Strona 391 z 608 PierwszyPierwszy ... 291341381389390391392393401441491 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 901 do 3 910 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Akustyk, Kolekcjoner jedno pytanko: z jakiego pktu widzenia alternatywą dla 50/1.4L jest dla Jarka ef-s 35/1.4. Kupi Rebela, 7demkę? Po ostatnim poście aps-h vs. ff nie sądzę
    ja nie mowie o Jarku, tylko o sobie. jak mam wybor wrzucic w plecak na spacer z dzieckiem 450D + 35/1.4 albo 5D + 50/1.4, to chyba dlugo nie musze tlumaczyc co wybieram?

combo 450D + 35/1.4 (ale taki sensowny 35/1.4 nie wyprodukowany dla debili mierzacych ostrosc pikseli) to dla mnie wet dream. jakosciowo rozwala wszystkie te peny-sreny na lopatki, w opakowaniu wciaz znosnym gabarytowo i o ergonomii wystarczajacej do robienia rodzinnego kotleta.

na 50/1.4 w wykonczeniu L nie ma, moim zdaniem, najmniejszej szansy, w najblizszych 10 latach. nie jest mi znany precedens 2 szkiel L o jednej ogniskowej, krotszej niz 200mm - niezaleznie od tego czy ten ultrajasny i ultradrogi czerwony pasek faktycznie jest ostry czy nie. a co jak co, Canon jest wybitny w powtarzaniu sprawdzonych schematow z uporem godnym lepszej sprawy.

obecne 50/1.4 to produkt mocno suboptymalny i bezdyskusyjnie wymagajacy wydania mkII. ale nie za 600$ w tubie z czerwonym paskiem, tylko za 450~500$ w zwyklym EF-ie. a 50/1.2 L i tak sie sprzeda
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Akustyk ma racje.

Poza tym, gietrzy ciągle pisze, że Canon musi robić coś bo konkurencja. To Nikon, to Sigma, to Playstation. A odkąd pamiętam to jest odwrotnie. Canon ma w trzech literach konkurencję i zawsze największe dochody.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    obecne 50/1.4 to produkt mocno suboptymalny i bezdyskusyjnie wymagajacy wydania mkII. ale nie za 600$ w tubie z czerwonym paskiem, tylko za 450~500$ w zwyklym EF-ie.
    Wystarczyłoby jakby zrobili 50 1.4 takim, jakie jest 28 i 85, bo ta wysuwająca się mordka i mówiąca hit me cos i wanna go żytnia! jest wkurzająca, jak za aktualną cenę 1350zł...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Poza tym, gietrzy ciągle pisze, że Canon musi robić coś bo konkurencja. To Nikon, to Sigma, to Playstation. A odkąd pamiętam to jest odwrotnie. Canon ma w trzech literach konkurencję i zawsze największe dochody.
    Canon również ze względu na spadek dochodów złamał swoje zasady i dał nam 7D. Canon również poszedł w Nikona i dał nam coś co jest imho świętym gralem czyli 550D. Nie wspomnę o rewelacyjnym odpowiedniku szkieł 16-85VR czy 16-80... Po tej zagrywce zyski mu skoczyły ztcp o 180% a w trzech literach ma chyba lekko zkwaszonych juzerów 7Demki, o 50D nie wspominając.

Akustyk, imho czas na M9 sorry, ale tak to mi wygląda.
    Chcesz miękkie, kontrastowe szkło - standard, ale peny są sreny a pod koniec roku będzie można do nich zapiąć PanaLeicę 25/1.4 "w micro". Tania nie będzie, ale będziesz miał swoje miękko i kontrastowo.
    BTW. Nie widzę sensu targać nawet Rebela z dyszlem na spacer, kiedy jest GF1 z 20/1.7.

Mam nadzieję, że wyjdzie to ef-s 35/1.4 i że będzie ostre. Szkoda tylko, że nie 30mm.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Canon również ze względu na spadek dochodów złamał swoje zasady i dał nam 7D. Canon również poszedł w Nikona i dał nam coś co jest imho świętym gralem czyli 550D. Nie wspomnę o rewelacyjnym odpowiedniku szkieł 16-85VR czy 16-80... Po tej zagrywce zyski mu skoczyły ztcp o 180% a w trzech literach ma chyba lekko zkwaszonych juzerów 7Demki, o 50D nie wspominając.
    troche pierwsze zdanie kłóci się z ostatnim. ok. niech bedzie bedze, ze masz racje. ale patrzac na to z cego kase robia to to te 180% dochodu chyba nie jest z rzeczy ktore wrzucili. moze poza 550D...

BTW. Nie widzę sensu targać nawet Rebela z dyszlem na spacer, kiedy jest GF1 z 20/1.7.
    Racja. Ale, że sobie pozwolę to nie widze sensu targać GF1 z 20/1.7, kiedy jest M9

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Micles, wystarczy kupić za 30zł osłonę przeciwsłoneczna i już nie musisz się martwić o wysuwający tubus.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

prawda. to sa jakies oznaki, ze betonowi panowie troche ruszyli glowa i przestali wierzyc tylko i wylacznie w marketoidow u siebie i absolwentow polibud w sklepach.

Akustyk, imho czas na M9 sorry, ale tak to mi wygląda.
    z tym ze ja robie zakupy wlasnym portfelem, nie oczami wyobrazni
    i po prostu na przyjemnosc do okazjonalnego pstrykania nie wydam wiecej niz 300~400 EUR, gdzie gorna granica (400) tez jest dla przypadku, kiedy bede mial jakies dodatkowe zastosowania.

sorry, life is brutal a bakszisz nie lezy na ulicy

z drugiej strony - tak, jestem w 100% swiadomy, ze stonowane, ladne rysowanie nigdy nie bylo priorytetem przy projektowaniu lensow przez Canona. i na 99,99% taki 50/1.4 mkII bedzie wlasnie rzeznicko ostry w centrum i brutalnie zracy w nieostrosciach przez przekorygowanie. i kome do kompletu. mlodociani debile beda sie jarac pomiarami na photozone, a pierwsze lepsze zdjecie z kratka poza DOF bedzie gryzlo w oczy...

Chcesz miękkie, kontrastowe szkło - standard, ale peny są sreny a pod koniec roku będzie można do nich zapiąć PanaLeicę 25/1.4 "w micro". Tania nie będzie, ale będziesz miał swoje miękko i kontrastowo.
    ja widze. Rebela juz mam. a GF1 do kompletu z tym 20/1.7 kosztuje pieniadze. po prostu.

Mam nadzieję, że wyjdzie to ef-s 35/1.4 i że będzie ostre. Szkoda tylko, że nie 30mm.
    zgadzam sie, tez bym wolal troche szerzej tutaj.

to jest poniekad, z mojego punktu widzenia, jedyny lens jakiego mi brakuje. w prosty i tani sposob wypelniajacy mi brak. bo owszem, zgadzam sie, ze Panas ma bardzo fajne mikro, ale cenowo to jest po prostu poza zasiegiem rozwazania dla mnie, biorac pod uwage rzeczywista potrzebe (pstrykniecia kilku kotletow dziecku 2-3 razy na miesiac).

i o ile zgadzam sie w 100%, ze w segmencie "lekkie pstrykadelko z wieksza matryca i wymiennymi lensami" i Pen i Panas sa fajniejsze, o tyle w moim przypadku taki zakup od zera nie wchodzi w gre, jesli wystarczy raptem dokupienie jednego sloiczka. a jak Canon nie wypusci EFS 35/1.4 (badz 30/1.4) to sobie po prostu kupie 35/2. price tag (300~350 EUR) jest u mnie staly, kwestia jest co mi za to Canon (badz Sigma badz Tamron) zaproponuja
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Akustyk ma racje.
    Ale tylko w tej argumentacji. Marketingowo nie ma racji. Zobacz, ilu jest takich Akustyków: świadomie podejmujących decyzję, wiedzących czego potrzebują i umiejących nie pójść w sklepie za owczym pędem.
    A teraz popatrz ilu jest takich Jarków: kotleciarzy, którzy nie patrzą zbytnio na cenę, sprzęt zmieniają co roku i zawsze mają go więcej niż potrzebują.

I jak myślisz, która z tych grup jest bliższa marketingowi canona?
    Mam cichą nadzieję, że jednak myślą tak jak ja i niedługo zobaczę te EF50/1.4L
    Jarek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ale tylko w tej argumentacji. Marketingowo nie ma racji. Zobacz, ilu jest takich Akustyków: świadomie podejmujących decyzję, wiedzących czego potrzebują i umiejących nie pójść w sklepie za owczym pędem.
    akustyk jest tylko jeden

ale tak ogolnie, to masz niestety racje. Canon robi glownie masowke, a juz na pewno na polke nieprofesjonalna nie ma co liczyc na jakies cuda.

A teraz popatrz ilu jest takich Jarków: kotleciarzy, którzy nie patrzą zbytnio na cenę, sprzęt zmieniają co roku i zawsze mają go więcej niż potrzebują.
    no ale wlasnie dla Jarkow jest 50/1.2. i nie ma * we wsi, zeby Canon dal im przypadkiem okazje do refleksji, ze moze za nizsza cene moga dostac cos sensownego. po co mialby ci Canon dac 50/1.4 za te 700 EUR, jesli moze ci sprzedac 50/1.2 za 1300 EUR

i to juz niestety nie jest argumentacja, tylko wlasnie ten marketing

I jak myślisz, która z tych grup jest bliższa marketingowi canona?
    Mam cichą nadzieję, że jednak myślą tak jak ja i niedługo zobaczę te EF50/1.4L
    rowniez ci tego zycze. a dla siebie porpsze male, uczciwie wykonane EF-S 35/1.4 za 250 EUR. ale profilaktycznie nie robmy sobie zbyt wielkich nadziei...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

nie łudźcie się, nie będzie żadnego ef-s 35mm

Strona 391 z 608 PierwszyPierwszy ... 291341381389390391392393401441491 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów