Strona 75 z 79 PierwszyPierwszy ... 25657374757677 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

The following improvements have been incorporated.
    1. Supports the WFT-E2 II wireless file transmitter that was released in December 2009.
    You can! ...

Domyślnie

A ja mam dylemat....
    nowy 5dmkII czy uzywany 1dsmkIII
    Smarka szczerze powiedziawszy nie przemacalem porzadnie ale mialem okazje zrobic kilka zdjec 5d2....aparat jak aparat lezy w lapie dobrze AF pracuje szybko i pewnie...ot zagwozdka...co oprocz oczywistych spraw typu jasniejsza matowka, lepszy rozklad punktow AF na matowce, szybkosc, grip, multispot, uszczelnienia, przemawia za wydaniem wiekszych pieniedzy za smarkiem?

Na codzien studio i teatr od czasu do czasu podroze (czasem bardziej ekstremalne)
    Do tej pory byly canony w tym 5d1 i D700 ktorego sie wlasnie pozbywam.
    Help...obiwan kenobi

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Conik jak masz ochote to zapraszam na spotkanie. Mam 5dmkII i 1dsmkII moze to choc troche pomoze...

pozdrawiam

Domyślnie

Dla mnie olbrzymią i decydującą przewagę ma 5Dmk2 ze względu na LCD na którym mogę ocenić np trafienie z ostrością. Ale ja dziwny jestem
    Nie mam żadnego z tych body, nie mam nawet systemu canon, ale robiłem zdjęcia canonami o których mówię. 1Ds ma fatalny LCD. A w dodatku jest droższy. Odpada.
    W nikonie chwytam zdecydowanie chętniej po D700 z dużym LCD, choc powinienem pierw "wykończyć" body D200.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Dla mnie olbrzymią i decydującą przewagę ma 5Dmk2 ze względu na LCD na którym mogę ocenić np trafienie z ostrością. Ale ja dziwny jestem
    w 1Ds II nie musisz sprawdzac czy trafiles z ostroscia, bo na pewno trafiles ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Conik Zobacz posta
    A ja mam dylemat....
    nowy 5dmkII czy uzywany 1dsmkIII
    PIATKA I JEDYNKA TO DWA ROZNE SWIATY.
    W deesie na prime'ach bedzie Ci sie przy jego AF'ie wreszcie pracowalo pewnie i celnie. 5D II to nadal ten sam AF co w starych MKI - zupelnie inny komfort codziennej pracy. Poza tym to co widzisz przez wizjer deesa i piatki to dla mnie przepasc - tego nie zastapia nawet filmy HD. Cala reszta rowniez na korzysc jedynki. Ja sie przesiadlem i juz nigdy nie wroce do innych modeli - chyba, ze jako dodatkowe. Gdyby mnie nie bylo stac na nowy, to tak jak w Twoim przypadku - wolalbym uzywanego deesa niz nowa piatke.
    Sa tylko dwie wady (wg mnie) 1DS Mark III w porownaniu do 5D MKII - gabaryty (w piatce zawsze mozesz odpiac gripa) oraz ISO tylko 3200. Poza tym - cala reszta na deesa (choc i z jednym i drugim nie mam zadnych problemow)
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 19-12-2009 o 09:03

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Z tym 3200 w mk3 to też na silę bo pewnie 3200+1ev będzie bardzo podobne do 6400 z 5d2.

Coś już napisał
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Zdecydoeanie 1ds III. Szczególnie w ciemnych kościołach gdzie 5D gubi ostrość a Ds dalej sobie radzi. Miałem okazje osobiście to przetestować.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    w 1Ds II nie musisz sprawdzac czy trafiles z ostroscia, bo na pewno trafiles ;-)
    Taty sraty..
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Taty sraty..
    no tak, przez wiele lat fotoreporterzy i studyjni pracujacy na 1D/1Ds II nie mogli robic ostrych zdjec bo nie mogli zobaczyc czy AF trafil na LCD, zenada po prostu
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 75 z 79 PierwszyPierwszy ... 25657374757677 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów