Strona 1 z 56 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

A tymczasem ciekawy nowy Rebel już jest

Znaczy 550d.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 08-02-2010 o 16:27 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Z informacji prasowej wynika:

Przegląd funkcji:

Londyn, Wielka Brytania, 8 lutego 2010 r. – Firma Canon przedstawiła dziś nowy aparat ze słynnej serii lustrzanek cyfrowych EOS — model EOS 550D.

EOS 550D definiuje na nowo rodzinę lustrzanek cyfrowych (DSLR) firmy Canon przeznaczoną dla klientów indywidualnych, oferując w kompaktowej i lekkiej obudowie technologie i funkcje kojarzące się z modelami półprofesjonalnymi. Dzięki nowoopracowanej, 18-megapikselowej matrycy APS-C CMOS połączonej z zaawansowanym procesorem obrazu DIGIC 4 i możliwością kręcenia filmów HD entuzjaści fotografii mogą być jeszcze bardziej kreatywni.

18-megapiskelowa matryca APS-C CMOS
    Procesor DIGIC 4 o czułości ISO 100-6400 (rozszerzalnej do 12800)
    Fotografowanie ciągłe z częstotliwością 3,7 klatki na sekundę
    Nagrywanie filmów Full HD z ręcznym sterowaniem i możliwością wyboru częstotliwości rejestrowania klatek
    Ekran LCD 3:2 Clear View o przekątnej 7,7 cm (3,0”) i rozdzielczości 1 040 000 punktów
    System pomiarowy iFCL z 63-strefową, dwuwarstwową matrycą
    Ekran Quick Control do szybkiej zmiany ustawień aparatu
    Kompensacja ekspozycji w zakresie +/-5
    Wybór maksymalnego progu automatycznego ustawiania czułości
    Gniazdo zewnętrznego mikrofonu
    Funkcja Movie Crop
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No fajny. Filmy konfigurowalne, kompensacja ekspozycji +- 5EV - świat się wali , auto iso też coś się daje ustawić, da się podłączyć mikrofon. Wyglądałoby na to, że u Canona coś drgnęło, że dają takie ficzery w entry level .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No fajny. Filmy konfigurowalne, kompensacja ekspozycji +- 5EV - świat się wali , auto iso też coś się daje ustawić, da się podłączyć mikrofon. Wyglądałoby na to, że u Canona coś drgnęło, że dają takie ficzery w entry level .
    Dokładnie! Sam jestem trochę zaskoczony, sporo zmian! Najważniejsze teraz pytanie to jak wypadną testy matrycy. Bardzo możliwe, że będzie miała ograniczoną dynamikę tonalną w porównaniu do tej z 7D (tak samo jak było w 500D w stosunku do 50D).

PS: Chyba czas otworzyć wątek z cyklu co będzie w 60D Ja stawiam na to, że to samo co w 50D + nowości z 500D... A może szybszy procesor i filmy 1080p60?

PS2: Jeszcze jeden ciekawy feature - możliwość sterowania z pilota bezprzewodowego RC-6. Mam nadzieję, że nie trzeba dokupić do tego gripa.
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Myślę, że z faktu, iż 7d sprzedaje się jak ciepłe bułeczki (na świecie), wynika prosty wniosek, że ludzie wbrew opiniom dziennikarzy z pism uważających się za specjalistyczne, nie zwracają uwagi na rozdzielczość, dynamikę i inne takie tam czarnoksięskie zaklęcia. Właśnie dostali zapowiedź pojawienia się aparatu z niższej półki cenowej i gabarytowo-wagowej o podobnych możliwościach jak najlepiej sprzedający się obecnie aparat Canona. Rachunek jest prosty. Tańsza wersja będzie się sprzedawać lepiej.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

Q - może quiet shutter release

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kolejna pucha z napakowaną matrycą... Zamiast odświeżać lensy, to mamy co chwilę nową puchę w której właściwie jest to samo co w poprzedniej...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co jak co, ale grip do tej puchy jest przekomiczny
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

podoba mi sie to, ze Canon mysli uzytkowo nad aparatami. te 18Mpix to obiektywnie rzecz biorac za duzo, ale marketingowo znakomite. a skoro juz maja matryce, to co maja jej nie pakowac.

aparat ma sporo nowosci ficzerowych i to jest wazne. pomiar: nowy. kompensacja ekspozycji do 5EV - znakomita sprawa. 1080 w 3 trybach predkosci, ekranik LCD z sensownymi proporcjami (wreszcie!!!), konfiguracja Auto-ISO (hell froze over!)...

cena poki co mordercza, ale jak to dojdzie do 700 EUR za kit... to zupelnie niezle...

osoby rozplakujace sie nad 18 Mpix... litosci. Sony w 12Mpix ma gorsza kaszane per-pixel a i tak sie sprzedaje
    www albo tez flickr

Strona 1 z 56 1231151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów