Strona 219 z 410 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 181 do 2 190 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tez tak mysle...

PS: Czy przypadkiem nie jest tak, ze 5D II hardware'owo nie jest w stanie wydawac z siebie 24p, a a jedynie sotware'owo to z siebie wypluwac?
    Bylo o tym wczesniej...
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vbel Zobacz posta
    Przydało by się pozbycie galaretki
    Któryś z filmowców Canona pisał, że nie wypuścili 24 tylko dlatego bo jelly było okrutne, także imho należy się spodziewać spotęgowania tego fenomenu.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Tez tak mysle...

PS: Czy przypadkiem nie jest tak, ze 5D II hardware'owo nie jest w stanie wydawac z siebie 24p, a a jedynie sotware'owo to z siebie wypluwac?
    Bylo o tym wczesniej...

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Któryś z filmowców Canona pisał, że nie wypuścili 24 tylko dlatego bo jelly było okrutne, także imho należy się spodziewać spotęgowania tego fenomenu.
    a co mieli wcześniej napisać?
    że nie bo się działa księgowości nie zgadza i mają zamiar wysysać kasę powoli ..
    jeśli dane z matrycy są zczytywanie w 30fps to i w 25/24 będą.. przecież migawka nie kłapie te 25fpsów tylko to całkiem elektronicznie zczywywane więc to kwestia softu.. i skoro napisali że będzie to będzie raczej i znaczy że się da bo inaczej by nie ogłaszali tego tylko kazali spadać na szczaw lub w kolejkę po 1d4..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    jeśli dane z matrycy są zczytywanie w 30fps to i w 25/24 będą.. przecież migawka nie kłapie te 25fpsów tylko to całkiem elektronicznie zczywywane więc to kwestia softu..
    Sek w tym, ze nie, ze w 5D II nie przewidzieli czegos, co ma juz 7D. I juz dawno ktos z C mowil, ze moze sie pojawi nowy firmware, ktory wypusci 24p, ALE odczyt z sensora bedzie nadal 30p, czyli cos a'la pull down zaimplementuje w body. Innymi slowy to samo mozemy zrobic my w post processingu. Nie mam pod reka linku, sorki.
    Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

w jedno tylko jakoś ciężko mi uwierzyć:

"The decision to develop new firmware to support these features has been taken following feedback received from cinematographers and photographers."
    hehehe... ewentualnie powinno znaleźć się tam słowo narzekanie / konkurencja
    Ale jaka konkurencja - gdzie ją masz?
    ZTCMW zainteresowanie filmowców nową piątką przerosło Canona całkowicie także w zakresie mocy produkcyjnych. Myślę że popłynęli też trochę z marketingiem na tym polu i nie doszacowali funkcji filmowania.
    Co do jello - tak dokładnie jest, że jest on widoczny tym bardziej im większa matryca. Dlatego 5DmkII gorzej sobie z tym radzi niż 7D i dlatego jest te 30 kl/s.
    Zobaczymy jak sobie z tym softowo poradzą ale myślę, że dopiero po pojawieniu się DigiC V i modyfikacji matryc uda się to wyeliminować całkowicie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale jaka konkurencja - gdzie ją masz?
    może wiedzą coś czego my jeszcze nie wiemy.. i wyprzedzają ruchy

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do jello - tak dokładnie jest, że jest on widoczny tym bardziej im większa matryca. Dlatego 5DmkII gorzej sobie z tym radzi niż 7D i dlatego jest te 30 kl/s.
    Zobaczymy jak sobie z tym softowo poradzą ale myślę, że dopiero po pojawieniu się DigiC V i modyfikacji matryc uda się to wyeliminować całkowicie.
    no chyba nie zrobią upgrejdu digiców w 5d2 więc gdyby nie mieli już jakiegoś asa w rękawie to by firmwaru z tym nie zapowiadali.. no cóż zobaczymy.. to i tak jest zmiana polityki taka że szok
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

zobaczymy.. to i tak jest zmiana polityki taka że szok
    Dokładnie - to jest coś czego nie było od lat .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

ilosc aktualizacji do nowej piateczki to jest to co niejednego ucieszy wiec Panowie ucieszylem sie ze polityka firmy choc odrobine sie zmienila na nasza korzysc
    Canon FF

Początki nałogu Awatar barman_pl
    Miasto
    Łódź/Brzeziny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Chyba wcześniej dostaniemy nowy firmware niż mityczne 3D:-D
    Canon oświadczenie

będzie się działo....
    Jak dla mnie lepsze by było 720p...

Pozdr.

Coś już napisał Awatar spino
    Miasto
    Ostrów Mazowiecka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    ilosc aktualizacji do nowej piateczki to jest to co niejednego ucieszy wiec Panowie ucieszylem sie ze polityka firmy choc odrobine sie zmienila na nasza korzysc
    Szkoda że już nie napiszą czegoś do starej piątki
    UWAGA 26.10.2012 SKRADZIONO: Canon 5D -nr ser. 3431303646; Canon Speedlite 580EX II -nr ser. 352198; Canon 50 f/1,4 -nr ser. 77370854, Canon 85 f/1,8 -nr ser. 49800336, CANON 70-200 f/2,8L IS USM -nr ser. 471918, Tamron SP AF 28-75 f/2.8 -nr ser. 536031; TORBA Canon Deluxe Camera Bag 10EG; KAMERA SONY XDR-NX5E -nr ser. 211529

Strona 219 z 410 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów