Bzdura, TTL to podstawowe pojecie od jakiś dwudziestu lat w lustrzankach.
nie mowie ze zalezy - tylko takie mialem odczucie (wiem ze to nie mozliwe bzdura maksymalna) tak mi jakos sie wydawalo (szybciej mi sie zawieszal tak gdzie chcialem - a jak mowie walilem w jednolite powierzchnie - to tak jak walic w niebo). Mimo to 24-105 krolowal predkoscia. Oczywiscie byl to blad operatora (nie jestem przyzwyczajony do trzymania w 1 rece takiego ciezaru - tak wyszlo ze musialem w 1 trzymac - jak zmienialem przyslone to stabillniej trzymalem i dlatego szybciej mi lapal co chcialem). Odpowiedajac dalej - 85/1.2 L jest szybkie - ale nie najszybsze.
Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 17-06-2008 o 22:12
[Odpowiedajac dalej - 85/1.2 L jest szybkie - ale nie najszybsze.]
Mhmm jestem zdziwiony bo 85/1.2 to zdecydowanie najwolniejszy mój usm - przy testowaniu na 1 DS kolegi też szybkością nie zachwycał i był zdecydowalnie wolniejszy niż 85/1.8 i 135/2
pozdr
Ostatnio edytowane przez Semtex ; 18-06-2008 o 06:56
5d + L plecak
w posice #629 napisalem ze mialem podpiete 25-105, 135 i 84. Preskosci tak jak napisalem 24-105, 135, 85. Jestem czlowiekiem, ktory przed 24-105 focil kitem i Sigma 70-300 - dlatego porownujac jest szybciej (znacznie). Tez mi sie wydawalo ze 85/1.8 jest szybsza ale akurat nie am pod reka.
Ze szkla 85L II z Ds M III korzystam sporadycznie ze wzgledu na wolny AF. Mam wrazenie ze pod 1D M III jest nieco szybciej ale to tylko moje subiektywne stwierdzenie. Z kilku jasnych eLek jakie posiadam najszybciej AF pracuje w 35L 1.4 dalej to 135L i 50L II a najslabiej sprawuje sie 85L II. Ale to szklo ma inne zalety jak bookeh czy swiatlo.
Mam Pytanie, jak włączam 1Ds Mark III to wyświetla sie komunikat, że matryca jest czyszczona (zresztą tak samo jak wyłączam) ale nie słychać nic, żeby sie coś działo. Natomist jak nastawię opcję wyczyść teraz to słychać kilka razy "wstrząsy" wewnątrz body.
Czy to jest OK, też tak macie?
pozdro,
ZbigU
Tak - ale czy to ok???? Nie wiem :-)
W Marku III i DsIII za kazdym razem jak wlączam i wyłączam body matryca jest czyszczona i wyraznie slychac pracę ...
pozdrawiam
Tomasz