Strona 111 z 608 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161211 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 101 do 1 110 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A takie 20-60/2 to chyba konstrukcyjnie nie mogłoby być mniejsze od ocynkowanego wiadra, co?

duze by az tak nie bylo, ale wazylo by z 3kg - jak nie wiecej
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    A to nie kwestia:
    a) głębi ostrości (podajesz zejście o ca 1.5 EV... co by odpowiadało mniej więcej różnicy w wielkości materiału światłoczułego)
    b) krzywizny "płaszczyzny" ostrości, o której pisał Akustyk?

zdRAWki!
    PS dla poprawy nastroju pomyśl o tym, jak ci biedni wielkoformatowcy się męczą - czułości 100-góra-200ISO, przysłony f/64 i mniejsze... i zoomów niet
    ad. a) zazwyczaj nie, choc wiadomo zalezy od sytuacji i czasem wieksze przykmniecie podyktowane jest czyms innym niz koslawo zaprojektowanym obiektywem. Poza tym ja nie napisalem ze te f13 gwarantuje dobre rogi, one po prostu zaczynaja zblizac sie do akceptowalnosci.

ad. b) napewno tez, ogolnie nie rozgraniczam czy powodem nieostrych rogow jest za male pole obrazowania, czy fikusna plaszczyzna ostrosci. Fakt jest taki ze da sie zrobic dobry obiektyw -> N14-24.
    Przykladowo rekordy bije tu 17-40 gdzie:
    -brzeg kadru najostrzejszy jest za | okreslajacym nieskonczonosc, srodek najostrzejszy jest na | a rogi przed | - jednym slowem KOSMOS plaszczyzna ostrosci wygladajaca jak fale na tafli wody od spadajacej kropelki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    ...przy 100% RAWie oczywiście, że jest syf w narożniku.
    EOT
    ...aha, no to trzeba bylo tak od razu
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 25-07-2009 o 12:40 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ja bym to kupił nawet, gdyby było 35-60/2. Tylko żeby to f/2 nie było tylko z nazwy. To szkło byłby hitem sprzedaży wśród zawodowców.
    A takie 20-60/2 to chyba konstrukcyjnie nie mogłoby być mniejsze od ocynkowanego wiadra, co?
    E... no aż tak źle to nie ale jako kit średnio by wypadało .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32508743

18 MPx - mniam mniam
    8 kl/s - no można kogoś przestraszyć
    19 pkt AF - zbawienie?

matryca - ? Mam nadzieję, że -h, Niech ktoś mi to policzy jaki to będzie odpowiednik w -c
    cena - pomiędzy 1200 a 2700 jak mordę wychodzi $2000

To chyba jest to coś, ile MPx ma mieć ten plotkarski D300s?
    Niezły research w targecie 1D4, ciekawe co Nikonowi udało się zrobić od czasu D3, chodzi mi o ostrość plików.

Krótko: jeśli AF zadziała to będzie killer wszystkiego:

- 50D, kupujących 50D (bo nie ma Canona D300) będzie stać na to coś a 500D ile MPx ma każdy widzi
    - 5DII, AF
    - 1DIIN, niektórzy się przejechali na IIIrójce a Canon nie ma kasy z używek
    - 1DIII, AF, MPx, kl/s już mniej ale zawsze 8 już da radę.
    - 1Ds3, AF, gęstość piksela, szumy?
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 27-07-2009 o 08:22
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32508743

18 MPx - mniam mniam
    8 kl/s - no można kogoś przestraszyć
    19 pkt AF - zbawienie?

matryca - ? Mam nadzieję, że -h, Niech ktoś mi to policzy jaki to będzie odpowiednik w -c
    cena - pomiędzy 1200 a 2700 jak mordę wychodzi $2000
    1. "Bez kozery dam" 12MPix w APS-C dla takiej gęstości (lub 20MPix w 35mm)
    2. Wiarygodność bliska zeru... nie wierzę, że Canon zrobi niereproterską (nie-konia roboczego) puszkę APS-H, prędzej "dogęszczą" APS-C i będzie:
    a) bardzo dobrze, jeżeli choć trochę poprawią dynamikę
    b) bardzo źle, jeżeli choć trochę pogorzą dynamikę
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    2. Wiarygodność bliska zeru... nie wierzę, że Canon zrobi niereproterską (nie-konia roboczego) puszkę APS-H
    Ale to może być bekap nowego monsterka.
    Nowy monster 10 kl/s - $4k, mniej MPx, ultimate h-iso performance
    Nowy bekap 8 kl/s - $2k, więcej MPx (nie sięgają po 50D (h-rez) bo AF ssie), h-iso akceptowalne (1DIII).

Każdy z tragarzy nosi przynajmniej ze 2 sztuki, to oznacza oszczędność $2k przy AF, który musi dać radę, zatrzymanie w systemie znudzonych właścicieli nijakich (AF) 40/50D, mocne działo przeciw D300s.
    Zastanawia mnie tylko gdzie go wykastrują czy opóźnieniem migawki (jak 5DII) czy...?
    Wszystko powyżej 60ms (D3 chyba 39) będzie imho porażką.
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mogą np. wyciąć filmy 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

To chyba jest to coś, ile MPx ma mieć ten plotkarski D300s?

Jeśli dadzą Skę, to matryca zostanie ta sama.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mogą np. wyciąć 8).
    predzej moja nerke

nie ma takiej mozliwosci, zeby wyciepali , bo to jest takie samo go* jak DirectPrint - beda teraz ladowac do kazdego korpusu, zeby oprocz drukarek reklamowac tez kamery.

tu raczej, zamiast zyc zludzeniami, trzeba trzymac kciuki, zeby Canon klawiatury numerycznej w 600D nie wbudowal albo slotu na kartke do skserowania :-D

EDIT: przejrzalem sobie jeszcze szybko strone www Canona, tak dla pewnosci. i niestety sa jeszcze dwie niezaorane marketingiem DSLR dzialki: projektory i kamery do monitoringu z tymi kamerami to wydaje sie za proste (i za malo marketingowe), ale na mysl o 5D mkIII wyswietlajacym filmy na scianie... az zamarlem z trwogi :-D
    http://www.canon.pl/For_/Product_Finder/index.asp
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 27-07-2009 o 13:06
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mnie się jednak słabo widzi wypasiony 60D. Rumorsy o nowym D300s (w sumie mało zmian - filmy, dwa sloty na karty i trochę drobniejszych poprawek) pokazują, że status qo raczej zostanie. Nie sądzę żeby Canon chciał się pozbawić bardzo lukratywnego segmentu xxD, który poniekąd sam stworzył i na którym (wystarczy popatrzeć na statystyki sprzedaży) niepodzielnie rządzi. Ja raczej przewiduję, że zgodnie z oczekiwaniami 60D będzie kolejnym liftingiem 50D tak jak było dotąd. I raczej na pewno będzie to APS-C.

Nie wyklucza to wprowadzenia do oferty jakiegoś zupełnie nowego segmentu np. takie "trochę" pro APS-H tylko według mnie będzie to miało sens tylko wtedy jak pokaże się choćby jedno szkło pasujące tutaj zakresem (jako tzw. zoom podstawowy). I druga kwestia - marketingowa - segment ten będzie miał jakieś cechy unikalne - zarezerwowane tylko i wyłącznie dla aparatów z tej półki (np. eye control, czy np. unikalną ergonomię (proszę sobie tutaj nie dworować 8)) oraz tak jak napisał wyżej gietrzy będzie coś wycięte. Inaczej zawsze zaistnieje problem taki, że sprzęt może kanibalizować sprzedaż innych modeli czego jak pokazuje historia marketingowcy Canona boją się jak ognia.

I na koniec nie wiem czy jest prawdopodobne to, że Canon "puści" do końca roku tyle nowych puszek. Bo jeśli ma być 60D (co uważam za pewnik) to zostaje tylko jedna. I największa szansa IMHO jest na to, że będzie to kolejna jedynka APS-H i nowe szkła z nowym IS-em (tu stawiam na odnowiony 100-400). No a gdzie 2000D?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-07-2009 o 15:08
    Kapitan Wagner

Strona 111 z 608 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161211 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów