Strona 74 z 79 PierwszyPierwszy ... 24647273747576 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Toś mnie kompletnie zaskoczył. Grip, ok - wiedzialem o zwiększeniu fps, ale aku mający wpływ na AF? O so chozi? Napisz coś więcej.
    Ale ja nie wiem o co chodzi. Wiem, że wszystko działa szybciej.
    Pewną wskazówką może być to, że małe EN-EL3e mają 7.4 V natomiast EN-EL4a mają aż 11.1 V. Silnik w body napędzający śrubokręt chodzi szybciej. Silnik AF-S też chyba lepiej.
    Przy pojedyńczym zdjęciu wszystko też sie dzieje inaczej, tzn lustro kłapie krócej.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    no ja np nie raz spotkałem się z opinią fotoreporterów, że poziom naładowania akku w 1D III wplywa na prace AF

ile w tym prawdy, nie mam pojecia
    ludzie muszą czymś tłumaczyć swoje porażki - dobry i akumulator

Zablokowany

Domyślnie

Toś mnie zainteresował mocno tym aspektem akuAle musimy chyba przeskoczyć do innego wątku, bo tu OT robimy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ale ja nie wiem o co chodzi. Wiem, że wszystko działa szybciej.
    Pewną wskazówką może być to, że małe EN-EL3e mają 7.4 V natomiast EN-EL4a mają aż 11.1 V. Silnik w body napędzający śrubokręt chodzi szybciej. Silnik AF-S też chyba lepiej.
    Przy pojedyńczym zdjęciu wszystko też sie dzieje inaczej, tzn lustro kłapie krócej.
    Podoba mi się takie podejście - mocniejsza bateria i można z aparatu wydobyć prawdziwe, skrywane dotąd, oblicze
    Domyślam się, że D3/x/s mają od razu tę mocniejszą? Poza tym, mając D700 z gripem można sobie leczyć wszelkie kompleksy:
    Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    ludzie muszą czymś tłumaczyć swoje porażki - dobry i akumulator
    Może - jak uczył trener Kazimierz Górski - "należy uwzględnić czynnik zmęczenia", który (jak raz) u fotoreportera zbiega się w czasie ze zużyciem baterii?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany

Domyślnie

Pomijam fakt, że w canonie dopinając gripa nie zaleczysz skutecznie żadnego kompleksu* - no chyba, że ktoś z 7d z gripem poczuje się jak z 1d4

*mam na myśli skompensowanie sobie różnic technicznych w puszkach, a nie łechtanie ego wizualnym trikiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Domyślam się, że D3/x/s mają od razu tę mocniejszą?
    Tak, ma tylko tą.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Wyłączenie! wspomagania pomaga w celności AF, nie ma FF/BF, choc spowalnia nastawianie.
    Bardzo zalecam pracę z D700 z gripem i EN-EL4a.
    Zastanawiam sie czy podczerwien nie jest problemem BF/FF przy wspomaganiu lampa. Czytalem ze z SB900 sa najwieksze problemy, moze jej wspomagacz emituje duzo podczerwieni, AF tez na IR moze jest czuly i mamy przyczyne.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Toś mnie kompletnie zaskoczył. Grip, ok - wiedzialem o zwiększeniu fps, ale aku mający wpływ na AF? O so chozi? Napisz coś więcej.
    Chodzi pewnie o to, że lepiej doładowana dusza w Nikonie chodzi jak po redbullu.

Ktoś kiedyś pewnie usłyszał, że w miejscu gripa był motor, coś namieszał, połączył i mamy kolejny urban legend o rewelacyjnym AF.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Zastanawiam sie czy podczerwien nie jest problemem BF/FF przy wspomaganiu lampa. Czytalem ze z SB900 sa najwieksze problemy, moze jej wspomagacz emituje duzo podczerwieni, AF tez na IR moze jest czuly i mamy przyczyne.
    To nie to. Ja tez podejrzewałem czerwone wspomaganie jako przyczynę, ale inne argumenty to wykluczyły.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Chodzi pewnie o to, że lepiej doładowana dusza w Nikonie chodzi jak po redbullu.

Ktoś kiedyś pewnie usłyszał, że w miejscu gripa był motor, coś namieszał, połączył i mamy kolejny urban legend o rewelacyjnym AF.
    To bardzo łatwo mozna sprawdzić. Po prostu odpiąć grip z en-el4a i da się poczuć różnicę. Ja baterię kupiłem po ponad pół roku normalnego używania puszki i po prostu nie poznaję teraz swojego body.

Zmieńmy miejsce rozmów o nikonie, himi rozmawia o tym gdzie indziej. Tu nas moderator zaraz pogoni i będzie miał rację.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-12-2009 o 23:15

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Strona 74 z 79 PierwszyPierwszy ... 24647273747576 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów