Strona 21 z 65 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ja tak pisałem, a wiesz dlaczego? Zaproponuj mi lustrzankę kręcącą filmy w HD z normalnym fps z trybami manualnymi, do tego najlepiej z bagnetem EF. Do poniedziałku były aż trzy... Najtańszy był 7D, teraz to się zmieniło. Koniec i kropka.

Megapiksele dla mnie są na bardzo dalekim miejscu jeżeli chodzi o argumenty przy zakupie aparatu - mam 40D i to mi wystarcza. Jak kupię 7D/550D to i tak pewnie będę używał mRAW'a.
    OK możesz mieć swoje zdanie jednak jak dla mnie jak ktoś chce kupić aparat do kręcenia filmów to porostu uległ Canonowskiemu marketingowi i nie tylko. Ludzie jak chcecie robić filmy to sobie kupcie kamerę, a nie piszcie ze "W 7D to w większości skusiło mnie kręceniem filmów HD". Upychają do tych kamer co się da i wypuszczają co 6-10 miesięcy nowy model, a ludzie lecą i wydaja ciężko zarobione pieniądze. Z drugiej strony jak ktoś chce aparatem fotograficznym kręcić filmy to niech kreci Canon na pewno będzie wniebowzięty.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Skąd w ludziach tyle frustracji? I to tylko z powodu nowego aparatu fotograficznego? Plamy na słońcu jakieś, czy co?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Skąd w ludziach tyle frustracji? I to tylko z powodu nowego aparatu fotograficznego? Plamy na słońcu jakieś, czy co?
    Polacy są tak agresywni, dlatego, że nie ma słońca...
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Nie no żebym był na kogoś zły, ale jak patrze jak nam wodę z mózgu robią dodając te nowe bajery to mi szkoda ludzi. Jeśli się ktoś poczuł urażony moja wypowiedzią to przepraszam najmocniej. Jak juz jestem na kogoś zły to na marketing Canona. Zapewne powiadam wam DIGIC iV będzie miał problemy przy tylu pikselach na tak malej powierzchni. W 50D już widać ze mogli zostać przy 12 MPIX. Zachciało się więcej i robią wyścig, a my chcąc nie chcąc zaczynamy w nim uczestniczyć.

Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromo Zobacz posta
    OK możesz mieć swoje zdanie jednak jak dla mnie jak ktoś chce kupić aparat do kręcenia filmów to porostu uległ Canonowskiemu marketingowi i nie tylko. Ludzie jak chcecie robić filmy to sobie kupcie kamerę, a nie piszcie ze "W 7D to w większości skusiło mnie kręceniem filmów HD". Upychają do tych kamer co się da i wypuszczają co 6-10 miesięcy nowy model, a ludzie lecą i wydaja ciężko zarobione pieniądze. Z drugiej strony jak ktoś chce aparatem fotograficznym kręcić filmy to niech kreci Canon na pewno będzie wniebowzięty.
    zadam Ci proste pytanie:
    czy masz doświadczenie w kręceniu filmów ?
    Jeśli tak to przepraszam, jeśli nie to nie wiesz co piszesz.

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

OK możesz mieć swoje zdanie jednak jak dla mnie jak ktoś chce kupić aparat do kręcenia filmów to porostu uległ Canonowskiemu marketingowi i nie tylko. Ludzie jak chcecie robić filmy to sobie kupcie kamerę, a nie piszcie ze "W 7D to w większości skusiło mnie kręceniem filmów HD".

Weź sobie porównaj jakość z dowolnej kamery do 10tysiecy a nawet więcej i jakość jaka bedzie z aparatu Canona za 3k PLN.
    Plastyka, wysokie ISO w filmie z aparatu bije na głowe wszystkie kamery.
    Która kamera nakreci sie film przy marnym oświetleniu lepiej od 550D?
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamDam Zobacz posta
    Kto mówi o zamęczaniu W kinie jakoś nikt się nie skarży, a 35-ki maja na jasnym szkiełku zakres milimetrowy istotne jest to, że można głębią manewrować wg. uznania, kto i w jaki sposób robi z tego użytek to odrębna kwestia
    W kinie to na ogół wiedzą co robią. Popatrz sobie na Tubie, tam każdy, kto dorwie się do 5 czy 7D robi to bez ładu i składu "bo jego zabawka to potrafi". Pozdro.

Domyślnie

ale to nie tylko chodzi o GO.

chodzi też o szumy na wysokich ISO oraz wymienną optykę.

sv
    Guest

Domyślnie

a co Ty taki nerwowy jestes? mam zamiar kupic sobie to body wylacznie jako druga puszke do filmowania (i znam osoby ktore zrobia to samo). A moze nawet od czasu do czasu jakies zdjecie tym zrobie :-)
    co ci w tym przeszkadza?

Swoją droga ciekaw jestem ilu ludzi pluje sobie teraz w brode, ze kupilo 7d?
    Ostatnio edytowane przez sv ; 10-02-2010 o 19:12

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

No nie przesadzajmy, 7D to jednak aparat do trochę innych zastosowań. Ja np potrzebuję body do fotografii przyrodniczej, gdzie liczy się każda fps, dobry AF itp. Tego chyba nie da mi 550D? Oczywiście jeżeli głównym kryterium wyboru są filmy, to 550D chyba wystarczy w zupełności.

Strona 21 z 65 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów