare min po 15:30 bede juz wolny. A co do weekendu to tylko sobota.
no to moze czwartek a jesli bedzie padac (mocno, bo jakis drobny deszczyk to mozna olac) to spotkamy sie w piatek :-)
co do godziny - ja bede mogl sie zjawic w centrum tak po 17 :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha, gdyby jednak ktos sie pisal na wypad nad okoliczne stawy to mam upatrzone 2 obiecujace miejsca blisko katowic, gdzie bedzie pewnie szansa na ustrzelenie czegos ciekawego :-)
wybieram sie w sobote wiec w razie czego sle info na PW by juz nie mieszac 2 plenerow naraz w jednym watku :-)
Jesli to faktycznei najblizsze okolice katowic, to jest szansa ze moglbym w sobote sie zjawic jednak na ptaszyska:>
Kuba, doprecyzuj.
Merauder- jesli bede jechal, moge Cie po drodze z myslowic zgarnac jak bedizesz chcial.
PS
Goczalkowice to zdecydowanie NIE jest nablizsz aokolica jak dla mnie:mrgreen:
troche maly zakres, faktycznie :roll: .. ale sprobowac nie zaszkodzi :-)
wsiadasz do auta Michala i .. dojezdzasz :lol: .. troche czasem rzuca sprzetem na pace ale dowiezie wszedzie a nawet jeszcze dalej :mrgreen:
jedno z miejsc (żabie doły) jest na pograniczu chorzowa, piekar i bytomia.. drugie na pn. od Siemianowic (konkretnie "nad" Wojkowicami - miejsce cieekawe o tyle, ze nie stawy zamarazaja cala zime i z tego wzgledu sa siedliskiem wielu ptakow w okresie zimowym).. liczac od katowic to w obydwa miejsca jest ok 10-12 km - zainteresowani :smile: :?:
bedziesz zachodzil je od drugiej strony i ploszyl w naszym kierunku ;-)
a na powaznie - wszystko zalezy na co trafimy.. dlugie rury bylyby wskazane ale wez jakas bulke i jak np. jakies kaczki/ labedzie beda glodne to i 50'tka moze sie okazac za waska ;-)
ehh, przynajmniej probowalismy ;-)
Merauder nie marudz.. ja mam 200mm, Kuba ma troche dluzsze szkla... jakos sie powymieniamy i damy sobie rade.. ludzie z wiekszymi problemami zyja.
A o dojazd nie ma sie co martwic.. jesli tylko nie jest to jakis teren prywatny i jest kawalek w miare bezbagiennego podloza:mrgreen:
No tak to drobne roznice :) A tak serio tak sie tylko wkrecilem w rozmowe. Bo generalnie ptaki to nie moj temat, jednak bedac rok temu w Ustroniu Morskim dziennie prawie po 2 h spedzalem na molu na foceniu mew :) tylko Panas dawal mi 420 mm :) a i to czasem brakowalo.
Zastanowie sie jeszcze.
jak to mowia - jeszcze nigdy tak nie bylo zeby jakos nie bylo - damy rade ;-)
bedziesz zawiedzony - tam nawet podobno droga jakas jest ale co to za droga i jak wyglada w rzeczywistosci - nie mam pojecia :roll:
bagien w kazdym razie nie ma - tj. w czasie dojazdu bo przy samym jeziorze nie wiem - mysle ze profilaktycznie gumiaki warto zabrac :)
ps. wlasnie doszlo nowe camo - bedzie okazja je przetestowac :grin: :mrgreen:
Moj zdecydowanie tez nie.. raz bylem i prawde mowiac bardziej mi sie podobala sama wyprawa, wedrowka i spedzenie czasu z fajnymi ludzmi.. te ptaki to byl taki dodatek tylko:mrgreen:
NIe marudz.. zawsze to okazja zeby sie poznac, a jak sie nie uda ptakow, to zawsze mozna soczek wypic, czy cos :P
Niech bedzie, zeby nie bylo, ze najpierw zagajam,a potem rezygnuje. Najwyzej bede przynenty rzucal :)
Dobra, tylko ktora godizna? I z kim moge sie zabrac, bo mam u siebie problem z przegladem.
PS
A tak serio to przekonalo mnie, ze zawsze mozna wypic [...], czy cos. To cos trafia do mnie :)
a czy znalazło by się gdzieś w samochodzie miejsce na mnie i jeszcze jeden plecak? mógłbym dotrzeć spokojnie do Katowic do centrum..
Niestety sprawa sie rypla.. odpadam w ten weekend. Czeka mnie przekladka silnika, ale wy bawcie sie dobrze i pochwalcie sie zdjeciami :)
dobra, to dajcie znac kto sie pisze i pomyslimy jak zorganizowac dojazd :-) .. moge jechac przez centrum wiec z 3 miejca sie znajda :-)
myslalem by tak ok 7 gdzies sie spotkac i +/- 15-20 min potem byc juz na miejscu :-)
o 7 wieczorem jak rozumiem?
a nie da rady troche wczesniej? o 17?
U mnie tez sprawa sie troche rypla. Dzisiaj mam ost dzien waznosci przegladu samochodu i jesli dzisiaj tego nie zalatwie to bede musial jutro, w zwiazku z czym wtedy odpadla by mozliwosc wypadu.
Dam znac dzsiaj wieczorem na forum.
optymista :mrgreen: :!:
jest tak jak pisze Toffic, choc na upartego poznym popoludniem tez warto sie wybrac w takie miejsca.. tylko ze ja popoludnie mam juz zajete - bede sie babrac z drzewkiem ktore kupilismy na swieta ;-)
jak ktos bedzie mial ochote to piszcie - ja sie i tak wybieram wiec jak cos wystarczy jedno PW :-)
wlasnie dlatego nie chcialem mieszac watkow ;-)
a teraz juz konkretnie.. wotrek ok 17.15~.30 Wam pasuje :-) ?? w tym tygodniu u mnie na razie tylko sroda odpada..
Michal, jak tam "przeszczep" silnika w czolgu :-) ??
ag dzie i na co niby sie umawiacie na ten wtorek??? - jesli mozna sie zapytac??.... to tak zamieszaliscie ze juz nie czaje ;P
ok, mnie czwartek tez pasuje :-)
tak, tym razem wyjatkowo plener bez gumiakow i moro ;-) :mrgreen:
Katowice "baj najt" - tak jak to ustalalismy jakies.. 4,5 miesiaca temu na szczycie silosow cementowni :mrgreen:
Czwartek mi pasi. Aktualnie smarkam i kaszle, ale do czwartku powinienem juz przypominac czlowieka :>
A przeszczep byl robiony w Patrolu:mrgreen:
Jeśli nie macie nic przeciwko, to chyba uda mi się pojawić w czwartkowe popoludnie ok 17.15 w Katosach. W środę wieczorem bede wiedział na 100% jak u mnie z grafikiem czwartokwym, wiec się jeszcze odezwę :)
Co do miejsc, to nieźle wyglądają oświetlone okolice Spodka, można też wpaść do Altusa (jest tam całkiem kolorowo) i jak paparazzi pobiegać z focidłami po piętrach ("insidestreet"?) zanim ochrona nas nie wyprosi ;)
Czym nas więcej tym przyjemniej :D
Wpadło mi do głowy... by z tej okazji zrobić jakiegoś battle'a. Co Wy na to?
Taka zdrowa rywalizacja, a zwycięzca wygrywa piwo od innych uczestnikow :-)
Jak tylko uda mi się wpaść w czwartek to z chęcią "powalczę" :)
A piwko to zawsze dobry pretekst do kolejnego spotkania. SeeU
To i ja z racji swojego miejsca zamieszkania chętnie się wybiorę, ustalcie tylko dokładną lokalizacje i do Czwartku.
Czemu tak w środku tygodnia, jak ludzie do roboty chodzą :(
bo w weekendy niektorzy jezdza w krzaczory fotografowac pierze :mrgreen:
nie tylko Ty bedziesz zaraz po pracy ale w koncu kiedys trzeba sie spotkac, prawda :-) .. a z naszymi doswiadczeniami w tym temacie to naprawde sztuka ;-)
trzymajmy sie tego czwartku (wzglednie piatku) bo znowu cos sie posypie ;-)
Niech lepiej zostanie czwartek, bo znow sie bedziemy przez 13 stron umawiac.. jak na cementownie pierwszy raz :>
@Zemfira- nie marudz.. podejrzewam, ze wiekszosc z nas przyjedzie odrazu po pracy. Sztuka wymaga poswiecen :D
To co.. 17.15? Proponuje gdizes w okolicy spodka/rynku, zeby mozna bylo auto gdzies zostawic i zeby bylo w miare blisko:P
Jesli zaczynamy od spodka, to moze przy zejsciu pod ronko, od strony spodka?
Jesli zaczynamy np. od rynku, to moze przy tej szklanej windzie w Skarbku? Poznamy sie zapewne po statywach...
Co Wy na to? :)
Jeśli zostajemy przy czwartku i uda mi się wpaść to miejsce spotkania jest mi obojętne, dostosuję do tego co postanowicie, choć nie ukrywam, że piątek (dla mnie osobiście) były lepszy :) Będę śledził dalsze ustalenia...
to moze zacznijmy od spodka, a pozniej przeniesiemy sie blizej rynku?
No to czwartek, 17.15 pod spodkiem. Postanowione :)
Poznamy sie po statywach, czy moze tylko ja nie znam nikogo poza RNz i Kuba?:P
PS
Czy moro bedzie bardzo nie na miejscu?:mrgreen:
PS2
RNz, dasz zapiac na chwile 17-40?
PS3
Ma ktos moze tamiego 17-50? :P
PS4
Jak juz sie nam znudzi, albo zmarzniemy to mozemy gdzies usaisc na chwile i przy herbacie podyskutowac o onanizmie.. sprzetowym rzecz jasna.
Zaczynam się powoli obawiać tego plenerku :P :)
PS.
Powyższą słowną "manipulację" dedykuję Zbychowi Ziobrze! szkoda że będzie musiał wydać ze 300 tys. zł na przeprosiny Dr G. w TV. Mógłby nam za tę kasę sprezentować świąteczne zestawy (1DMkIII, 16-35L,24-70L,70-200LIS, 50L, 85L) a i tak by mu jeszcze zostało na niezłą imprezę na Hawajach ;)
a ma ktos moze jeszcze statyw pozyczyc? ;]