Strona 1 z 79 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Domyślnie EOS 1Ds mark III

zatem....zgodnie z ze swoimi zapowiedziami Canon goni rozdzielczością do średnich formatów... (jeżeli oczywiście tam tej "informacji" będzie widocznie więcej niż np. w 5D to ta puszka będzie sie im dobrze sprzedawała. 8000 USD to nie 3000 USD (z tego pułapu zaczyna sie średni)

czy obecne szkła wyciągną wiecej? 60 Mb plik to brzmi serio.../32cm x 47cm przy 300 DPI/
    czy mogli by wspomóc mechaniczną migawkę elektronicznie by skrócić synchro z błyskiem np. do 1/500?
    Najbardziej jestem ciekaw powiększonego (jaśniejszego) wizjera... SERIO
    pól AF jest dużo ale wszystkie w centrum...chyba że pomału będa rozpychac się na boki i tym sposobem...ha ha

Domyślnie 1600 hi-res

sample jak to sample
    ... ale to 1600 iso
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...i jeszcze wywiad podczas prezentacji 1DsIII z Drew Gardner http://www.photo-i.co.uk/News/Aug%20...on/Canon1.html
    poza marketingowym ble.. ble.. kilka zdań na temat pełnej klatki

/warto zobaczyć stronę fotografa/
    http://www.drewgardner.co.uk
    Ostatnio edytowane przez frikmen ; 21-08-2007 o 16:58 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

ciekawa sprawa, ze nie mowi nic na temat rzeczywistych przewag tego aparatu.
    W koncu 1D MkIII ma te wszystkie rzeczy, o których mówił ten photographer, poza full frame. I w zasadzie to właśnie pełna klatka jest czymś naprawdę nowym i wiele więcej powiedzieć nie można.
    I dla tej klatki z kilkoma pixelami więcej kupiłbym ten aparat, jak tylko się pojawi. Poza tym nic w nim ciekawego.
    Więc jeśli ktoś chce, mogę odsprzedać 1D MkIII. Który też jest raczej średni. :rolleyes:
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

orientacyjna cena brutto: 28.999 pln

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Coś już napisał

Domyślnie

Za fotopolis:
    Obiektyw

* wymienny, Canon EF (także obiektywy EF-S), TS-E, MP-E
    * powiększenie 1,0x

Eee że co? EF-S też? Czy mi się wydawało, czy EF-S są przeznaczone wyłącznie dla puszek z niepełnoklatkową matrycą?

Coś już napisał

Domyślnie

Nie ma się co dziwić, takie jest fotopolis. W opisie 40d podali, że jest cały uszczelniony..
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yuri47 Zobacz posta
    Za fotopolis:
    Obiektyw

* wymienny, Canon EF (także obiektywy EF-S), TS-E, MP-E
    * powiększenie 1,0x

Eee że co? EF-S też? Czy mi się wydawało, czy EF-S są przeznaczone wyłącznie dla puszek z niepełnoklatkową matrycą?
    A w oficjalnych materialach Canona jak byk stoi w nawiasie (z wyjątkiem EF-S). Coz... fotopolis gratulujemy poczucia humoru albo tlumacza .

Domyślnie

."..sprzedawała. 8000 USD to nie 3000 USD (z tego pułapu zaczyna sie średni.."
    czemu nikt nie krzyczy ze bzdury wypisuje..
    oczywiście średni od 30 000 tys USD

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

a nie da się "zaprogramować" cropa w MkIII ??
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

fajny by był taki programowy crop jak w nikonie d2x, kiedys w planach o 1ds mk3 o tym czytalem ale okazuje sie ze to były bajki

Strona 1 z 79 1231151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów