Strona 23 z 65 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromo Zobacz posta
    OK możesz mieć swoje zdanie jednak jak dla mnie jak ktoś chce kupić aparat do kręcenia filmów to porostu uległ Canonowskiemu marketingowi i nie tylko. Ludzie jak chcecie robić filmy to sobie kupcie kamerę, a nie piszcie ze "W 7D to w większości skusiło mnie kręceniem filmów HD". Upychają do tych kamer co się da i wypuszczają co 6-10 miesięcy nowy model, a ludzie lecą i wydaja ciężko zarobione pieniądze. Z drugiej strony jak ktoś chce aparatem fotograficznym kręcić filmy to niech kreci Canon na pewno będzie wniebowzięty.
    No mam wrażenie jak kilku kolegów wyżej, że masz chyba niezbyt duże doświadczenie/wiedzę w temacie filmu skoro wyciągasz takie wnioski. A co dopiero doradzanie ludziom tego co mają kupować .

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Też jestem zaskoczony, że Canon nie obciął nigdzie filmików w stosunku do 7d. Może właśnie Canon sobie pluje w brodę...
    No właśnie to mnie najbardziej dziwi w tej premierze. Ciekawa sprawa. Może jednak coś wycięli .

Jedna rzecz nasuwa się niezbicie: dla osób, które były zmuszone kupić 7D ze względu na filmy sytuacja po tej premierze zmieniła się radykalnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Poznan

Domyślnie

Poczekajmy może do pierwszych filmików z 550D, np w 500D obraz się "łamie" nie wiadomo czy nie pozostawili tego w 550D.
    Filmy już są na YT, rolling shutter jak był tak jest

Cytat:Marzeniem filmowca pozostanie i tak profesjonalna kamera.
    Jasne. RED
    Konfrontowałem RED-a ostatnio na planie klipu z siódemką ... poza tym że ma 120fps w 2K i łapie strumień w RAW-ie .. niczym specjalnie od DSLR-ów nie odstaje ... oczywiście każda klatka jest ostro cięta, żadne rolling shutery w rachubę nie wchodzą jedyna kwestia na niekorzyść ... cena

Coś już napisał

Domyślnie

Robi się miezły OT, ale dzialoby się jakby w 5D mkIII dual DIGIC V dawał 120fps i strumień w RAW?

Miasto
    Poznan

Domyślnie

Oj tak

Coś już napisał

Domyślnie

No jest jakiś filmik

Domyślnie

Uwielbiam mentalność ludzi, którzy nie mając do czynienia ze sprzętem potrafią go doskonale opisać i...zjechać.

Coś już napisał

Domyślnie

Po prostu doświadczenie i odrobina wyobraźni... Ale akurat tutaj nikt niczego jeszcze nie zjechał.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Problem polega na tym, że i tak część (większa?) osób żadnym aparatem nie zrobi ani dobrego filmu, ani dobrego zdjęcia
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Problem polega na tym, że i tak część (większa?) osób żadnym aparatem nie zrobi ani dobrego filmu, ani dobrego zdjęcia
    Wreszcie coś mądrego, dla takich 1DmkIV, też jest beznadziejny

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromo Zobacz posta
    Popieram w 100%.

Jak widzę jak ktoś pisze ze chciał kupić 7D a się zastanawia nad 550D to zalatuje to totalna amatorszczyzna. Ludzie nie porównujcie profesjonalnego sprzętu potrafiącego przy dobrym użytkowaniu wykonać świetne zdjęcia, który został stworzony aby sprostać oczekiwaniom ludzi myślących o fotografii coś więcej do aparatu, dla klubu "zielonego kwadracika". To tak jakby porównać ferrari z 1995 roku do nowego fiata 126p tzn co z tego ze nowy i mniej pali jak głośny i więcej niż 2 tam nie wejdzie, a o bezpieczeństwie nie wspomnę. Po drugie kto z kupujących 550D wydrukuje sobie zdjęcie większe niż 20x30 cm?? wg mnie to mały odsetek. Sam bylem użytkownikiem 350D nauczyłem się na nim wiele, drukowałem zdjęcia 20x30 max. Teraz przyszła pora na coś lepszego. Jeśli nie zamierzacie podarzac droga rozwoju to kupcie sobie coś niższego np 400D który będzie pewnie 2 razy tańszy a ma 10.1 MPIX co w zupełności wystarczy każdemu początkującemu amatorowi.

Na koniec dodam - NIE POPADAJMY CHOROBĘ O NAZWIE "MEGAPIKSELE"
    Co prawda nie kupuję aktualnie 550 (bo nic aktualnie nie kupuję) ale ja wydrukuję większe, ja też kiedyś używałem 350 - fajny aparat był - nawet parę wydruków zrobiłem i o dziwo wszystkie większe niż 20x30. cieszymy się że drukowałeś ale 20x30 z 350D to chyba nie jest żaden problem ani jakieś specjalne osiągnięcie, chyba że jest?

Aż sobie sprawdziłem 7D o dziwo na kółku ma zielony kwadracik, pewnie zamalujesz czarnym flamastrem bo się kumple będą śmiać?

Dobre zdjęcie nie powstaje w "profesjonalnym" sprzęcie - dobre zdjęcie powstaje w głowie fotografa. Sprzęt (przy w miarę standardowych zastosowaniach) przy aktualnym stanie rozwoju jest praktycznie bez znaczenia.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 23 z 65 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów