Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ani mnie grzeje, ani ziębi kto najwięcej zarabia, albo ma największy target. Kompletnie nie wpływa to na moje samopoczucie, ani na sposób w jaki patrzę na fotografię. Równie dobrze mogłoby nie być wcale cyfrowych lustrzanek i byłoby OK. Oba systemy już od dawna są kompletne. Wprowadzanie tych wszystkich nowinek nie usprawniłoby zdjęć, do których mogę wracać każdego dnia otwierając albumy z półki czy w księgarnii (w Polsce hehe).
Nie mam przywiązania do firmy. Interesuje mnie tylko 35mm, a tutaj nie ma za dużego wyboru. A na Leice mnie nie stać![]()
znalazlem cos takiego....a wiec premiera coraz blizej
-matryca 18 Mpix,
-nowy, 9-punktowy AF,
-5 punktów krzyżowych,
-ruchomy ekran LCD,
-6 kl/s w trybie seryjnym,
-procesor DIGIC IV,
-tryb wideo Full HD,
-bezprzewodowy sterownik zewnętrznej lampy błyskowej,
-nowy akumulator i grip,
-wizjer o pokryciu 98%,
-uszczelnienia jak w 50D.
6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II
ehhh
ta pogoda wybaczcie
6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
50/1.4; 24/2.8, 35/2.0 = RIP
50/1.4L ($600-700, AF szybszy od 1.2, lepszy optycznie od 1.2, nowe powłoki) i... ef-s 35/1.4 z ceną poniżej $400 czytaj 399w obudowie pi razy drzwi 15-85 czyli zadowalającej.
W ciągu 10 lat Canon zlikwiduje linię budżetową i będzie produkował tylko eLki i ef-s.
Jak użytkownik sigmy 30/1.4 i Nikkora 35/1.8 powiem tak:
oddam królestwo za ostre 1.4 w cropie. To szkło i tak spadnie do 350 a to już nie dużo od Nikkora. Warunek: rzeźnia na 1.4 (czytaj Sigma jak trafi).
the silence is deafening
50 1.4 l za 600-700 dolarow?Niemozliwe
![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Nie wierzę, w 50/1.4L. Nie wierzę także w cenę $600-700.
Nie wierzę, że zlikwidują także budżetową linię, bo PO CO? Za 10 lat i tak większość koruposów będzie pewnie FF.
JEdynie w 35/1.4 na EF-S wierzę. To może być spokojnie droższe od Nikkora, bo kto by chciał taką ciemnice jak f/1.8?