poczytałem bardzo wiele stron tego wątku, coś mi podpowiada, aby pójSC w kierunku FF, tym bardziej, ze mam już obiektywy pasujące do tego systemu / 24-105 L i 70-200/4 L IS/
Aby się przekonać do 5D mk2 chętnie bym go poogladał w praktyce - jak jest z tym AF, jak zmienia się w porównaniu do 50D plastyka, nasycenie kolorów, ostrość itd....Jestem z Torunia, w FJ jest ten model, ale nie chcą dawać do porobienia kilku klatek. Mam więc pytanie i prośbę - czy może wśród koleżanek, kolegów jest ktoś z Torunia z takim body i znalazłby trochę czasu na spotkanie i praktyczne uwagi przy kawie gdzieś na starym mieście?
Pozdrawiam G.
jak nikogo nie znajdziesz i będzie Ci się chciało przyjechać do bydzi w jakiś weekend to możemy się ustawić. Jak nie to może ja będę jakoś w Toruniu u znajomego to też możemy się jakoś zgadać. Dzień powszedni odpada bo studiuję w PoznaniuChyba, że jutro/pojutrze bo Polibudzie zrobili wolne i mam długi weekend i siedzę w chacie nad zdjęciami :-P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
to moze ja sie podłączę pod prośbę, gdyż chce nabyc 5dmk2 ale tak sie składa ze nie miałęm okazji pomacać nawet nie piszac o robieniu zdjęc. a jednak legendarnie zły AF mnie lekko ostudził (ku uciesze żony), jestem w Opolskiego (Prudnik) ... moze ktos tutaj jest własnie z okoli Prudnika lub opolskiego woj (z Prudnika to raczej nikt nie ma)
Balta
--------------
5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII
Ja się przesiadłem z deesa i żyję![]()
Servo gorsze, precyzja centralnego bardzo dobra. Boczne, no cóż, czarował nie będę. DS to to nie jest. Ale jest świetne iso i AF po prostu inaczej używalny.
Pytam, bo może to i śmieszne, ale na one shot i tak w przeważającej większości używam środkowego punktu AF w 1dsmkII!
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Uspokajam. Ds wraca do gryCentralny 5d2 jest świetny.